arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum ve bişey danışmak istiyorum geçen gün sahilden arkadaşlarla nerede avlanırız diye keşif amaçlı gezerken rumelikavağında sahil yolu askeri bi tesisin orada bitiyor ve oradan rumelifenerine kadar sahil yolu ve yerleşim falanda yok ulaşım biraz zor anladığım kadarıyla google maps den biraz inceledim hiç buralara inipde kıyıdan avlanan varmı merak ettim http://maps.google.com/?ll=41.19586,29.11556&z=13&t=h
ben oralarda çok dolaştım, her yer dik kayalık ve araba ile ulaşmak imkansız. kayaların denize yakın olduğu alçak yerler yosun tutmuş halde ve çok kaygan. hatta kilyos tarafında 2 kişi bu yüzden hayatını kaybetmiş.
garipçe de 1tane liman ve onun gerisinde ve ilerisinde koy gibi yerler gözüküyor haritadan gördüğüm kadarıyla oralara giden varmı acaba hiç
Rumeli feneri tarafı daha verimli olur bence, maceraya gerek yok. Kayalıklardan düşen sayısı az değil, tehlikeli bir bölge. bazı yerlerde yaklaşık 50 metre dik kayalıklar var, denize daha yakın alçak yerlerin dibi kayalık. Büyük limandan bahsediyorsunuz, o liman askeri bölge içindedir, karadan ulaşımı yoktur.
Oralar gerçekten sakat hatta Karaburun da istavrit kayalığı mı ne var aman aman bir daha gitmem. Balık için o kadar riske gerek yok.
Tellibabanın orada biryer var fenerin orada patika bir inişi var iki sefer gitmiştik birinde güzel balık aldık ama ikincide tık yoktu fakat avlanması zevkli biryerdi
yenikapıdaki dalgakırandaki kayalıklarda dolaşırken zorlanıyorum ozaman oraya hiç gitmiyeyim ancak avlak arayışlarım devam edicek google maps cok yardımcı oluyo bu konuda
Geçen hafta orda biraz rapla attım ama tık yoktu.. Pazar sabahı yine o taraflara gitmeyi düşünüyorum.. Levrek için.. Bakırköyden onca yolu gitmeye değermi bilmiyorum....
Yukarida ceyhunun dedigi gi askeriyenin ordan sonrasi yangin be askeri bolgedir... Hem giderken ragatsiz hemde donerken hiic gitmememis olmayi isteyeceksiniz.. Telli baba radar anteni kenarindan inikirse zamaninda guzel balik yapar ama akintiyia karsi gelebilirseniz... Yakinda cok takilma yapacaktir ... Zamaninda aldigimiz lufer ve palamutlardan eser kalmamasinin sebebi hemen rum. Kacak girisinde midyecilerin onkk.. Herkese iyi skdsm