Ryobi Ecusima 4000 - Okuma Avenger 40 ??

Konu, 'Makineler' kısmında nigus tarafından paylaşıldı.

1. nigus

nigus Mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin 285 cm 15-45 gr
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV 30 B
    En İyi Avı:
    Lüfer 1 kg
    Herkese merhabalar. Daha önce kamışlar bölümüne konu açtım fakat neredeyse hiç tavsiye gelmedi. nuricem isimli kullanıcı saolsun mesaj yazarak azda olsa yönlendirmede bulundu. Sizden ricam 250 tl gibi bir bütçe harcanacak ve boşa gitsin istemiyorum yardımlarınızı bekliyorum..

Antalya sahillerinden at-çek için takım topluyorum.

Kamış olarak Shimano Yasei Red Sea Bass 270 10-50gr da karar kıldım. (forumdaki yorumları okuyarak ve bir kaç video izleyerek..)

Makine olarak ise Okuma Avenger 40 ile Ryobi Ecusima 4000 arasında kaldım.Avenger yorumlarına baktım. Kötü yorum almamış. Ryobide ses problemi çıkıyormuş. O biraz kafamı karıştırdı. Bu hafta sonu kesin alıcam. Çok kararsızım. Acil yardımlarınızı bekliyorum. Farklı kamış tavsiyeleriniz olursa yazabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler..

2. zaad

zaad ZAFER

Avenger, Ecusimanın yanında hafif sıklet kalır.

3. trofe59

trofe59 xxxxx

Ryobinin ses sorunu bir çoğunda var başka yönden kaliteli makine

Avanger 1 yıla yakın kullanıyorum bu güne kadar bi sorun yaşamadım

4. nigus

nigus Mert

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV 30 B
    En İyi Avı:
    Lüfer 1 kg
    Hangi anlamda hafif sıklet kalır? Malzeme kalitesimi?

Avenger kullanıcıları hiç kötü yorum yapmamış yada ben görmedim. Hem fiyat olarak daha uygun ryobi ye göre.. Genelde gece avına çıkıcam. Ses olayı sinir bozucu olacak kadar mı çıkar acaba?

5. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Linaeffe dickovery 4.00m linaeffe sprit 3.90 alba star class 3.90 safina spin 10.35 gr 2.70
    Favori Makine:
    Okuma avenger 45 spro passion 750. Ryobi Amozon 4000 abu garcia 103 Şhakespeare 2010.070 pro Touch
    En İyi Avı:
    Bugüne kadar deniz ana neverdiyse o
    ryobi kalite olarak daha ideal bence ben kullanıyorum problem yok ses sorununu genellikle atkı telindeki rulmandan kaynaklanır onun çözümüde var alıcaksınız bir württ hhs2000 sprey gres her av dönüşü misina klavuzuna sıkıverirsin bu problemde ortadan kalkmış olur.

6. nigus

nigus Mert

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV 30 B
    En İyi Avı:
    Lüfer 1 kg
    Beklediğim cevap buydu. Teşekkürler :thumb:

Peki Ryobi makine Shimano yasei red 270 kamış ile uyumlu olurmu :confused:

7. Furkankaplan

Furkankaplan Furkan Kaplan

teşekkürler bendede ses sorunu var deneyeceğim. WD-40 denedim ama bi işe yaramadı.

Mert bey bende iki makine arasında kalmıştım. ecusima 4000vi seçtim. kaliteli çekişi çok iyi 800 gr lüferi hoplata hoplata çekerdi ama kalama vermek iyi tabikide. Ecusimanın ses sorunu çözülürse hiçbir problem yok güzel makine.
    kamış olarak okuma saline 240 10-40 güzel tercih. ikisi iyi bir ikili oldular dediğim gibi tek sorun ses bende çözmeye çalışıyorum.

