Bu makinanın methini cok duydum inceledim ve aldım şu an güçlü bir makina gibi gözüküyor ancak geçen gün bir av marketi satıcısı okuma trio redcore un makinadan çok üstün olduğunu ecusima yarı yolda bıraktığını söyledi kullanalardan çok tavsiye aldım Ancak aldıktan sonra birkaç kişiden böyle yorumlar aldım kullananlar bir fikir verebilir mi ? iade edip yeni bir makinayla değiştirmelimiyim kullanmadan
O satıcı kemeraltındaki balıkmarketimdeki satıcımı kardeşim...15 gün evvel çok sevdiğim bir arkadaşım benden surf makine tavsiyesi isteyince ona ryobı ecusıma 6000 vı önermiştim..Oraya almaya gidince onada napıp edip okuma trio red core 65 satmışlar..Hayır okuma kötü makina demiyorum hatta aynısından bendede var ikisinide kullanıyorum ve sana şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki ecusıma ile kıyaslanamaz...
Ecusima o fiyata alınacak eniyi makinadır. Misina kılavuz rulmanını belli aralıklarla kontrol edip yağlayın . Hiç bir şey olmaz. 1 sene oldu benalalı hala zımba gibi. Üstelik boğazda kullanıyorum.
bende 4 adet var o fiyatlara alınacak en iyi makina pişman olmassın ben yıllardır kullanıyom tık yok iyi makina iyi hooked
Bu makinayı boğazda kullanıyorum kesinlikle bu fiyata bulabileceğin en iyi makine hiç düşünme al derim...
Ecusima 8000 iyi makinedir. Güçlü makinedir. Ancak ip misinaya pek uygun değil. Misina kılavuz rulmanını ip misina çabuk bozuyor.
isim vermiyim ama yıllardan beri m... abiyle alışveriş yaparım gerçekten iyi alışverişim vardır ama bunu demesi kendi satamıyor diye beni şaşırtmadı değil
ben pazar günü o makinayı bizzat kendi kamışıma takıp kullandım. ve bu makinaya 35 lik ip sarılı idi markasını unutmus arkadaş gayetde iyidi ip felan sorunlu değildi sadece recinesi gitmişti oda sufix idi sanırım ondandır , ecusima güzel makina okumalar tırt benim kanaatım trio s 55 at cek de kullandım onuda baska arkadasım almıştı , at cek için söylüorum at ceke agır gelir surf için ise ecusima iyi onun üstü zaten jige doğru kaydıgı için makaraların biraz üstünü alırsam şayet jig takımı alıcam , bende haftaya ecusima alıcam , kullandım ben beğendim ip sarıcam dediğiniz gibi pişman olursam , aldıgım mazemeciye geti götürürüm.
selam ryobı ıyı bır makına olabılır belkı arkadaslar.ama surf sınıfına gırebılecegını kesınlıkle katılmıyorum dip makınası.at çeke fazla gelmez agır..grmaj..herkese güzel avlar
Dip makinası diye birşey duymadım; spin tarzı makina diyebiliriz buna; Anadolu Yakası'da ağır at-çek avında genellikle büyük spin makinaları tercih ederler (Bilhassa 8000 ya da 65'lik)... Yani at-çek'e gelir bunlar; zaten at-çek makinaları... Tabii Ryobi'nin bu modelini kullanmadığım için bilemeyeceğim ama az daha pahalı Applause ya da Ap modelleri geçtiğimiz sezon iyi iş gördüler... Kaç sezon çıkartacaklar bilemiyorum tabii...
Soran arkadaş İzmir'li, orada ecusima yı çok ağır kurşun ve akıntı sorunu olmadan sorunsuz kullanacağını düşünüyorum abi. Beklemeli yemli avlarda falan 6000 olanı harika iş çıkartıyor, 2-3 avda emaneten alıp kullanmıştım. 8000 i kullanmadım ama farklı olacağını sanmam. Sorun yaşatan 6000 ecusima iki adet gördüm onlar da sanırım hatalı üretimdi, değiştirildiler yenisiyle, iki arkadaşım da yine aynı makineyi isteyip aldı ne hikmetse ki bilinçli adamlardır, yine aynı modeli istedilerse gayet memnunlardır diye düşündüm ben de. Açıkcası Ecusima sağlam ise , Okuma'nın bahsedilen modelini bildiğim, gördüğüm kadarıyla ezip geçer. Ama bir yandan da işte iki tane çok çabuk bozulan ecusima gördüm, belki o seride bir hata olmuştur, bilemem...
