Rota Martı için motor seçimi...

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında kiralikceset tarafından paylaşıldı.

1. kiralikceset

kiralikceset Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Force Master TE 3.30
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    Arkadaşlar merhaba.Rota Martı modeli icin 6 hp lık 4 zamanlı bır motor cokmu yetersiz gelır ? Tekne 4.25 boyunda 225 kg agırlıgında.Max 3 kısı bınecegız.Ayrıca tekne Izmirde kullanılacak.

2. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Bence çok yetersiz gelir, 4.5 fiberde 9.9 mercury 4 zamanlı kullandım, o bile 3 kişide yetersiz kaldığı gibi, hava patlayınca hemen karaya ulaştırmıyordu.

3. onur1872

onur1872

6 hp 2 zamanlı motoru 3 metre botta genelde 3 kişi kullandım ona bile yeterli gelmedi..kaldı ki 200 kg bir tekneye hiç yetmeyecektir..balıkavı sitesinde o tekneyi 10 hp honda ile kullanan bir abimizin olması lazım..yelkenli de olabiliyor..kamaralı ve bahsedilene göre denizci bir tekneymiş..sürat yapacak bir dizaynı yok gibi görünüyor. o teknenin 3 kişi ile hakkı 15 hp dir düşüncesindeyim. ha rota martı teknesini 4 hp ile kullanan da var..ama yelkenli olarak kullanıp motoru da yedekte tutuyorlar.. o tekneyle 10 hp altında bir motora güvenip denize açılmak biraz garip olabilir. unutmayın sorun teknenin hareket edip etmemesi değil..4 hp 6 hp de hareket ettirir..olay teknenin güvenli bir şekilde kullanılması...buna göre kararınızı verirsiniz..

Son düzenleme: 6 Kasım 2010
  4. kiralikceset

kiralikceset Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    cevaplarınız ıcın tesekkur ederım. amac zaten balık tutmak sadece.surat aramıyorum.ama guvenlı olması onemlı.sızın onercegınız fiber bır tekne varmı yıne 5 m ye kadar ? rota martı yelkenlı aslında favorı teknelerımden bırı.ama bılemıyorum.butcemı zorluyor dıger motor ve tekne seceneklerıde.hadı 9.9 luk bır motor aldım.martı ıle bırlıkte ıyı bır ıkılı olacakmıdır ?

5. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    martı gerçekten çok denizci güzel bir tekne. ancak sürat pek aramamak lazım, deplasman teknesi. birkaç yıl önce yelken dünyası dergisinde oldukça hırpalanmış bir 8 hp iki zamanlı mercury motorla(8 beygirin 3 ü rahat rahmetli olmuştur motoru 5 bg hesaplayın) İstanbuldan Geliboluya giden bir deniz dostunun maceralarını okumuştum, yolda rüzgar nerdeyse hiç yardımcı olmamış yolun tamamına yakınını motorla almıştı. teknede yelkende olması ayriyeten küreklede yürütülebilmesi ekstradan bir güvenlik sağlamakta.
    kanımca o tekne için 6 hp 4 zamanlı gayet yeterli, zira daha fazlası ile daha hızlı gidemeyebilir ve extra beygirlerde atıl kalabilir. zira plane e kalkamıyor ama alt formu çok başarılı bir deplasman tekneside diil; gazı alınca plane e kalkamayacağı gibi suyu kusursuzca yarıp hızlanmasıda çok olası diil, kıçı gömüp kafayı kaldırıp fuzuli güç ve benzin harcayacaktır.

en ideali ve en güvenlisi bir adet 4 zamanlı 6 hp yedek olarakta bir sinek motordur bana sorarsanız

6. onur1872

onur1872

evet bu teknenin normal tekneler gibi plane e kalkması imkansız..yüksek güçteki motorlar gereksiz kalacaktır doğru..ama 6 hp de az değilmi? en azından bir 8 olsa? 6 hp 3 metre botta kullandım ona bile yeterli gelmedi..6 hp motor bu tekneyi ancak yürütebilir diye düşünmeden edemiyorum..bu tarz tekneleri ( tiny 17 ler vs) 4 beygir içten takmayla kullananlar var..o bile yetiyorsa tabiki 4 zamanlı 6 hp yetecektir fakat biraz düşük kalabilir diye de düşünmeden edemiyorum.

7. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    tek bir şey söyliyeceğim 10 beygirden aşağı motor almayın....bu kadar

8. kiralikceset

kiralikceset Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    yorumlar ıcın tesekkur ederım.aslında yelkenlısıne nıyetım yoktu ama sımdı yelkenlı martıyı kafama soktunuz :) ayrıca bu tekne ıcın hangı belgelere sahıp olmam gerekıyor.mıco belgesı almalımıyım?