Rota 6.60 Fisherman ' mı , Tacar Balıkçı 6.50 mi ?

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında kivanctf tarafından paylaşıldı.

1. kivanctf

kivanctf Kıvanç

Merhaba arkadaşlar , abiler...

İzmir Dikili'den Kıvanç ben. Doğma büyüme Dikili'liyim. Evliyim ve 3 yaşında iki kızım var. Bu kfış 4.20 bir tekne aldım. Baya uğraştım ve halende keyifle kullanmaktayım. Daha geniş , ailecek kalabilecek ve bölgenin hava şartlarına dayanabilecek bir tekne aramaktayım. Bizim burda öğlenden sonra hava kuzey'den sert eser... Fisherman , Tacar'a göre 40 cm daha geniş ve 10 cm daha uzun. Aynı zamanda ayna kıç oldugundan alanı biraz daha geniş. Ağırlığı'da yaklaşık 3de 1 oranında fazla. Fakat hangisi daha denizci ? Tacar'a 22 hp bir yanmar takıldıgında aynı sürati elde etmek için rota'ya en az 30 hp bir motor takmak gerekir deniyor. Hatta ve hatta devirde daha yüksek kullanmak gerektiği söyleniyor. Tacar'da tuvalet kapalı ve ayrı kapısı var. Açıkcası ikisi arasında kaldım. Rota şaft kovan pervane 23.200 , Tacar'da 24000 gibi. Motor konusundada hp daha düşük bir motoru Tacar'a monta edebileceğim.

Rotayı herkez biliyor ve kullanıyor , tacar için bir link vereyim...
    http://www.tacarboat.com/turkce/balikci6_50m_v2.htm

Kararsız kaldığım bu konuda beni aydınlatırsanız ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...Teşekkürler...

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Sanki aile için Tacar daha uygun gibi. Durumları düzeltince bende düşünüyorum. Hangisini alırsan hayırlısı olsun.

3. mehmetsahin

mehmetsahin mehmet şahin

En İyi Avı:
    Levrek 14 kg
    Çanakkale'den selamlar

Forumları iyi incelerseniz daha önceinde de aynı konuyu tartışmıştık.Ben de bu konuya taraf olmuştum.ben denizci kalıbı sebebiyle vede sürate daha müsait olması nedeniyle daha küçük olmasına karşın Tacar6.50 yi tavsiye ederim:Konuyu açan arkadaşımız rotanın satış pazarının tacara göre daha iyi oolduğunu söylemişttekneden memnuniyetlerinden dolayı satmadıkları konusunu bence göz ardı etmişti.Rota teknelerinin sürate kalkmaları dizaynlarından dolayı zordur.Balina karınlı teknelerin genel sıkıntısıdır bu olay..22 lik yanmar tacarla çok iyi uyum sağlamış olup hem ekonomik hem de tatminkar bir sürate ulaşmıştır.Rota da ise bu süratleri 30 beygir ile görmek pek mümkün değildir.Bende de prenses yelkenlisi vardı.aynı sıkıntıyı ondada dizayn sebebiyle yaşamıştım.Elimdeki imkanları geliştirdiğim takdirde tacar benimde idealimdeki teknedir.Zaten 3 kişiyiz diyorsunuz bu sebeplede çok geniş bir tekneye de fazla ihtiyaç yok bence..10knot ve üstü bir sürat için rotaya 50 beygir ve üstü bir motor gerekmektedir.4 zamanlı 50 hp bir dıştan takma makina 12-16 lt arası bir yakıt tüketir modeline göre bunu ortalamaya vururusak 7-9 lt genel kullanım diyebiliriz ki buda takribi 5-7 knot ancak eder.tacarda bunun yarısı bir yakıt tüketiminde bence aynı sonuç alınabilir.Rüzgarıda rotaya göre daha az tutar ve dalgaya karşı daha iyi performans veririr.Ben rotayı kötülemek derdinde değilim.Şimdilerde de bir rota prenses yelkenli peşindeyim.Ama emekli bir insan olmama hasebiyle sürate ihtiyacım olmadığı için böyle düşünüyorum.ŞEÇ denilse her zaman tacar 6.50 favorimdirhayırlısı hangisi ise sizin için o olsun şimdiden iyi günlerde kazasız belasız kullanmak nasip oldun derim..Saygılarımla

4. kivanctf

kivanctf Kıvanç

Değerli yorumlarınız için teşekkürler , sanırım Tacar alıcaz bakalım kısmet olursa...

5. hhbayraktar

hhbayraktar HASAN HAKAN

Favori Kamış:
    alba leader 4.50
    Favori Makine:
    daiwa ag 5000 ASB
    En İyi Avı:
    Levrek 2 kg
    nordik 21

6.60 boy tuvalet mutfak 2 yatak var. havuzluk rahat. motor 21 hp yeterli. dengeli.