Ryobi ecusima 4000vi ses sorunu

Konu, 'Makineler' kısmında Furkankaplan tarafından paylaşıldı.

1. Furkankaplan

Furkankaplan Furkan Kaplan

Ecusima 4000vi makineyi 3. kullanışım ama ses yapmaya başladi boşta dönerken sorun yok ama ucunda ağırlık olunca sürtünme sesi gibi bir ses çıkartıyor. Az önce tümden söktüm içindeki gresi iyice dağıttım işlev goren yerlere ama hala aynı ne yapmam lazim?

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    İp misina kullanıyorsan, misina kılavuz rulmanı ses yapıyordur. Bu ryobilerde kronik ve normal kabul edilebilen bir sestir.

3. Furkankaplan

yok fluorocarbon kaplama misina. çok sinir bozucu ve yeni aldım şimdiden böyle bişey olması beni korkuttu. Gece avlandığım için cidden sinir bozucu oluyor

4. bearing

bearing erdal demir

rulmanda aşınma veya paslanma varsa, yağlamak veya bakım yapmak işe yaramaz.

ya rulmanı değiştirmelisin ya da aynı ölçülerde bir teflon kapak bulup, rulmanın yerine kullanmalısın.

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kaplama fc kullaniyorsan bozuk rulmanin cok kisa surede misinani asindiracagindan emin olabilirsin

6. Furkankaplan

Daha 3. Suya atışım bozuk oldugunu sanmıyorum. Kontrol ettim hiç bi sıkıntı yok ama ucuna ağırlık binince ses yapıyor işte hiç bişey anlamadim. Bugun aldiğim yere gittim normal dedi. Her makinede gelir o ses dedi ama bana normal gibi gelmiyor rahatsiz edici

7. turnameraklısı

turnameraklısı Yusuf İMRE

Favori Kamış:
    Cormoran Black Master
    En İyi Avı:
    Turna-1,130 Kg. Levrek-1,450 Kg.Kofana-2 Kg.Deniz Turnası-80 cm.
    Benim de rulman ses yapıyor ve değiştirmek istiyorum.Ama bi türlü bulamadım.Nerden temin ediliyor bu parçalar ? yardımcı olursanız sevinirim.
    Bide bu teflon kapak nedir acaba ?

8. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    anladığım kadarı ile senin makinadan 2 türlü ses gelebilir abim birincisi misina klavuzundan kaynaklı arkasındaki vidayı sök klavuzun sadece iç kısmına gresi sür ikincisi ise ön kafayı çıkar altındaki vidayı sök daha sonrasında ön makarayı sök sana nereleri yağlaman gerekiyor şeklinde serverime resim attım bak bide bu resme [​IMG]

9. bearing

bearing erdal demir

bayisinde yedek parça olarak yok ise, dijital kumpasla ölçülüp, rulmancılardan temin edilebilir.

bazı makinelerde resimdeki gibi rulman yerine teflon başlık (beyaz renk olan) vardır. rulman ölçülerinde bunlardan bulup kılavuz rulmanı yerine kullanabilirsiniz.

Ekli Dosyalar:

10. Furkankaplan

Az önce iyice kontrol ettim misina sarım klavuzundan geliyor. Nerden temin edebilirim o parcayi .