2 gün önce dalgalı bir denizde denizin biraz içine girerek spin yapmıştım. Dalgalar az miktarda da olsa makineye gelmişti bende şu an tatilde oldugum için bi aksilik çıkmasın diye ankaraya gidince bir bakım yaptırırım dedim. 2 gün geçti ve bugun tekrar bi avlaga gideyim dedim. Makine kolu öyle bir agır dönuyoki misinaya baktım dolandımı acaba diye sorun yok . hiç makineden olacagı aklıma gelmemişti. Eve geldim çantayı hazırladım bir makineyi açayım diye ama yok ne yaptıysam ne ettiysem makinenin kolunu çıkaramadım. Diger vidaları söktüm ama makine kolu çıkmadan çıkmyor. Bir bilgisi önerisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
En iyisi bir wd40 pas sökücüyü al kolun civatası paslanmadan kitlenmiştir güzel wd40 sprey sık kendini salması lazım sonra kolu çıkartırsın ama rulmanlardan hayır bekleme.
o baştaki kapaklı vida çıkıyor orayı zaten yagladım komple ama kolu salmıyor bir türlü nasıl kitlendiyse. Rulmandan hayır bekleme derken bu kadar mı bu makinenin ömrü daha 10 gün oldu kullanalı.
Hemen herkesin başına gelen şey kolun ağırlaşması, hatta dönmemeye başlaması. Benim Penn Fierce'in ve avdaşımın Catanası ve Ecusimasının başına da gelmiştir. Kötü havada her suya giren atçekçinin başına da gelecek muhtemelen. En azından bu fiyatlarda gezen makinaları kullanan herkesin. Sorun kolda değil bence, kolla hiç uğraşma, hatta zorlarsan bozarsın muhtemelen. Makinanın arka kısmının en alt tarafı sökülüyor basit şekilde. Sende sök, içine tuzlu su kaçıp dişlilerin çalışmasını engelliyordur. Fazla dağıtmadan ulaşabildiğin yerlerini peçete gibi bir şeyle temizleyebildiğin kadar temizle. Islaklık pek kalmasın, sonra kırmızı gresle güzelce gresle, kapat. 2 tur kadar makine zorlanarak dönüpte, dişliler iyice greslenince sorun kalmayacaktır.
keşke biraz bekleseydim şu an makineyi biraz dagıttım galiba motor yagı ile beklettim biraz zorladım kolu çıkmadı çıkacak gibi de durmuyor ama sanki koldaki agırlık gitti gibi. malasef bir anlık sinirle görüdügüm bütün vidaları sökünce şu an hiç anlayamadadgım kadar parçam oldu elimde. özellikle o yayı nasıl geri takıcam çok merak ediyorum .
Keşke daha önce yazaymışım. Daha önce gördüm konunu ama her konuya ben zıplamayayım, daha iyi bilen ustalar var, onlar yazsın dedim, bekledim. banghead Kimse pek yazmayınca, daha kötü olmadan yazayım dedim ama geç kalmışım. Neyse, kırılma falan yoksa düzelir, sen git bir malzemeciye, dandik bi yer olmasın, orada sana yardım ederler sanırım. Makinanın bişeyi yok, içindeki su temizlenip, greslenip, toplanacak o kadar. Becerebileceğimi bilsem, gönder dicem ama çok dağıtmışın, ben de pek iyi değilim makinalar konusunda.
ya ben hatayı en başında yaptım daiwa almaya gittim satıcının ısrarları ile ryobi ile çıktık yola çogu parçayı tekrar takmayı başardım ama bu misinanın geçtigi kelepçe varı bi sistem var ya aşagı yukarı indirdigimiz onun ucundaki sistem kaldı ufak bir metal parça ile yay bu iksini kullanarak oi kitleme işlemini yapan sistemi oluşturcam ama bu yaya bu telin nereye koyacagını bulamadım aslında kutusunda bütün parçaları analatan bi kılavuz vardı galiba ama ryobiye o kadar güvendigim için onuda ankarada bıraktım. internetten kılavuzuna bakmaya çalışıyorum ama oda yok.
aynı sıkıntıyı bende yaşadım en son senin dediğin parça kaldı bende de ama takabildim en sonunda sorsan nasıl taktın diye inan hatırlamıyorum tamamen doğaçlama bi çözüm bulmuştum. Biraz uğraş eminim yaparsın bir saatimi almıştı onu yerine takmak
bu arada o makineyi değiştirmek en iyisi sürekli misina klavuzu ses çıkartıyor benimkinin kaç kere içindeki malzemeyi değiştirdim ama hep aynı en kısa zamanda yeni bir makine almayı düşünüyorum
aynen dostum biraz uğraşa uğraşa buldum çözümü baya bi saatimi aldı ama bidaha makinenin öyle önemsiz yerlerini açmamak gerektigini anladım. şimdide evet biraz sesli çalışıyor makine daha 10 gündür kullanıyorum neyse en azından kullanabilcem. Birde bu makinede misina sarılıyken pratik bir çözümü var mı çalışırken çünkü sürekli misina çıkıyor kamışa baglı degilken ve ugraşırken şöyle bir sorunum daha çıktı makine kafasının arkasına sarmış galiba biraz ben makineyle ugraşırken ve misinayı ordan çıkaramadım mecbur kestim .
Makinanın makarasının üzerinde küçük bir tırnak var, misinayı oraya sıkıştırabilirsiniz. Böylece kullanılmayan zamanlarda misina boşalıp sağa sola sarmaz. (Fotoğrafta kırmızı daire içerisindeki tırnak) Ecusima modelinde kol, kol vidası kapağını açıldığında ortaya çıkan vida başı düz tornavida ile çevrildiğinde çıkar.
Bunu öğrendiğim çok iyi oldu çok sagolun. Kolu açamıyorum işte keşke açabilsem. Ankara'ya dönüş yaptıgımda servis gibi birşey bulabilirsem götürcem artık.
Anlatılan şey, bilyaların gittiğini düşündürüyor. Bilhassa kolu tutan yerdeki. Yapılabilecek bir şey, kolun öteki kapak tarafından bolca WD40 sıkıp, makineyi kolun üstüne koyarak beklemek, pası sökmesini ummak. Sonra kol yerinden çıkarsa, kilitleyen bilyaları vs. değiştirmek. Ama kaça mal olur, ne olur, fikrim yok.
Serdar üstadı dinlemekte fayda var. Öte yandan bu modele ait rulmanları (ve yedek makara dahil tüm diğer yedek parçaları) Marmara Balıkçılıktan tedarik edebilirsiniz. Misina sarım yüzüğünün altındaki rulmandan fazladan almak da iyi olacaktır diye düşünüyorum. Bu makina bir çok işkenceye dayanıyor da o sarım yüzüğünün altındaki rulman bir süre sonra su koyverip hırıldamaya başlıyor.