merhaba arkadaşlar benim 50 yaşlarında bir tanıdığım vardı. geçenlerde balık konusu açıldı biraz konuştuk. bana dediki biz 20 sene önce çaparilerin iğnesine kadınların dudaklarına sürdüğü ruj'u sürerdik, balıklar rujun kokusuna deli gibi koşarlardı dedi. ben hiç denemedim ama acaba deneyen arkadaşlar varmı, eğer yoksa da yakın zamanda balığa gidecek olan varsa bir denesin diyecem. selamlar
tahminime göre ruj suda akmadığı ve keskin kokusunu kaybetmediği için cazip oluyor galiba. sanırım gelen balıklarda erkek
ben yaptım.bir arkadaşımdan gördüm.ancak koku değil renk önemli benim bildiğim ve çokda önemli bir ayrıntı değil bence.
kokunun etkili olacağını hiç sanmıyorum çünki çapariyi çekerken istavritin koklamaya vakti olmuyor ben bundan 20 sene evvel yaptığım çaparilere martı tüyünü kırmızı iplikle bağlıyordum 15 li çapariyi ful çekiyordum
aytekin abi bundan 20 sene önce ben ... diyemem ama bundan 5 sene önce şimdi 15 tane balık aldığım yerden 2 saatte 3 kilo balık çekiyodum onun balık popülasyonuylada alakası var ama dikkatinizi çekmeik istediğim hazır çapariyerde tüyün iğneye bağlı olduğu misinanın düğüm yeri kırmızı turuncu oluyo ben eskiden köstek yapıcağım misinanın 5 cm sini kırmızı ojeyle boyuyodum sonra iğneye bağlıyodum ve halada aynı şeyi yapıyorum
ben artık deniz avı yapmadığım için çaparide bağlamıyorum ama bildiğim ve emin olduğum birşey varsa oda istavritin kokuya değil renge geldiğidir bütün balıklar gibi oda kırmızı,beyaz ve yeşile ilgi gösteriyor yalnız sana tavsiyem kösteklerini boyama, kullanmış olduğun oje doğaya zararlı olabilir oje yerine kırmızı ip bağlayabilirsin
bende misinayı olduğu gibi bağlarım ve çaparilerimin boyalılardan daha az balık avladığını sanmıyorum. daha başka ayrıntılar çaparinin avcılığını etkiliyor
Arkadaşlar bende daha önce çok eski bir balıkçıdan duymuştum. iğnenin düğüm yerine kırmızı oje sürerlermiş. ama koku değil rengi balığı kıskandırdığı için sürerlermiş.
küçük teferruatlar tabi aslında bütün iş balıkçıda bitiyo mesela ben küçükyalıda gece üstüne midye kokusu sinmiş iki no iğneleri olan 2 li dip takımıyla at çek yaptım 2 tane istavrit atladı 20 25 cm arası bomboş iğne maharet balıkçıda yav
parlak kırmızı iğneler var. http://www.spotbalik.com.tr/index.php?target=products&product_id=32874 ruj ıle ugrasmaya sanırım gelişen teknoloji ile artık cok gerekyok. tabi yakalan balık fetish ise daha cok balık yakalanabılır