8. baraküda007

baraküda007 fatih

merhaba mert daha önce yazdığın konuya cevap yazmak istemiştim ama forumda bazı densiz insanlar var tavsiyede bulununca çıkıp atlıyorlar 250 300liraya o fiyata makine kamış mı alınır diyorlar insanın moralini bozuyorlar o yüzden pek insanların birşey yazası gelmiyor neyse Ryobi Ecusima 4000 benim arkadaşım 1 senedir kullanıyor gayet memnun sağlam makina birde o arkadaşda Ryobi Ecusima 6000 lik var onuda 5-6senedir kullanıyor şimdiye kadar hiç sıkıntı çıkartmadı diyor birde ryobinin yeni bir modeli çıktı makarası sığ o yüzden o makinada ip misina daha iyi olur o makinada şu bak http://www.avmarketi.com/asp/product/227157/Ryobi-Oasys-Match-4500-5-1-bilyali-Olta-Makinesi makina 4500 lük ama eline alıp bakınca 30luk makina gibi küçük ve hafif duruyor ben bakmıştım bizim burada serikte bir av bayiinde

9. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Linaeffe dickovery 4.00m linaeffe sprit 3.90 alba star class 3.90 safina spin 10.35 gr 2.70
    Favori Makine:
    Okuma avenger 45 spro passion 750. Ryobi Amozon 4000 abu garcia 103 Şhakespeare 2010.070 pro Touch
    En İyi Avı:
    bu makina bu kamışta nasıl bir denge sağlar bilemem kullanmadığım için yorum yapamıyorum kullananlardan yorum gelecektir varsa:)

10. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Rulman karıncalanma yaptıysa ne yaparsan yap bu sesi gideremezsin tek çare rulmanı değiştirmen ve yeni rulmanda dediğim gibi württ hhs2000 sprey gresi kullanman bu sprey greste su itici bir özellik var.ayrıca makinanın rulmanlarında wd 40 spreyi tavsiye etmem pu sprey genelde paslanan yüzeyleri gevşetmede kullanılan bir sprey.

11. Furkankaplan

4 5 kere kullandım ve her dönüşte yıkadım makineyi sizce karıncalanma olmuşmudur ? V şeklindeki misine temas eden parçanın altına mı yoksa vidayla rulman altınamı sürülmeli

12. byblack

byblack Mustafa Burak ARIK

Favori Kamış:
    TrioRex 430-3P Lineaeffe Extreme VIP-430-180 FladenMax Total Flexx 40-80 Helios270-20-50/240-15-45
    Favori Makine:
    Helios 35 HGX OkumaV80Sa, Raw II 65, Raw II 55 Shimano New Elf 3000SDH
    En İyi Avı:
    4.870 Kg Sudak / 8.220 Kg Sazan / 13.400 Kg Yayın
    Ryobi kullanmadım ama avenger fazlasıyla hakkını veriyor. Size tavsiyem ise sabredip daha iyi bir makine almanız. Ben 1 yıl Av 30 ile avlandım ama yetmiyor ;) Hazır indirimi varken bence makinenizi iyi alın kamışları zaten ilerde farklı seçenek olsun diye coğaltirsiniz. Bense bir tane yeter diyordum Şuan 4 tane farklı aksiyonlarda kamışım var. Ustalar spin is tek kamışla olMax diyorlar çoğu ustanın 7 8 kamışı var ;-) Ama makine tek ;)

Bu sebeple bence makine fikrinizı yükseltin kamış fikrinizı düşürürün. Lufermania ya da daiwa Crossfire tercih edebilirsiniz. Ama makine av den ise Rtx é kadar çıkın yanına lure mania ile başlayın ya da indirimdeyken şansınızı zorlayın..

13. nigus

nigus Mert

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV 30 B
    En İyi Avı:
    Lüfer 1 kg
    Evet bende o mantıkla yaklaşan bir kaç kişiye rastladım. Benim fikrim 50 tl harcayıp a101de satılan oltayı alıp 3 kez kullanmaktansa 200-300 tl verip daha uzun süre kullanmak daha mantıklı.. Verdiğiniz linki inceledim. Araştırıcam. Teşekkür ederim.

