40 tane hamsi bir kasayı doldurur mu? Hormonlu Rus hamsisi doldurur. Dün balık halinde 30 cmlik hamsiler gördüm. Sabahın alacakaranlığında parıl parıl parlıyordu, radyasyonlu mudur nedir Allahım! Kasası 40-50 TLden satılan Kolyozlar ise cezbetti bizi, pederle aldık 1 kasa, fırında sebzeli tarifleri denedik, çok lezzetli gerçekten.
30cm bilmem ama, resimdeki kolyaz kadar büyüklükde hamsi satmışlığım var.o dönem çocukdum babama sorardım, bu hamsi ithal derdinerden geldiğini hatırlıyamıyacağım lakin,bizim hamsiye tadı uymuyordu..
Resimden gordugum kadari ile onlar hamsi degil telefondan bakiyorum belki yanlisim var ama kafa ve agiz yapisi hamsiye benzemiyor afiyet olsun .
Vatandaş kasalarda satışa sunulan hamsilere bakıp; "30 cm. hamsi mi? daha önce Ne gördüm ne duydum böyle bir şey." dedi.
balık irileşince alışıldık vücut formuda değişiyor bu mantıklı ,yani standart hamsideki vb.balıktaki kaş gözü aramamak gerek sanki bu yüzden tam tesbit yapamıyoruz zannımca ne dersiniz
Vatandasin saskinligindan faydalanan uyaniklar, dev hamsinin uzerine "ince lufer" etiketi koyup kilosunu 50 TL'den satisa sundu. Tirsiyi "ada luferi" diye yutturan bunu da yapar mi yapar. hihi
Mersinde NAPOLYON HAMSİ olarak geçiyor . Balık pazarında iki türü yanyana inceledim , bildiğimiz hamsinin tıpkısının aynısı (boyut hariç). Görüntüsündeki birebir benzerlik yanıltmasın , gerçek hamsi ile lezzet anlamında alakası yok .
Pazarlarda bildiğin sardalyayı marmara hamsisi diye satandan ne beklersin. Ama hamsiler iyiymiş görsem alırdım denemelik.