Selamlar, özellikle spin av için önerebileceğiniz Rus malı malzemeler(kamış makina sahte vs..) varmıdır? Kayınço erasmusla Estonyaya gitti, uygun fiyatlı kaliteli malzeme düşürebilirsek faydalanmak istiyoruz..
70 lerde rus-polonya malı şişme bot vardı yeşil renkli bayagıda kullanmıştık.. rus malı bir dere kamışı almıştım en az 10 sene kullandım ..idare eder..
Rus malı denilince aklıma kaba, ağır, estetik yoksunu ama sağlam ve dayanıklı malzemeler geliyor. Gerçi balıkçılık malzemelerini hiç görmedim..
O senin kıymet bilirliğinden olmasın Muvaffak abi şaka bir tarafa bir yemleme botu vardı arkadaşımda ufak bir şey ama çok sağlamdı ,yani her malzemesi kötü diye bir şey söylemek mümkün değil aslında...İlla Rus malı olması gerekmiyor bazı büyük markaların ürünlerini burdaki fiyatından daha ucuza getirebilir kayınçonuz, tabi boş vaktini başka şekilde değerlendirmeyi tercih etmezse malum Rusya gezilip görülüp yaşanacak çok güzelliği olan bir ülke....
Kayınço 6 ay orada, Vakti de bol bu aralar.. Okulu 1 ay sonra açılacakmış, en azından bildik malzemelerin oradaki satış fiyatına bir baktırayım, uygun düşerse sizleri de bilgilendireceğim.. Değerli yorumlarınız için de teşekkürler..
selam , ben estonyanın komşusunda yani belarusta (beyaz rusya) da bır yıldan fazla kaldım.oralar da amator balıkçılığın bizim kadar geliştiğine inanmıyorum. sonuçta yılın 8 ayı kar altın da oralar ve dondurucu soğuklar var.avlakların çoğu buz gecenlerde rus internet siteleri uzerınden olta malzemelerıne baktım. getirmeye değmez. çok cuzi rakamlarla ucuz. ayrıca rus malı yok,genelde bızım buradaki markalar. turk sıtelerındekı çeşit daha bol. ancak pahalı bısey alacaksan sana tavsıyem yabancı sıtelerden sıparıs vermen . bazı ürünleri daha uygun fıyata alabiliyorsun.
20 yıl önce Samsun'a işim icabı gittiğimde , orada kurulan rus pazarından bir yeşil bot aldım. tepe tepe kullandım. Hala yazlıkta duruyor. ek yerlerinin üzerindeki koruma bantları açıldı ama kendisi sağlam. Estetik önemli değil ama malları kaliteli ve dayanıklı olabiliyor.
Internet uzerinden satis yapan Turk sitelerinin urun cesidi bakimindan daha zengin oldugu dogru. Fakat oralarda amator balikciligin bizdeki kadar gelismis olmadigi fikrinize katilmiyorum. Hatta bizde cok az sayida insanin haricinde daha amator balikciligin ne oldugunun bilinmedigi, bunun bir spor olarak gorulmedigi, toplayiciliktan oteye gecemedigi bir gercek. Hemen her gun karsilastigimiz uzucu haberler, yasakli malzeme kullanimi, limit alti, asiri miktarda yapilan katliam boyutundaki sozde avlar bunun gostergesi. Yasakli avla mucadele eden kooperatif baskanina saldirip adamcagizi kor eden balikci musveddesi magandalar, rusvet karsiligi yasakli ava goz yuman yetkililer, parmak kadar defne yapraklarini kilo kilo alip cocuguna yediren insanlar hep bizim ulkemizde. Hal boyleyken, amator olsun profesyonel olsun, baska ulkelerdeki balikciligin duzenine imrenmemek elde degil. Estonya, kaliteli ve ucuz balik malzemesi satin almak konusunda cok avantajli bir yer degil. Turkiye'deki kadar kaliteli mallari bulmak zordur tahminimce. Fakat bulunursa sayet, Turkiye'deki kadar da pahali olmayabilir. Alisveris konusundan bagimsiz olarak, oradaki arkadasin isine yarayabilecegini, ayni zamanda biz Turk amator balikcilar icin ilginc olabilecegini dusundugum bazi bilgileri paylasmak isterim. Birakin cevre bilinci gelismis Bati Avrupa ulkelerini, eski Dogu Blogu ulkesi kucucuk Estonya'da bile amator balikciligin nasil ciddi denetim altinda oldugunu gosteren bir siteden aldigim bu detaylar, kendi durumumuz ile kiyaslama imkani verecektir. Bu sinirlamalarin, kurallarin benzerleri bizde de var ama lafta kaliyor malesef. Bilinc ve oto-kontrol olmayinca is disaridan resmi denetime kaliyor, o zaten yok, oyle olunca da bizde amatorluk lafta, teblig de kagitta kaliyor. Estonya'da tatli su balik avi icin yasakli donemler: Ucret mukabili edinilen amator balik avi izin belgesi: Balik cinslerine gore av limitleri: http://www.kalastusinfo.ee/sisu/the-minimum-measures-of-fish.php Amator avcilikta kullanimina izin verilen ekipman: http://www.kalastusinfo.ee/sisu/rec...and-description-of-permitted-fishing-gear.php Yasakli malzeme ile yapildigi veya limit disi oldugu tespit edilen avlarda BALIK ADEDI BASINA verilen cezalar (yaklasik bir yil once Estonya'nin para birimi Euro oldu fakat bu sitede ceza miktarlari Estonya Kronu cinsinden verilmis. 1 Estonya Kronu = 0,15 TL): http://www.kalastusinfo.ee/sisu/rec...portant-things-to-consider-during-fishing.php Burada ilginc nokta su: Bizdeki trafik ceza puani benzeri bir uygulama var. Usulsuz avlanan baligin cinsine gore 300 puana kadar ceza verilebiliyor. Bir ceza puani 60 Kron'a tekabul ediyor. Buna ilaveten, balik cinsine gore ve her bir balik adedi basina tabloda belirtilen para cezasi kesiliyor. Bunlar yasakli donem disinda kalan normal av sezonunda gecerli olan cezalar. Sayet yasakli malzeme kullanilarak veya limit disi yapilan bir av ayni zamanda yasakli donemde yapilmissa, balik adedine gore kesilen ceza miktari uce katlaniyor. Ornegin; bir amator avci 3 adet limit disi deniz alasi avlamissa, 300 ceza puani karsiligi (300 x 60 Kron) 18000 Kron cezaya ilaveten, her bir balik icin 300 Kron'dan toplam 900 Kron ceaya carptiriliyor. Yani limit disi 3 adet balik icin toplam 18900 Kron karsiligi yaklasik 2800 TL ceza oduyor. Eger bu avi yasakli donemde yapmissa, 18000 Kron'a ilaveten 2700 (3 x 900), toplamda ise 20700 Kron yani yaklasik 3100 TL ceza oduyor. Cezalar bu kadar agir ve haliyle de caydirici. Bu da muzip bir Estonyali amator balikcinin verdigi ilan: KAYNAK: http://www.kalastusinfo.ee/
koate, depoda rus malı bir kamış vardı, at-çek için işe yararmı (öğrenmek maksatlı) diye balıkçıya götürdüm, balıkçı onu yapmak yerine onu benden almak istedi. çok eski, taa o sovyetler birliğinin dağıldığı yıllardan kalma bir kamış. vel hasıl kelam yeni kamışım kırılınca ve de bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine o bir şeye benzetemediğim rus kamışını tamir edip eksiklerini tamamladım. göl kamışından bozma birsey 2995mm ama deli gibi atçek yapıyorum, banamısın demiyor. geçen seneki aklım olsaydı spinlere yatırım yapmazdım. rus malıdır diye demiyorum eski malzemeler gerçekten çok sağlam oluyor. burada sözün kısası "kör sandığın bıçak gün gelir keser" ama yine de şunu unutmamak lazım artık hemen hemen hepsi Çinden geliyor. çinde alıp başını gidiyor
İbrahim abi, konu en ince ayrıntısına kadar ancak bu kadar detaylandırılabilirdi, emeklerine sağlık,, linki müsadenle aynen kopyalayıp kayınçoya gonderiyorum, bizim hayta bir hataya düşüp be kendini yakmasın,,
İşte bahsettiğim bu tip sağlam malzemelerdi şehre alışınca malzeme pazarını kolaçan ebecek işe yarar spin malzemesi bulur ise tedariğe başlayacağım Hiç kimse kusura bakmasın ama ülkemizdeki malzeme ticareti beni sinir ettiği için mümkün mertebe dışarıdan mal almaya bakacağım artık
Umarim bu bilgiler kayinconun isine yarar. Haklisin, delikanliyi uyarmanda fayda var. Oralarda hataya dusup kendini yakabilecegi baska seyler de var mazallah.