Merhabalar, forumda yeniyim. Bir konuyu merak ediyorum. Rumeli hisarı önünde kimsenin balık avladığını görmedim. Burada neden kimse olmuyor acaba bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. Herkese iy günler, bol avlar.
Güzel balık yapar ama akıntı çok fazladır, 130-180 gr arası kurşunlarla çalışabilirim derseniz balık alırsınız..
100 kadar kurşunu taşımanın getireceği kalori kaybının balıkçıları enterese etmiyor olması olabilir mesele. Zira orası benim bidliğim o kadar takılır ki, her atışta kurşunu bırakmak garantidir.
Doğru dibe çok takar, ama zamanla deneyerek tekniği öğreniyor insan, her yerin kendine has bir tekniği var
Her zaman balık yapan bir yer değildir ve zor bir meradır. Bilindiği gibi Boğaz'ın en dar yeridir. Bu sebeple akıntı çok fazladır. Poyrazın kuvvetli olduğu günlerde uçup giden kurşunu çekmek için fenerin ön tarafına geçmek gerekir. Balıklar da bu akıntıda fazla durmaz akar giderler. Sürekli oradan geçen ve kaleyi yakından göstermek isteyen gezi tekneleri de ayrı bir sıkıntıdır. Hiç tavsiye etmem.
En sevdigim mekanlardan biri. Yeri var çok takar yeri var hiç takmaz. Bu mevsimde arkadaslarin dedigi gibi su deli akar takim uçar gider. Etrafta oltasini yeni almis hevesli yoksa çok güzel organize olunup siir gibi akarak avlanabilinen bir yer. O akintida balik olmaz fikrine katilmiyorum. Rapala atmadim ordan fakat lise yillarimda siyirtma arkasi kasik atarak çok sarikanat avladim ordan.
Geçen hafta cumartesi ordaydık rapala denedik ama dediğiniz gibi 175 gr kurşun uçuyor resmen zaman zaman dibi bulduğumuzda 3-5 balık denk geldi o kadar o gün zaten balıkta yapmadı heryerde, zor mera teknelerede dikkat etmek gerekiyor, birde hafif kurşunla çalışanlar denk geldi mi sorun oluyor. 10 mt yanımdaki adam 100 gr kurşunu kafama indiriyordu resmen nasıl mı oluyor? takdiri size bırakıyorum.
Geçen sene rapalayla güzel sarıkanatlar aldık ordan.. Aret'in de dediği gibi bence de en büyük sıkıntı yakından geçen gezi tekneleri, kollamazsanız çok misina keserler..
Kollamayla da kurtarmiyor bazen. Çakara akiyosun akinti ile birlikte, aniden görüyosun tekneyi, akabinde yere yatip kamisi makinaya kadar suya gömüp eshedüenle ilahe diye kurtardin kurtardin yoksa sobelenip takim çantana yöneliyorsun saydirarak
Arnavutköyde problem su, E5 otobani gibi yaya trafigi ve dar kaldirim oldugundan yere yatamiyosun ve yeteri kadar sesli saydiramiyosun
Cevaplar için teşekkür ederim. Spin kamış ile kurşunsuz rapala denemek istedim fakat akıntı müsade etmez sanırım.
Spinle daha uygun yerleri denemek lazım hafif koy gibi olan girintili yerler akşam hava karardıktan sonra verimli olabilir..