Merhaba sayın forum üyeleri, Son birkaç at çek denememde, avı bitirmeme yakın aksiyon çalışıyorum. Malum en zorlayıcı aksiyonlardan biri de WTD aksiyonu dolayısıyla ona ağırlık veriyorum. Ancak son 2 seferde farkettim ki River to Sea - rover 98 sahtem daha aksiyona başlayıp 3-4 mt yol katetmemden sonra bi anda suyun altına giriyor ve suyun 10 cm altından geliyor. Kıyıya 4-5 metre kala yine normal aksiyonuna geri dönüyor. 25-30 atış yaptım tesadüfi bir durum mu diye hep aynı şey oldu. Hemen her şeyi gözden geçirdim, tekniğimi kontrol ettim bi sorun göremedim, ne yazıkki kameram olmadığından videosunu da çekemedim. Benzer bir olayı yaşayan varmı veya neden olduğunu bilen varmı acaba?? Yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim. Şimdiden yorumlarınız için çok teşekkür ederim, sağlıkla kalın.
erkan selamlar.karındaki iğne genellikle takılıyor(atış esnasında).buda sahtenin yüzüşünü bozuyor(rover 98 için bahsediyorum).o iğneyi çıkarmak çözüm olabilir.ben çıkarttım...bi problem yok.selamlar....
Selam, Sorun kamışınızla oval bir hat üzerinde aksiyon vermenizden kaynaklanıyor. Eğer kamışınızla düz bir hat üzerinde aksiyon verirseniz sorun kendiliğinden çözülecektir. Bir zamanlar aynı sorunu bir arkadaşım yaşamıştı.
Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum, kuyruktaki tüyü alınca birşey değişmiyor fakat karındaki iğneyi almayı denemedim. Yanlışlıkla ucu bir kez batmaya görsün bizim su üstü denizaltı oluyor
Eran Bey aynı sahteyi ilk kullandığımda-Turgay üstadın WTD görselini izlemeden önce- aynı hareket oluyordu. Ancak, Turgay üstadın görselindeki gibi önemli olan kamışa verilen küçük vuruşları ön plana çıkarmak, sonrada boşluğu sarmak ve böylelikle biraz daha serbest hareket etmesini sağlamak sorunu çözüyor sanırım. Forumdaki önerileri dikkatle takip kesin sonucu veriyor... Herkese selamlar,
Rover 98 fiyat olarak uygun ama performans olarak vasat bir yem bence. Bendede bir tane var bir türlü zayi olmuyor Su üstü yemleri (denizde) diğer dalan sahteler gibi taktırarak kopartma tehlikesi yok denecek kadar azdır. Bu neden ile ben biraz daha kaliteli yemleri tercih etmekten yanayım sonuçta 1 kere aldığınızda balık koparmadığı sürece uzun zaman kullanabilirsiniz. Bu yemlerden özellikle tavsi edebileceğim. Ima'nın Popkey modeli ve Smith marka sahtelerin su üstüleridir. Ayrıca bu yemleri WTD aksiyonu ile yüzdürmek inanılmaz derecede kolay ve zahmetsizdir.
Bakalım vallaha abi anlayamadımü, gerçi tüy duruyor hala arkasında bide keser bakarız sonrasında. onuda düşündüm abi Yücel abi ama iğne misinaya dolanmadığı zamanlarda oluyor yine aynı şey, alttaki iğneyi levrek önden saldırdığı için çıkartmaktan çekiniyorum açıkçası, siz kaçırdınızmı hiç balık o sebeple? çok teşekkür ederim yorumun için . Çok kötü bişiy sahtenin aksiyonunu veremiyor insan, umarım bi çözüm buluruzda paylaşırız burdan. Bende ondan korktuğumdan çıkartmadım ama çözüm olucaksa ister istemez deniycez, bakalım bidahaki sefere deniycem hepsini. Yorumun için çok teşekkür ederim Uluç abi. Aykut abi söylemişti ama unuttum yapmayı, bidahaki avımda öyle deniycem birde Turgay abi. Çok sağolasın yardımın için. Kullandığınız kamışın aksiyonu markası modeli ne acaba? belki kamışım fazla esnektir diye düşünüyorum. Çok sağolun Enes bey, belkide dediğiniz gibi kamışın oval salınım yapmasındandır, çok esnek kamışla avlanıyorum çünkü. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim, sağlıkla kalın. Umarım kesin çözümünü buluruz, hepsini deniycem ben. Burdan da yayınlamayı düşünüyorum bulursam yolunu Alattin bey bende o videodan öğrendim diyebilrim aksiyonu, Aykut abiylke de çalıştık bikaçkere, belki hala yanlışım vardır da sahteye suç buluyorumdur bilemiyorum, dediğiniz gibi bikaçkere daha izleyelim bakalım viddeoyu hatamı bulurum belki. Bende diğer WTD aksiyonlu su üstülerden almak istiyorum açıkçası, strike pronun bikaç sahtesi var aklımda, yurtdışına çıkan birilerini bulursam onlara da dediğiniz markalardan sipariş verebilirim belki, yardımınız için çokl teşekkür ederim Şenol bey.
