selam arkadaşım la beraber almayı düşündüğüm tekne 4,30 boy en 1,78 ağırlık 200 kg sizce kaç bg motor takmalıyız akdeniz de kullanmayı düşünüyoruz daha önce sivri burun tekne kullandım bu tekneyi seçmemin sebebi bana stabilize gibi geldi alttan görünüşü 3 omurgalı ve ortası boş olması içinde rahat hareket yapma imkanı sağlıyor bu modelin konsolsuz tipi olucak 9,9 veya 15 bg yamaha sizce nasıl olur
arkadaşım merhaba en az 15 hp yamaha tavsiye ederim. arkadaşım en az 15 hp yamaha tavsiye ederim ,daha küçük makine kullanırsan deniz olduğunda kaçamazsın. yalnız, 9.9 hp den sonra amatör denizci belgesi alman gerekir....saygılar...
Bu tip tekneler,göl yada dalgasız denizler için üretilen modellerdir.Denizde kullanılırmı,kullanılır.15-25 hp 200 kg lık teknede iyi netice verir,ancak tekne tipi dolayısıyla elle kullanırken zorlar(dalga arasında giderken dalar,dönüşlere geç cevap verir,devrilme riski oluşturur) ,o yüzden remote kontrollü sistemle kullanmalısınız. Sonuç,eğer dalgalı bir deniziniz,remote kontrolsüz kullanma isteğiniz ve 9.9 motor kullanma isteğiniz varsa tavsiye etmem. Tekne alırken,kullanım amacınızı iyice düşünerek karar veriniz.Her amaca uygun tekne imal edilme çabaları sonucu,maalesef kullanışsız bir çok tekne modeli ortaya çıkmakta. RASTGELSİN
selam yorumlarınız için teşekkür ederim tabanının düz olması ve 3 omurgalı olması dikkatimi çekti çünkü jiging yaparken sivri burun olan tekneler sağa sola çok sallanıyor birde boston whaler tipi hoşuma gitti içinde dolaşma imkanının geniş olması benim için uygun teşekkür ederim yorumlarınız için evet amatör denizci belgesi mevcut