Ecusima 4000vi makineyi 3. kullanışım ama ses yapmaya başladi boşta dönerken sorun yok ama ucunda ağırlık olunca sürtünme sesi gibi bir ses çıkartıyor. Az önce tümden söktüm içindeki gresi iyice dağıttım işlev goren yerlere ama hala aynı ne yapmam lazim?
İp misina kullanıyorsan, misina kılavuz rulmanı ses yapıyordur. Bu ryobilerde kronik ve normal kabul edilebilen bir sestir.
yok fluorocarbon kaplama misina. çok sinir bozucu ve yeni aldım şimdiden böyle bişey olması beni korkuttu. Gece avlandığım için cidden sinir bozucu oluyor
rulmanda aşınma veya paslanma varsa, yağlamak veya bakım yapmak işe yaramaz. ya rulmanı değiştirmelisin ya da aynı ölçülerde bir teflon kapak bulup, rulmanın yerine kullanmalısın.
Daha 3. Suya atışım bozuk oldugunu sanmıyorum. Kontrol ettim hiç bi sıkıntı yok ama ucuna ağırlık binince ses yapıyor işte hiç bişey anlamadim. Bugun aldiğim yere gittim normal dedi. Her makinede gelir o ses dedi ama bana normal gibi gelmiyor rahatsiz edici
Benim de rulman ses yapıyor ve değiştirmek istiyorum.Ama bi türlü bulamadım.Nerden temin ediliyor bu parçalar ? yardımcı olursanız sevinirim. Bide bu teflon kapak nedir acaba ?
anladığım kadarı ile senin makinadan 2 türlü ses gelebilir abim birincisi misina klavuzundan kaynaklı arkasındaki vidayı sök klavuzun sadece iç kısmına gresi sür ikincisi ise ön kafayı çıkar altındaki vidayı sök daha sonrasında ön makarayı sök sana nereleri yağlaman gerekiyor şeklinde serverime resim attım bak bide bu resme
bayisinde yedek parça olarak yok ise, dijital kumpasla ölçülüp, rulmancılardan temin edilebilir. bazı makinelerde resimdeki gibi rulman yerine teflon başlık (beyaz renk olan) vardır. rulman ölçülerinde bunlardan bulup kılavuz rulmanı yerine kullanabilirsiniz.