RYOBI AMAZON 4000Vi RD makinada 2 kilo üzeri balık mücadelelerinde ambreyaj sorunu ile karşılaştım. Bu sorunun aynı makinayı kullanan diğer arkadaşlarda da olup olmadığını merak ettim.Benzer sorunu yaşayan arkadaşların izlenimlerini iletmesini rica ediyorum.
Volkan arkadaşım, kusura bakmaz isen "ambreyaj sorunu" nun ne olduğunu, nasıl bir sorun olduğunu açıklayabilir misin? Belki benim de karşılaştığım veya karşılaşabileceğim sorunu anlamama yardımcı olacaktır. Şimdiden açıklaman için teşekkür ederim.
ambreyaj (sıkılama ile frenleme ) GündüzGezen arkadaşın da ifade ettiği gibi makinalarımızın arkasında ya da önünde sıkılama ya da kavrama ile gerçekleşen frenleme işlemidir ambreyaj.Olta makinaları alırken genelde gözardı edilen ama hayalinizdeki balığa denk geldiğinizde ise elinizdeki en önemli koz olan ambreyaj eğer zayıf ya da problemli ise o balığa elveda demekten başka şansınız olmaz.Bahsettiğim makinada belirttiğim kilo üzerinde mücadelelerde ambreyaj devre dışı kalarak ip ya da misinayı salıvermeye başlıyor taki makarada ip ya da misina bitene kadar.Satın almalarınızda makinalarınınzın ambreyajını test etmenizi öneririm.
volkan abi geçmiş olsun (amberyaj) diye tabir ettiğin ve diğer arkadaşların anlatımıyla söylemeye çalıştığın problem debriyaz sanırım. Bende bir Ryobi kullanıcısı olrak Allaha şükür böyle bir sorun başıma gelmedi ama debriyaj arızaları hakkında birkaç bilgi vere bilirim. Arızanın oluşum sebebi kalamanın (debriyajın ) haddinden fazla sıkılması ve av sonrasında sıkılı bırakmak makinanın debriyaj yaylarının sıkışması ,kopması gibi arızalar yaratması ve kalamanın fonksiyonunu yerine getirememesine sebep olur. Ürünü sıfır alırken dediğiniz gibi kalamsını kontrol etmek gerekir fakat arıza ürünü kullanırkende olabir bu yukarıda bahsettiğim kullanıcı hatasındanda kaynaklanabilir yada ürnün yapılışından fabrikasyon hatada olabilir. bu konuda net bir karar verilemz bu yüzden av sonrasında mutlaka kalamayı gevşeterek debriyajı rahatlatmak gerekir ve av esnasındada gerektiği kadar sıkılmalıdır. Eğer ürünü sıfır aldıysanız ve ilk kullnımda bu gibi arızallar verdiyse ürünü faturasıyla birlikte alışveriş yaptığınız mağzaya götürmek ve durumu anlatmak gererkir. Orada ürünü değiştire blir veya takas yapabilirsiniz bir başka seçenk ise benim tercihim ürünü faturasıyla birlikte ryobinin yoptancısı ve ithalatcısı aynı zamanda parakendecisi olan marmara balık firmasına götürmek. Buradan iletşim bilgilerine ulaşabilirsiniz: http://www.marmarabalik.com.tr/index_2.asp
Size ve diğer arkadaşlara açıklamaları için teşekkür ederim. Böylece bir bilgi sahibi daha oldum. Bol avlar, sağlıklı günler dilerim.