merhaba bugün balığa gittim balık dönüşü ryobi makinemi tatlı su ile yıkadım az önce kolu çeviriken farkettim 1 tam tur döndüğünde tık diye ses geliyor sizce bu ses neden kaynaklanır?
Sn.Bahadır kardeşim,önce kolun sıkma vidasını kontrol et.İyice kolun vidasını sık.Diğer gözle görünen vidalarını sık.Eğer yinede yapıyorsa büyük ihtimalle kol boşluğundan olabilir.Kolun katlanma yerleri de zorlanmadan ötürü boşluk yapmış olabilir. Bu iş biraz değilde tam manasıyla afaki oluyor ama aslında işi bilen birinin görmesi lazım makinayı.
kolda boşluk olmuş ya da vidası gevşektir. kol muhtemelen her turda sarma teline çarpıyordur. ya da sarma telinin vidası gevşemiş ve tel aşağı doğru egim almıştır. bu nedenle gene kola çarpıyordur. ama ses makinenin içinden geliyor ve tıklama anında kolda bir atlama söz konusu ise içeride dişli sıyırmıştır.
abi ses yine var ama su girdiğinden herhalde aşırı bi ses değil dönmesinde bir sıkıntı yok zaten dert etmiyorum gittiği yere kadar
Öyle der isek makinenin hakkını tam veremeyiz, onlar daha çok kahrımızı çekecek onun için biraz bilinçli bir bakım yıllarca kullanmak için yeterli. Sesin tam tarifini yapabilirmisin? hangi hareketi yaparken oluşuyor? sürtme zorlama tipi bir ses mi? fren sırasında oluşan bir ses mi? sessiz bir ortamda kulağını yanaştırıp hafiten bir çevir bakalım El pratiğin nasıldır? sökme takmaya yatkınmısın? (hacımat etme durumları )
valla abi kolu döndürdüğünde tam bir tur dönünce tık diye bi ses geliyor içini açmadan pek anlamam açıkcası o yüzden de korkuyorum kullanıyorum şimdi ama bi sorun yok anca sessiz bir ortamda sesi duyabiliyorsun
Bu tarz arızalarda görmeden birşey söylemek çok zor,eğer internetten almadıysan aldığın yere bir göster yada bulunduğun yerde ryobi satan bir bayiye gösterebilirsin.Belki basit bir çözümü vardır...
okan abi başkaya dan aldım makineyi patron hemşerim istersen okyonus balıkçılığa gönderelim dedi ya da çeşmeli aliye verelim dedi ama bence bi sıkıntı yok dedi ben suyla yıkadım bizim arkadaşta yıkadı sorun yoktu onunkinde hatta o sabunluyodu düşün yani
İçinden ses gelip sıkıntı olmaması pek inandırıcı gelmedi bana bence başka biryere daha göstersen daha sağlıklı olur gibi geliyor Bu arada makinayı komple yıkamak yerine nemli bezle silsen yada en fazla kafasını söküp sadece onu yıkasan ( eğer ip kullanıyorsan böylesi daha sağlıklı )daha iyi olabilir.Hatta sıvı gres alıp kafa kuruduktan sonra mile,pullara ve kaloma vidasının altına sıkıp yerine öyle takarsan daha uzun ömürlü kullanırsın...
okan abi şöyle bir durum var ben haftasonları da orada çalışıyorum birde çalışan arkadaşım bilmiyorum sıkıntı olur mu yakınca görecez ama ondan sonra epey kullandım sıkıntı yaratmadı sıkıntı yaratırsa parça değişimini mecbur yapacaklar o açıdan sıkıntı olmadığından fazla da dert etmiyorun açıkcası
bozulunca yenisi alırız dert değil bizde bugün bahtiyarla beraberdik yarın balığa gidecez çupra ya bakalım inş alırız bişeyler