Çok sağolun Enes bey, belkide dediğiniz gibi kamışın oval salınım yapmasındandır, çok esnek kamışla avlanıyorum çünkü. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim, sağlıkla kalın. Kasdettiğim kamışın esnekliği ile ilgili değil. Verilmek istenen konu aksiyonla kamışın esnekliği arasında bir ilgi bulunmamaktadır. Siz kamışla misinaya darbe verirken kamışın ucununun izlediği hattın oval ya da düz olup olmaması önemlidir. Hat düz olursa sorun ortadan kalkar. Kırmızı renkli çubuklar kamışı temsil etmektedir. Sol üst köşedeki çizimlerde (mavi renkliçizimler) kamışın ucunun izlediği hattı göstermektedir. Şaka bir yana su üstü bir sahteye bu şekilde aksiyon verebilmeniz levrek avcılığı bakımından gerekli yerlerde başka su üstü sahteleri kullanırken önem oluşturmaktadır. Şöyle ki, kararından daha dalgalı bir havada su üstü sahteye aksiyon veremezken yeterli ağırlığı olan (Rover haricindeki birkaç başka su üstü sahtesi) bir su üstü sahtesiyle levrek avında başarılı olunabilemektedir. Umarın çizim yeterince açıklayıcı olmuştur.
Albastarın dodurga modeli ile banax'ın zeist (casting bait) modelini kullanıyorum. Yanlız kamış piyasanın en yumşak kamışlarından biri bununla beraber makina 6.2 lik yüksek bir devir oranı mevcut. İkisi iyi uyum sağlıyor. ikinci olarak remixsonun 30-50 gr atarlı teleskopik kamışı ile shimano exage 3000 mevcut bu ikili benim için daha rahat. Bence kamış tek başına yeterli gelmez ona uyan devirde bir makina lazım. Yanlız senin sorunun kamışdan mı kaynaklanır bilemem. Görsem daha iyi bir fikir verir.
Çözüm bulundu Yardımını,yorumunu esirgememiş sayın forum üyeleri, öncelikle hepinize çok teşekkür ederim. Aykut abiyle yapmış olduğumuz uygulamalı değerlendirmede farkettik ki sahtede hiçbir sorun yok. Turgay abinin önerisi tüyü çıkarma ve bizim sahtenin kafasındaki halkayı çıkarmamız gibi modifiyelerle daha iyi hale gelen rover 98 e gereksiz suç bulmuşum. Sorun aksiyonu verirken kamışımın ucunu sudan yüksekte tutmamdaymış.4-5 parmak mesafe bile sahtenin aksiyonunu bozuyormuş, neredeyse suyu çırparcasına ucunu her kamış aksiyonunda suya değdirerek kullanınca sahtede hiçbir aksiyon sorunu kalmamakla beraber aksiyon gayet güzel verilebilmekte. Bu tecrübemizi paylaşarak aynı sorunu yaşayan arkadaşların da derdine deva olabilmişimdir umarım. Değer verip bu konuya yorum yazdığınız için sizlere tekrar teşekkür ederim, Aykut abinin durumla birebir ilgilenişi karşısında da minnettarım çok sağol abi. Bereketli, içinize sinen güzel avlar yapmanız dileklerimle, sağlıkla kalın.
rover 98 orjinal üzerinde gelen rapala halkasını kullanın fark ediyor yuvarlak halka kullanmayın yada halkasız kullanın sorun devam ediyorsa kamış tutmada sorun var demek. çalışarak sorun giderilebilir.
Tüy konusunda bende aynı fikirdeyim yüzüşü hem yavaşlatıyor hemde aksiyonu yetersiz kılıyor fakat burnundaki halkanın çıkartılması ile sahte kamışın her darbesinde kafayı havaya dikmek istiyor ve aksiyonu zayıf kalıyor.. Enes abininde deiği gibi kamış düz bir hat üzerinde vurdurulmalı.. daire yada kavis aldırılırsa kamış ucuna sahte farklı noktalardan çekildiği için aksiyonunu tamamlayamıyor.. ve son bişey daha.. Kamışın ucunu saat 10 yönünde kaldırıp çok hafif vuruşlarlada harika aksiyon verebiliyoruz buna.. yani illa kamısı yere paralel tutmamızda gerekmiyor sahte yaklastıkça yere kamısıda yaklastırırsak sorun ortadan kalkar..