Bende; acemiliğimi atmak için uygun fiyatlı bir makine alıyım daha sonra daha düzgün bir makine aldığımda ucuz olanı yedek yaparım diye düşünmüştüm. Sizin dediğiniz de mantıklı tabi. Eski kamışımı lara daki bir oltacıdan 40 tlye almıştım makineyle beraber. 5. kullanışımda ortadan kırıldı. Yine kırılıcak diye korkuyorum sonuçta acemiyim. Bu sebepten biraz daha yüksek fiyatlılara baktım. Peki kıyıdan at-çek olarak avlanmak için maximum 250 tl tutucak makine-kamış seti olarak siz ne tavsiye edersiniz. Hem dengeli hemde kaliteli olarak :confused:

14. byblack

Favori Kamış:
    TrioRex 430-3P Lineaeffe Extreme VIP-430-180 FladenMax Total Flexx 40-80 Helios270-20-50/240-15-45
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Ben illa 250 TL de kalacaksam Shimano Exage 3000 SFD alırdım. 160 tl civarı yanına da luremania. Shimano nun en çok satan modelidir kılavuz sorunu var derler.Aldırış etme bende iki tane var hiç bir problem yaşamadım. Sfcler de var o SFD de elin altı mi atış öncesi kılavuzu kitlersin hiç bir problem olmaz. Üzerine de trabbuco spin spiké 22 mm ya da powerline spider 22 mm naylon misina alır başlarım. Bu misinalar sert misinalardır spin musait ama kısa süre sonra öp misinaya geçiş yaparsın. Bir daha da naylon misinanın yüzüne bakmazsın.

Ama indirim varken ben ısrarla söylüyorum bulabilirsen RTX 40 edin tuzlu suya karşı daha dayanıklı bence shimano da ise tuzlu suya dayanıklı makine almak istersen en az 400 TL Yı gözden çıkartman lazım. Benim önerdiğim makinenin ise bakımlarını aksatmazsan tuzlu su da da problem çıkartmaz.

15. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
  16. byblack

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Şöyle ki Sustain im vardı ihtiyacım var diye satmistim.

Elimde New Elf olmasına rağmen Helios'u tercih ettim. Daha öncesinde de belirttiğim gibi shimano alacaksan tuzlu su için 400 500 lirayı gözden çıkartacaksın o açıdan en azından bu sezonu ve gekecek sezonu helios la kapatacağim kesin.

Cengiz balıkçılık özellikle Türkiyeye 35 olanını getiriyor. Yoksa bir sürü ebatı var ben ısrarla en sağlam ve uyumlu olanını tercih ettiğini düşünüyorum. Şuan için okumanın Türkiye'de satılan en kaliteli spin makinesi olduğunu düşünüyorum.

17. nigus

nigus Mert

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV 30 B
    En İyi Avı:
    Lüfer 1 kg
    Bahsettiğiniz kamışı inceledim fakat fiyatı şu an için bana göre yüksek. Okuma Salina Seaspin Olta Kamışı 10-40G 240Cm alacağım büyük ihtimalle. En azından acemiliğimi bunla atarım. Dediğiniz gibi kamış maliyetini düşürdüm. Makine olarak daha iyi bir şey bakıcam artık. Shimano exage 300 sfd avmarketinde kalmamış gözüküyor. Bulucaz artık inşallah

18. Furkankaplan

bana sorarsan düşük fiyatlı shimanolarda iş yok. birazda bütçeni büyültmeye çalış çünkü aldığın makine baktığın sürece uzun ömürlü olur ve yeter sana. zaten sen ilerde alışınca 60 70 lira bi sahte balığa vericeksin. Benim başıma geldiği için söylüyorum şuanda alıcağım sahteleri sıraya koydum :D İnsanın aldıkça alası geliyor. Ben ecusima 4000vi aldım bence bu yeter 3 4 kiloluk bi balığı kalamasına boşluğuna dikkat ederek çok rahat çeker

19. byblack

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hocam ben zaten belirttim ancak iş yok dememek lazım ben tatlisu larda kullanıyorum Exage 3000 SFD ve New elf 3000 SDH mevcut tıkır tıkır çalışıyor valla. Ama tuzlu suda kullansam sorun çıkaracaklarını da düşünmüyor değilim ;) özellikle her iki makine de ip kullanımına oldukça müsaitler. Özellikle New elf zaten direk PÉ line ölçü veriyor. 13 mm sufix ghost tan 100 metre sarılı exage lerde ise 18 mm sufix ghost 120 metre sarılı. Tam oturuyorlar dolgusuz.

20. nigus

nigus Mert

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV 30 B
    En İyi Avı:
    Lüfer 1 kg
    Furkan bey Okuma Salina kamıştan memnunmusunuz bende almayı düşünüyorum?