merhabalar selamun aleyküm abiler kardeşler ustalar üstatlar bilgi toplama amaclı bir konuyla daha karsınızdayım cok arastırdım ama az cok bilgi sahibi olmama ragmen sizinde fikirlerinizi almak benim için önemli . işlerimin yogunlugu nedeniyle istanbulda fazla balıga cıkamamaktayım bende lüfer levrek filan avlamak istiyorum öncelikle lüfer tatlı su agızlarında bulunur lafı benimde kafamda yeni fikirler olusmasına neden oldu malumunuz memleketim rize şimdi assagıda iki tane resim var buralarda bu balıklardan bulma imkanım nedir ? hangi takım (kamıs, makine , sahteler v b...) kullanmam gerekir . iki resimdede tatlı su olan iki derenin denize birleştigi noktalar var ve sag sol taraflarında dalgakıran tarzı yerler . buralarda ulasabilirmiyim bu balıklara . ben agustos sonuna dogru eylül gibi memlekette oluyorum sizce gece yada gündüz ne şekilde nasıl buralarda balık bulabilirim yardımlarınızı bekliyorum birde bi derenin suyunun hafif bulanık oldugunu görmüşsünüzdür genelde yapılan calısmalar yada yagmurlardan dolayı dereler bazen yükselip suları bulanıklasabiliyor sizce bu balık yakalamada - yada + bişeyler katarmı tecrübeleriniz benim için önemli şimdiden tesekkür ederim
sevgili kardeşim.rizede kıyıdan lüfer yakalayamazsın ama bolca levrek tutabilirsin.rizenin iyidere ilçesinde derenin denize döküldüğü yer çok iyi levrek avlağıdır.bilhassa sabah gündoğarken ve akşam günbatarken burayı deneyebilirsin.bunun haricinde tüm akarsu ağızlarını deniyebilirsin.kullanacağın sahteler ise slikon raglou olabilir.bunun dışında gece avlanacaksan strıke pro eg063 sahtenin 05 ve 061 kodlu olanını kullanabilirsin.gece avında iyi sonuç veriyor bu sahteler. ayrıca şunu belirtmek isterim pazar,iyidere ve çayeli limanındaki menderek arkaları çok güzel mavruşkil (eşkina) yapar.buralarda aklında bulunsun.şimdiden rastgele
Çamur olmadıktan sonra bulanık olması + dır. Fatih'e ek olarak gecede deneyebilirsin bu bölgeleri. Yani hava kararmadan önceden başla gün açana kadar istediğin aralıklarda derelerin her 2 tarafını deneyebilirsin. Fırtınanın solundaki T ler güzele benziyor...
sahteler için tesekkürler ben zaten pazarlıyım zaten hemşin deresi ilk resimdeki yer oraları bilirseniz anlamıssınızdır eşkina hiç denemedim aklımda daha cok lüfer ve levrek tarzı balıklar vardı onunda arastırmasına girecegim bilgiler için tesekkürler su genelde camur seklinde oluyor genelde iş makineleri filan calısıyor bizim bu dere yatagında baya bulanık oluyor yani su denize yaklastıgı yerde yukarlarda böle bi sıkıntı yok iş makinelerinin calısma yaptıgı yerin aşşa tarafları böyle bulanık oluyor . fırtınanın solundaki t lerden ne gibi balıklar alabilirim az cok bilginiz varmı ?
eğer dere çamur akıyorsa o zaman mehmet arkadaşımında dediği gibi dere ağızlarını gece deneyebilirsin.gece makinalar çalışmadığı için su rengi düzelecektir.ayrıca ilk mesajımda belirttiğim gibi kıyıdan lüfer yakalayamazsın bu bölgede.lüfer buraları terkedeli bi hayli oldu maalesef
su genelde camur seklinde oluyor genelde iş makineleri filan calısıyor bizim bu dere yatagında baya bulanık oluyor yani su denize yaklastıgı yerde yukarlarda böle bi sıkıntı yok iş makinelerinin calısma yaptıgı yerin aşşa tarafları böyle bulanık oluyor . fırtınanın solundaki t lerden ne gibi balıklar alabilirim az cok bilginiz varmı ?[/QUOTE] Dereağzı çamur olabilir. Dereden uzaklaştıkça çamur bulanıklığa dönüşür. O bölgeleri deneyin. Açıkçası o bölgeyle ilgili hiç bir bilgim yok. Ne gördüm ne avlandım. Sadece gördüğüm kadarıyla Levrek varsa o bölgelerde olabileceğini tahmin ediyorum. Lüferi unutun zaten
Dereağzı çamur olabilir. Dereden uzaklaştıkça çamur bulanıklığa dönüşür. O bölgeleri deneyin. Açıkçası o bölgeyle ilgili hiç bir bilgim yok. Ne gördüm ne avlandım. Sadece gördüğüm kadarıyla Levrek varsa o bölgelerde olabileceğini tahmin ediyorum. Lüferi unutun zaten [/QUOTE] cok tesekkürler haklısınız ileri dogru bulanıklasır dogru bi gözlem lüferi unuttuk levrek deneyecegiz artık peki bu levrek için önereceginiz sahteler varmı sahte almam gerek birde su üstümü hafif batarlımı nası bişi olması lazım anladım cok tesekkürler ilginize