rüzgar

Konu, 'Kamışlar' kısmında rockchy tarafından paylaşıldı.

1. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    hava biraz sert olduğunda kayalıklarda avlandığım ve kamış için ayaklığım olmadığı için kamışı kayalara dikiyorum ama rüzgardan çok sallanıyo denemediğim yöntem kalmadı işin kötüsü balığın vuruşunuda anlamıyorum kış aylarıda yaklaşırken kamışın rüzgardan sallanmaması için neler yapmam gerektiğini sormak istedim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Birincisi kamışı yaslarken desteği mümkün olduğunca uca yakın ayarlaman gerekiyor. Yani kamışı taşlara birinci parçanın dibinden yaslarsan fazla etkilenmez rüzgardan. İkincisi misinayı gerdiğinde kamışın esneme payından dolayı kamış oltayı tekrar boşaltıyorsa daha ağır yada kolay yuvarlanmayan köşeli kurşunlardan kullanabilirsin. Ben her ikisini de uyguluyorum o da yetmezse , dip yapısını biliyorsan ve dipte oltanı takmayacağın ama germek için yeterli bir taş mevcutsa oltanı o taşın arkasına düşürerek kurşunun suda salınımının misinayı boşlamasını engelleyebilirsin.

3. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    SIki giyin ve kamisini eline al. Cok ileskenlikli yer degilse capali kursun kullan.Baligi beklerken kamisin ucunu havaya dikme.Bu ruzgara daha fazla misina birakmak demektir. Ruzgarli havalarda kamisinla atisini yapar yapmaz, kursun suya dustugu anda havada ruzgara kapilmis misinanin boslugunu hizla cekip almak lazimdir. Kursunun agirligini hissettigin anda yada misinana suya indiginde bunu cekisi durdur. Batisda misinanin boslugunu alir. Sonra bir kulac ceker takimini duzeltirsin.Kamisin ucunu suya dogru eger. misinayi suyun uzune indirirsin.Boylece
    ruzgarin etkisi misinana yansimaz. Vuruslari daha iyi alabilirsin. Kamisi ozellikle boyle guc balikcilik esnasinda elinde tutman avina cok pozitif etkiyecekdir.
    Izdirapsiz basari olmaz...:)