ryobi applause 6000 tavsiyelerinize açığım

Konu, 'Makineler' kısmında çAğRı tarafından paylaşıldı.

1. çAğRı

çAğRı çağrı

Favori Kamış:
    Lineaeffe Unicast Extra surf 4.20.
    Favori Makine:
    Ryobi Applause 6000. okuma avenger 55.
    En İyi Avı:
    yok be abim nerdeee
  2. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    ben kullanıyorum gayet memnunum ben 6000 olanı almıştım tavsiyem 8000 olanı alman daha fazla misina alıyor,çekişi gayet iyi özellikle açma kapateli çok güzel rapalada 185 gr kurşun üzerinde sarıkanatla beni üzmedi tavsiye ederim makina kamışa taktığında ağırlığını fazla hissettirmiyor.

3. 4443

4443

Bir ryobi applause 6000 sahibide benim 160 tl almıştım geçen sene uzun yıllardır en çok kullandığım markadır ryobi 4 - 5 ayrı modelleri mevcut hiç keşke dedirtmedi yalnız kullanımım kıyıdan ve sizinki kadar ağır yük binmiyor en fazla 80 - 100 grm kurşun kullanıyoruz , sanırım boğazda kullanımı olan arkadaşlar daha net cevap verebilirler ama fiyat aralığı gayet cezbedici gereken bakımları yapıldıktan sonra her kullanım sonrası uzun yıllar kullanılacak bir makine ...

4. furunotr

furunotr Haluk

Tam da bugün deneme fırsatı buldum; üzerine bakmadım ama sanıyorum 8000 olanı; gövdeler aynı ise belki de 6000 idi...

Öncelikle yedek kafanın çok kaliteli olmadığını ifade ettiler; amma...

170 gr. kurşun ve 7 cm.lik sahte ile test edince öyle beklediğim kadar kasmadığını; hatta sürpriz bir şekilde rahatça sarabildiğimi; gerektiğinde makinanın atağa çok kolay kalkabildiğini hemen söyleyebilirim...18-19 cm. kadar bir adet yaprak da avlayabildim kısmete; balık bindiğinde de sorun yok; çok daha irilerinin de bu şartlar altında öyle zorlanmadan üstesinden geleceğine eminim...

Gerçi sular orkoz durumunda; yani Şemsipaşa'da bugün akıntı yok; hatta çok az yukarı akıyor; yani sular çok ağır değil; bunu gözardı etmemek gerek; akıntıda bir parça kasabilir ama kilitlenme falan olmayacağını düşünüyorum.... Tabii bir de çok akan sularda denenek gerek....

Bu esnada makina gövdesinin metal olduğunu; herhangibir boşluk, sallanma v.s. gibi bir duruma rastlamadığımı; ve bir tane de almayı düşündüğümü de belirteyim... Yani çok stabil...

Makina öyle çok ağır da değil; sitede 580 yazmışlar ve makinasını kullandığım şahıs 610 gr. olarak ölçmüş; tabii yüksüz; yani misina sarılmadan ki tüm makina ağırlıklarını öyle ölçerler...

Ayrıca misina çıkışı da hiç fena değil; avlanabilecek mesafeye rahatça ulaşılabiliyor (tabii burada kombine ettiğiniz kamış da önemli; bugünkü Tica Sricco idi...) uygun misina kullanmak da gerek haliyle...

Bana göre tek eksi puanı worm shaft (solucan yada sonsuz dişli) ya da Shimano'nun verdiği isimle Aero Wrap olmaması ve var-gel sistemi ile çalışması; ama monoflamentte sarımı yine de çok düzgün; tabii kafa yüksekliği az; bir arkadaşım da ip ile kullanıyor ve ipi sarımı ve boşatması da düzgün (hemen belirteyim bizler ipi yerine göre en az 135 gr.kurşun ile kullanıyoruz); zaten adam gibi sonsuz dişliye sahip makina fiyatları 600'lerden başlıyor...

Kısa kullanıcı yorumum bu şekilde; bende testi geçti... Elbet bu tür makinalarda Shimano-Daiwa gibi markaların fiyatı 1000 liraları geçen makinalarındaki malzeme kalitesi ve spesifik teknolojileri aramamak gerek...:)

5. 4443

4443

Yedek kafası cidden kötü HALUK abi alırken yedek kafası yokmuş gibi almalı, koymasalarda olurmuş yani o rengi bile berbat yedek kafayı hihi

6. furunotr

furunotr Haluk

Hiç yedek kafa olmamasından iyidir; en azından aynı ölçüde ve ben dolgu ile kullandığım misinayı tam ve istediğim ölçülerde ayarlayabilmek için önce yedek kafaya kullanacağım miktar misinayı (200-300 metre) sonra da dolgu misinasını kafa tam ölçüsünde dolacak şekilde (hatta bazan az daha fazla ki iyi gitsin diye) sarıp sonra tekrar gerisin geriye kullanacağım kafaya sarıyorum ki kalite kötü de olsa yedek kafa benim işime çok yarayacak...:)

7. furunotr

furunotr Haluk

Bir de herkezin bu yedek kafa takıntısından kurtulması gerekecek; yedek kafayı koyabilmek için ya kalitesini çok düşürmek gerekiyor; ya fiyatını makina satış fiyatı üzerine ilave etmek ki bu da ciddi oranda fiyat yüksekliğine sebep olabiliyor; ya da düşünmek bile istemiyorum maliyeti aşağıya çekebilmek adına makina kalitesinden ödün verecek firma ki sanıyorum hiçbiri kabul edilebilecek bir durum değil...

8. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.

ben kuvvetli akıntıda kullandım 185 gr kurşunla çekişte sorunyok kanlıca akıntısıda baya kuvvetlidir bilen bilir.

9. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Kullanmadım ama inceledim ve beğendim.Güzel makine.

10. çAğRı

çAğRı çağrı

Favori Kamış:
    Lineaeffe Unicast Extra surf 4.20.
    Favori Makine:
    Ryobi Applause 6000. okuma avenger 55.
    En İyi Avı:
    yok be abim nerdeee
    fikir, görüş ve deneyimlerinizi anlattığınız için teşekkür ederim.