ecusima güçlü bir makina, artica onun bir üst modeli, alabiliyorsanız artica almaya çalışın, ap power yada appulsede bunlar bir üst medeli, ecusima ve articalarda kulavuz rulmanın çabuk paslandığını biliyorum o bölgeye özel ilgil gerekiyor onun haricinde genel tüm avlarda kullanabilirsiniz:
ryobi ecusima 8000vi atcek spın makınası olarak gören arkadasları yarım saatlık avdan sonrakı hallerı ya boş bır bank yada sandalye arıyo şeklınde oluyor..
erol bey, makina yapı olarak spin makinası demek istediler, karesterestik özellikleri olarak spin makinasına benziyor. spin sadece bir makina tipi değil aynı zamandada bir av yöntemidir, burada avlanacağınız tür ile makinaların 1000-10.000.ne kadar olan türlerini seçebilirsiniz.
peki arkadasım hayırlı avlar hayırlı ramazanlar.her yiğitin ayrı bir yogurt yemesi olurmuş dıyelim..rastgele..
Bu tür makinaları aslen Boğaz'da spin makinası olarak kullanıyoruz... Bu bilinen spin değil tabii; belki dünyada eşi benzeri olmayan bir disiplin... 4,30 ve ağır atarlı kamışlar ile bütünleniyor bu tip makinalar (65'lik veya 8000'lik) ve 150-250 gramlar arası kurşunlar ile at-çek yapılıyor... Mesela ben Shimano Biomaster SW8000PG kullanıyorum genellikle; Ryopi Applause 8000'i de bir-iki kez kullandım; yedek makina olarak da elimde bulunduruyorum...
Boyasının çabuk döküldüğünü ve paslandığını duydum, eğer kayalık yerde avlanıyorsanız ve arada bir yere koymak zorunda kalıyorsanız sıkıntı olabilir.
evet dış malzemesi içi kadar kaliteli değil.. ciddi özen göstermek gerekiyor..zor. ama fiyatına göre kesinlikle kullanılabilir,tavsiye edilebilir bir makine..
Makaralara dair en basit bir soru bile konuyu her zaman dolandirip dolandirip ayni noktaya getiriyor. Hep ayni noktada anlasmazlik cikiyor. Nedir bu nokta? Cevap: Spin. Nedense ulkemizde amator balikcilik camiasinda "spin" kelimesi "at-cek" anlaminda kullanilmakta. Fakat bire bir ayni anlama gelmedigi icin karisiklik yasanmakta. "Spin", yani Turkcesiyle "donus, donmek", misinanin makaraya misina kilavuzu vasitasiyla donerek sarilmasi veya atis yapilirken makaradan donerek bosalmasi anlamina gelmektedir. Yani cikrik makaralar haricindeki tum makaralar kategorik olarak spin makaradir. Spin makaralar; hafif at-cek, agir at-cek, surf ve jigging (segirtme) makarasi seklinde farkli balikcilik disiplinleri icin dizayn edilmis olduklari icin kendi aralarinda ayrilirlar. Yani bir spin makara at-cek makarasi olabilir ama bir surf makara veya bir jigging makarasi da aslinda kategorik olarak bir spin makaradir. Ne hikmetse spin deyince bizde sadece at-cek anlasiliyor. Halbuki at-cek spin makaralarin sadece bir kismini ifade eden bir balikcilik disiplinidir. Kelimeler dilimize yanlis yerlesince aramizda anlasmak da zorlasiyor. Bir arkadas "bu spin makara" deyince, diger bir arkadas "hayir, o spin degil, surf makara" diyebiliyor. Bir de "makine" kelimesinin yerine "makara" demek lazim diye dusunuyorum. "Makinenin makarasi" yerine de "makaranin kafasi" demek, yanlis anlamalara mahal vermemek bakimindan daha dogru olacaktir. Zira makara deyince kimisi oldugu gibi makinayi, kimisi de kafayi anliyor. Bu arada Ryobi Ecusima 6000Vi ve 8000Vi agir at-cek (yani genel kategori olarak spin) makaralardir. Bazi Ryobi serilerinin ozellikleri buradan gorulebilir: http://www.askari-fishing.co.uk/__WebShop__/fsfacet/categories/reels/detail.jsf Burada ise daha fazla model var: http://www.minstortackle.com/servlet/the-RYOBI/Categories Herkese bereketli ve tadinda avlar dilerim...