Rövanşı aldım durum 2-2

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında KARAHANLI07 tarafından paylaşıldı.

1. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Herkese kucak dolusu merhabalar.Dün işimden kalan zamanı fırsat bilip evvelinde belirlediğim yerleri yoklamaya karar verdim.İlk durağım sarısu'nun kumsalı idi.Fakat araçla gidilen yolu kapatmışlar bende mecbur geri döndüm.Alternatif olarak mesire alanından geçiş de var aslında ama orasıda saat 18:00 oldumu bizi çıkarıcak...Dedim kendi kendime hadi meto bu el bize yaramaz.:)Hemen B planına geçtim...Yeni yapılan balıkçı barınağına.Liman okadar büyükki.İlk bakışımda balıkçı barınağı nın bir yalan olduğunu daha içeri girer girmez anladım.Orası kesinlikle yat limanı olacak.İlk önce limanın içindeki mendireklerden birine gidip malzemelerimi hazırladım.tam bir göl havası.hemen WTD antremanına başladım.Rover98,yo-zuri pooper,ima pugacevs cobra derken rover98 i şaşkın bir kefal takip etti okadar.tabi zaman iyiden iyiye geçiyor benim de kayfim kaçmaya başlıyordu.nihayetinde sahte yüzdürmeye gelmemiştim:)derken 20li yaşlarda 3 kişinin limanın sıçanadasına bakan fenerin olduğu uzun uca doğru şakalaşa şakalaşa gittiklerini gördüm.İnanın onların yaşlarında olduğum yıllarım geldi.Derken bu gördüğüm ortam beni resmen limanın ucuna davet etti.Dedim kendi kendime hadi meto!!!oturarak başarıya ulaşan tek canlı tavuktur.:D topladım çeyizi bohçayı başladım liman ucuna doğru yürümeye.limanın ucuna vardığımda inanırmısınız ödüm patladı:eek: neden mi?karşı taraftan bakıldığında beton bloklar hiç de okadar büyük gözükmüyor hoplar zıplar güzel bir taş bulur keyfime bakarım dedirtiyordu.ama öyle değilmiş gidince anladım:( beton blokların her biri bir araba kütlesinde ve araları oldukça açık.yani iki beton blok arasından atlayarak geçme imkansız.resmen birinden iniyorsunuz ve öbürüne tırmanıyorsunuzbanghead allahtan uzun boyluyum da inerken de zıplayıp çıkarken de fazla zorlanmadım.derken bir taşın üstüne kendimi kan ter içinde attim.saat 17:00 e gelmek üzereydi..veeee başladım sahteleri sıra ile yollamaya.ilk deneme WTD tık yok ama durun oda ne aşağından bir ıskarmoz takip ediyor.anaaaa bu ne len odun gibi yüzüyo ne de özlemişim zibidiyi:)derken bi icraat olmadı.zatn 15dakika su üstü çalıştım.hemen dalarlı sahteye geçtim.ilk sahte idolüm kadir abimin taaaaa SİDE PRENSİ olduğu zamanlarda tavsiye ettiği riyobi pemboşu taktım:D ortalıkta bir balık var sormayın.suda bir tane sahte var arkasında en az 10 tane ıskarmoz var.:laughing: derken çok geçmedi resimdeki artisleri yakaladım.kepçe ihmalkarlığım yüzünden maxrap fhc ye veda etmiştimya.şimdi kepçe sayesinde resimdekilerden birinin kaçmasını engelledim:thumb: balıklar biri 70cm diğeri 65cm geldi.Tekrar söylüyorum bu gerçekten önemli!!!boyunuz kısa ise ve kafa lambanız yok ise sakın gitmeyin.hele hele tek başınıza hiç gitmeyin.orası göründüğü gibi değil çok tehlikeli dostlar.:(

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim Metin. Çok güzel turnalar.
    Raporlama da çok keyifli. Eğlenerek, gülümseyerek okudum.
    Yalnız "Side Presi" yazmışsın. :D "Side Prensi olarak düzeltmen lazım, Kadir abi görmeden. :):):)

Birçok kez ava giderken forumu haberdar ettiğini biliyorum. Artık birçok kişi seninle beraber ava gelmek isteyecektir. :D Ayrıca avlağı açıkça yazmak umarım ileride canını sıkmaz.

Nice güzel keyifli avların olsun.
    Rastgelsin. :)

3. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Saolasın Volkan.Gadir abimin eski nikini hemmmen düzelttim işşallah görmemiştir rötüş yaptım hemen:D Yahu her seferinde nereye gideceğimi söylüyorum da gelen bir allahın kulu olmuyo.sonunda burada şöööyle sarışın mavi gözlü afet bir hatun profili açacam ve yazıcam balık tutmayı bilmiyorum bana balık tutmayı öğretecek centilmenler arıyorum yarın sabah şurda olacam diye.bak gör antalya oraya akar:laughing: bu gittiğim merayı özellikle yerini gösterdim.çünkü oraya gitmek tam deli işi:eek: hani beşer şaşar öylesine gitmeye kalkan olursa o kayalar betonlar başa bela olur diye:thumb: limanın dış tarafı balık bakımından çok zengin ama oltayı atacak yer bakımından çok fakir.muhtemelen bu yüzden oralarda kimsecikler yoktu.:thumb: raporumu beğenmene sevindim.daha güzel avlar senin olsun:thumb:

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Selam dostum. Bize çok uzak ve çok güzel avlar. Eminim bu boydaki balıkları spin kamışla çekmek büyük bir zevktir. Devamını dilerim.

5. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım

Saolasın ahbarik gerçekten bambaşka bir şey.hele ki spin kamış yumuşak aksiyonlu ise bu balık gerçekten müthiş keyif veriyor.ben aslında oraya gittiğimde su üstü sahtelerimi daha çok kullanmak niyetinde olduğum için 10-40gr sert aksiyonlu kamışımı(okuma salina seaspin 10-40gr)aldım.yakın zamanda yeni bir spin kamış almıştım shimano catana süper sensitive 5-20gr.bu kamış resmen kırbaç gibi bir kamış henüz siftahı yok daha çok yeni.kim bilir bu kamışa bu balık binse nasıl bir his uyandırır:) birdahaki gidişimde o kamışı kullanıcam.Balık bindiğinde "U" değil de kesin "O" harfini alır muhtemelen:D

6. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Tebrikler güzel av olmuş.
    Bir şey soracam kullandığınız kamış makine ne acaba birde WTD acısından değerlendirirseniz önerirmisiniz.
    Teşekkürler

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing:

Yalnızca Antalya'dan değil, çevre illerden bile gelen olur sanırım. :D:D:D

Yalnız yazdıkların beni çok şaşırttı. Demek ki Antalya taraflarında atçek avcılığı pek yaygın değil. Buralarda böyle iki balık tutacan, bir de yer tarif edecen bi daha kolay kolay aynı bölgeyi boşken bulamazsın. Acemisi ustası doluşur ve senin avını da bozarlar. :eek: Taş, kaya, meteor hiç birşey de durdurumaz.

Antalya da olsam kesin katılırdım avlarına. :)
    Sarışın, mavi gözlü olmana gerek yok, bu halin de kafi. :p :D :laughing:

8. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    sa

ee sonunda yeni oyuncaklar siftahı yapmış :laughing: hadi hayırlısı bol trofeli avlar dilerim dostum

9. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Kullandığım kamış okuma salina seaspin 10-40gr sert aksiyonlu kamış.boyu 2.40cm
    Makina shimano exage 3000(önden kalama)260gr ağırlıkta 1:5 devirli oldukça iyi bir makina.:thumb:
    Su üstü sahteleri kullanmak için mutlaka bu ve bunun gibi sert aksiyonlu kamışlar tercih etmelisiniz.boy da 2.40 çok rahat oluyor.

10. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    :laughing: :laughing: sen tatile gel en azından senle çıaklım balığa.burda kolu geç bacağım kadar levrek yakala millet yinede kundu bölgesinden yrılmaz:Dyok caaanım orda balık ne gezer geçerken uğramıştır kesin derler:laughing:

11. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Saolasın üstadım.bölge biraz zorladı ama olsun ayarladık çok şükür:thumb:

12. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Metin abi tebrik ederim, oldukça keyifli bir rapor olmuş, balıklarında maşallahı var dahada güzelleri rastgelsin :thumb:

Ayrıca "oturarak başarıya ulaşan tek canlı tavuktur.:D" sözüne çok güldüm ve çok beğendim :D :D

13. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Saolasın kardeşim daha güzelleri senin nasibin olsun.hayat bazı kelimeleri yaşaya yaşaya öğretiyo işte neetcen:laughing:

14. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Metin, tebrik ederim :) Çok güzel balıklar almışsın onca zahmetle. Sana; kabul edersen bir tavsiyede bulunmak isterim :)

Bir daha oraya avlanmaya gidersen aşağıda linkini verdiğim sahteyi de dener misin:) Çekerken biraz hızlı sar ama ;)

KENDO KENDO SEABASS MİNNOW 145F 13 numaralı olan

15. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Güzel rapor olmuş ve emeğinizin karşılığını da almışsınız, nice keyifli avlar dilerim :)

16. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    elimde kendo nun seabass minnow serisi yok ama tavsiye ettiğin sahtenin aynısından rapala maxrap var mutlaka tavsiyene uyucam.esasında slim sahtelerin hepsi temelde aynı aksiyona sahiptir.olursa güzel olur:thumb:

17. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Saolasın Önder üstadım daha güzelleri sizlere de nasip olsun inşallah:thumb:

18. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

selamlar Metin,
    biraz zahmetli ama keyifli bir av olmuş, raporu ve yorumları okurken keyif aldım.
    İki güzel balığı kandırmışsın ya, bir dahaki sefere gidişinde o kayaları tırmanırken aklına yorgunluk bile gelmeyecektir, dönüşünü bilemem ama :)
    tekrar rastgele

19. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Saolasın abi inşallah birdahakine bakalım nasip:) daha iyisi sizlerinolsun:thumb:

20. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler Meto kardeşim kandırmışsın 2 güzeli:D bana bıkkınlık geldi iyice balıktan..hep boş hep boşidk deniz karışmadı bir türlü..milletin tutduğu 25 30cm lik turna başkada balık neyim yokhihi
    dün heyecan yapmıştım..2 kez silikonumu lüfer kesti.. 3cü ye biraz farklı çekim yöntemi uyguladım..balığı zokaya oturdum ağzından:D gele gele ne gelsin:rolleyes:

balon balığı:laughing: meğersem silikonu kesen balonmuş yahihi
    bu günde beşkonak tarafına gittik.dağın en tepesine çıktık.gezdik falan..balık tutarız dedik..yemedi..malum bölge de yasakmış..ordanda boş geldikhihi ama yaprak sarmasında alabalık yedik tavsiye ederim, tam suyun yanında ve buz gibi ıce tea:hungry: