Rüzgarlı havaların verdiği fırsat, Kıyı surf avcılığı Koca mırmırlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler

Son günlerde verdiğim rahatsızlıktan ötürü affınıza sığınarak,mecburen açık denizdeki avlarıma boş verip kıyı avına dönmemin sebep ve neticeleri üzerine yönelmek istiyorum.

1o senedir yaşadığım yöremde,esasen son İstanbul senelerimde sıklıkla yapageldiğim surf avcılığını,inatla devam eden lodos nedeniyle,tekrar ele almanın zamanı geldiğine karar vererek takımlarımı hazırladım.

Alternatif balık avcılığının önemli bir dalı olan kıyı surf avcılığı,esasen ve özellikle kış aylarında gezgin bir hale gelen Havran,Burhaniye ve Edremit avcılarının en itibar ettikleri bir av şeklidir.

Şimdilerde görüyorumki tavsiyelerime kulak verip,çoğu artık muhtelif marka surf kamışlarıyla avlanmaya başlamışlardır.

Ancak bilinmelidirki,surf avcılığının,helede karşıdan esen sert rüzgarlar altında mutlak başarıya ulaşmasının bazı püf noktalarıda vardır.

BU ilave ekipmanın başında Çapa Kurşun tabir ettiğimiz,genel şekli turnuva kurşunlarına benzeyen,pek rüzgar tutmayan yapıda kurşunların kullanılması,üzerlerindeki karşılıklı yuvalarına yerleşip özellikle kumlu zeminler üzerine aynen çapa misali tutunabilen kaliteli çelik alışımlı teller ihtiva etmesi,tasmalama esnasında kolayca yuvalarından çıkıp çekişe mani olmaması gerekmektedir.

Böylesine havalarda sair tip kurşunları kullanmak,çoğu kere karşıdan gelen rüzgar ve dalgaların takımı kıyıya sürüklenmesine yol açarki,bu durumda av veriminin düşmesine sebep olur.

Ziyaretci avcıların ıskaladıkları durum buydu.Kıyıya sürüklenen takımlarının üstüne birde erişte yığınlarının binmesi,onlarıda ayıklamak için ekstra zaman harcamaları,tekrar zaten böylesine zamanlarda zorlukla bulubildikleri,mamun ve özellikle Boru kurtlarının heba olmasına yol açmaktaydı.

Çanlı Karabela Hüseyin kardeşim zaten iki seneden beri tavsiyelerim neticesinde tüm gerekli teçhizatı edinmiş,küçük bir kasabanın avcısı olmasına karşın,modern ve başarılı bir yaman avcı mertebesine ulaşmıştı.

Yemde sorun olmazdı Hüseyin söz konusu olduğunda.Nasıl eder,yapar yemcilerde zor bulunmasına rağmen boru kurduda ve hatta Tekirdağ yörelerinin meşhur Kobra kurduda onda olurdu.

İki günlük kıyı avımızda,sair avcıların düşük skorlarının yanında hem iri ve hemde sonucta 40'a yakın mırmır aradada seyrek çupra alabilmemizin sırrı işte buydu.
    Elbette iş bununla bitmiyordu.Dışıda çentikli 2 No Owner iğnelerim FC misinadan donattığım Remixon yada Okuma gömük fırdöndülü,fosforlu 3'lü fırdöndülü takımlarımda devredeydi.

3 köstek yerine bu yem kıtlığında 2 köstek kullanarak,ancak herzaman bir tanesinin tabana yatmasını sağlayan kurşunun hemen üstüne bağlanmış takriben yarım kulaç uzunluğundaki köstekli iğne ve üst tarafına bağlanmış keza uzun köstekli iğne takımlarımı tamamlıyordu.

Netice mükemmeldi.Ancak ben kısa sürede devreden çıktım.Zira geçtiğimiz aylarda üstüste gerçekleştirdiğim gece Çupra avlarımızdan birisinde teknemin üzerine yaslanan büyük bir balıkcı teknesini iterken sakatladığım sağ kolum tamamen iyileşmemiş olacakkı,ağrısı tekrar nüksetti ve nacar devreden çıktım.

İlişikte çektiğim bazı av görüntülerinin fotolarını yolluyorum.

Soracağınız sorular varsada bekliyorum.

Sevgi ve saygımla kalınız

Not:Böylesine avlarda makaranızda ip misina kullanmamanızı tavsiye ediyorum.Zira ip misina normal misinadan daha çabuk ve çok ana misinanın erişte toplamasına yol açmaktadır.Keza Tekirdağ yörelerinin kumlu zemine tutunabilen dikdörtgen tabanlı Kule kurşunlarıda aerodinamik yapısının müsait olmaması nedeniyle uzağa ermede eksik kalmaktadır.

Uploaded with ImageShack.us

2. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Öncelikle Vedat ağabeyciğim kolun için geçmiş olsun.Sağlık önemli kesinlikle.En kısa zamanda sapasağlam avlarını da görmek isteriz.
    Avında çok güzelmiş.Ellerine saglık.Mırmırlar parlıyor vallaha :)

Rastgele

3. sabriyazici

sabriyazici sabri

bekenen rapor geldi eline sağlık daha iyileri rast gelsin geçmiş olsun abi
    Varsa takımın resmini ayrıntılı açıklamalı alabilirmiyim :) birde bu telli kurşunıar genelde standart agırlıkta hafif yada ağır kaldığıda bir tavsiyen varmıdır

4. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Seni tebrik ediyorum, artık yöremizin meşhur balıkçılarını ve avlarınıda yazmaya başladığın için, Karabela Hüseyin gerçekten çok istikrarlı bir kıyı balıkçısıdır ben kendisini 15 seneden beri tanırım, artık emekliliğini bizler gibi ama kıyıdan balık tutarak geçiriyor.:) Tebrikler Karabela Hüseyin kardeşimize olsun.:) Sevgiler.:)

5. Arutha

Arutha İbrahim

Favori Kamış:
    İlk Kamışım
    Favori Makine:
    İlk Makinem
    En İyi Avı:
    İlk Avım
    Vedat Abi tebirkler. Çok güzel fotoğraflar ve çok güzel anlatım ve çok değerli biligler :)

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Hey maşallah mırmırların boyları harika.. verdiğin bilgiler de çok kıymetli, çok teşekkürler..
    Vedat abicim kolun için çok üzüldüm, çok çok geçmiş olsun.. aman diyim dikkat et kendine..

7. 4443

4443

Geçmiş olsun VEDAT amca kendine dikkat et ...

Mırmırlar gerçekten harikalar ayrıca rapor içerisinde bilgi aktarımı içinde teşekkürler sevgiler ...

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Balıkları tutan Hüseyin abine de bir tebrik gönderseydin, geleceğin balıkçı adayı oğlum.:)

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Balıkları tutan Hüseyin abine de bir tebrik gönderseydin, geleceğin balıkçı adayı kardeşim.:)

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Balıkları tutan Hüseyin abine de bir tebrik gönderseydin, geleceğin balıkçı adayı oğlum.:)

11. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    Vedat abi geçmiş olsun.
    Hüseyin abi mırmırlar on numara :)

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Halit kardeşim Hüstin kardeşimize bu güzel övgülerini ben ileteceğim çok teşekkürler Hüseyin kardeşim adına, sevgiler.:)

13. onlinekatip

onlinekatip

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Şu an yok
    Güzel Mırmırlar.

14. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Orhan abi, ben kimseyi tebrik etmedim ki, sadece Vedat abiye geçmiş olsun dedim.. balıklar için de maşallah dedim, hepsi bu.. Konuyu Vedat abi açtığı için genel olarak Vedat abiye hitap ettim.. Hüseyiin abiyi de tebrik ederim, neden etmeyeyim ki.. ayrıca 41 yaşımdan sonra geleceğin süper balıkçı adayı olmak gibi de bir hedefim yok, ben sadece 35 yıldır (6 yaşımdan beri) keyifle bilfiil balık tutan bir adamım, bundan sonra da sağlığım elverdiğince keyifle balık tutmaya devam edeceğim.. aday falan değilim yani..

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Can-ı gönülden tebrik ederim. Çok güzel fotoğraflar, çok-çok güzel anlatım ve çok değerli harika bilgiler. Yüreğinize sağlık Vedat üstadım, iyi ki varsınız.;)

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Nihayet be sevgili Nuri nihayet.

Nihayet senden bir ses.Olumsuz olsada kabulümdü zaten.

Sen bilgesin

Sen başkasın

Yerginde övgünde kabulümdür bilesin.

Seni yürekten seviyor ve saygı duyuyorum

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Geleceğin balıkçı adayı olarak ellerinizden öperim, saygıyla. Seni doğuran ananın ise bırak elini ayaklarını öperim.;)

Rabbim seni korusun üstadım.:)

18. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Kıyıdan güzel balıklar alınmış, imrenilecek cinsten, hem boy hem de adet tatmin edici doğrusu bereketli avlarınızın devamını dilerim.

Orhan ağabey tebrikler. Kimi tebrik edeceğimizi de şaşırttınız sonunda, :) Vedat ve Hüseyin ağabey ikinizin de ellerine sağlık.

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Onun işi bu zaten sevgili Yasin.Ortalığı sulandırmak.Böyle yaparak ne elde edeceğini sanıyor ben 10 senedir bunu anlayamadım.

Teşekkürler vede sevgiler

20. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Vedat abi çok tebrik ederim ve ayrıca çok geçmiş olsun...

Orhan Bey, yapmayın artık... Hem Siz hemde Vedat abi çok değerli üstadlarımızsınız. İkinizide bu forumdan bildiğim kadarıyla tanırım. Yahu 3 günlük dünya neyi paylaşamassınız.. Derler ya Sultan Süleymana kalmamış diye işte o hesap... Benim hayat felsefem şu abilerim... Kavgalar tartışmalar küslükler elbette olur ama bunları hiç uzatmam. Siler geçerim olanları ve daha da hatırlamam aklıma getirmem kötü olan herşeyi...

Bi daha diyorum her ikinizide çok seviyoruz :) Lütfen diyoruz :)