Ryobi Ecusima 8000vi

Konu, 'Makineler' kısmında littlecaptain tarafından paylaşıldı.

1. littlecaptain

littlecaptain Ahmet

Merhaba abilerim . Makinemin 2 kire çevirme kolu koptu . Sinirlendim yeni makine almaya karar verdim . Tekneden 80-110 metre mercan karagöz çipura avları için 200 tl civarı marka kaliteli güçlü bir makine istiyordum .
    Önerilere bakarak
    Ryobi Ecusima 8000vi almaya karar verdim . Makineyi bilenler yardımcı olabilir mi ? Sizce almalı mıyım ? Ryobi ne malı ?
    Şimdiden Teşekkürler... :)

reeling reeling reeling

2. baraküda007

baraküda007 fatih

ryobi ecusima iki tane arkadaşımda var birisi tekneden kullanıyor diğer arkadaşımda kıyıdan kullanıyor ikiside çok memnunlar sürekli bana övüp duruyorlar makinalarını oradan biliyorum

3. mehmetaydn

mehmetaydn Mehmet AYDIN

Favori Kamış:
    fortuna 3,90cm
    En İyi Avı:
    6,5 KG KOFANA
    Ryobi Ecusima 8000vi değilde 6000 kullansan daha iyi,benim en sevdiğim makine Shimano Nexave 10000 FC olta makinası,ben bu oltalya neler çektim banamısın demedi.

4. littlecaptain

littlecaptain Ahmet

5. onat

onat turhan onat

Ryobi alma derim. Kalıbının makinesi değildir. Japon diye lanse edilir ama o da doğru değil..

6. winchester2011

winchester2011 m.asım yeşildağ

Beş para etmez bir makine parana yazık .Biraz daha zorla penn battle 5000 veya 6000 al hem teknede kullan hemde kıyıda pişman olmazsın benim elimden 50 ye yakın makine geçtiki halen 13 -14 makinem var tekne için penn battle tavsiyemdir.Temiz kullanılmış ikinci elinide inceliyerek al.

7. littlecaptain

littlecaptain Ahmet

Yok abi herkes çok önerdi
    Yorumlarına da baktım . Olumsuz 1 tane yorumu yoktu . Kullanan herkes çok memnun .Fakat penn lerin fiyatları biraz uçuk . O yüzden bu makineyi seçtim .
    İlgin alakan için Teşekkür ederim

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Genelde satıcı olumsuz yorumu siler, hiç bir şey göremezsin.

Ecusima için şikayet çok, gerçekten ciddi şikayetler. elime alıp bolca incelediğim, kullandığım da oldu. Bahsedilen şikayetlerin hepsini, kulak kopması, misina bozması, kol kırılması vs. vs üzerinde taşıyor potansiyel olarak. Eğer hakikaten sorun çıkarmaz ve istenen konforu verebilirse, bu çok şanslısın demek olur.

9. onat

onat turhan onat

Ürün yorumlarını yerli satıcılardan değil "Amazon com" üzerinden sorgulamanız daha kesin sonuçlar içerir.

10. Kyakalı

Kyakalı Recep

Senin kafana yattıysa al güle güle kullan, misina kılavuz yüzüğündeki rulmanları sık sık yağlamayı unutma. Parasina göre iyi makinadır.

11. bearing

bearing erdal demir

ryobi makinelerde bir sorun yaşadığında karşında muhatap yok ,ryobi ecusimalar kılavuz rulmanı genelde ilk avdan sonra teklemeye başlar, kronik sorunlu bir modeldir. japon diye her yerde övüyorlar ama japonla alakası bile yok, çin modeli bir ürün. olumsuz yönlerini de yorumları silerek alıcıların görmesini engelliyorlar.

185tl fiyatı da haketmiyor bence, o kadar parayı ona vereceğinize, aliexpressten veya ebay'den daha kaliteli ve daha ucuza çin menşeili makineler alınabilir.

çok doğru.. özellikle "verified purchase" yazan kişilerin yorumları %100 gerçek ve doğruluğu yansıtıyor.

12. littlecaptain

littlecaptain Ahmet

Okuma Avenger FD AV-65 alacağım teşekkürler

13. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    sakın alma 1 ay sonra çöp olur. hele avenger hiç alma.
    orta seviyedeki salina modelini bile 3 kere tamire yolladım da en son satıp kurtuldum.
    penn sargus al imkan varsa.

14. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    ecusima ile 1 kilonun üzerinde mırmırlar çektim hiç zorlanmadı bu açıdan sıkıntı yaşamazsın ama boyası çabuk yıpranan ve düzenli bakımını yapmazsan çabuk eskiyen bir makinadır,4 senedir kullanıyorum ne kol kırdım ne misinayı bozdu,okuma avenger a gelince ben en kaliteli okuma makinaları bir çok kez inceledim ama benim pek içime sinmedi açıkçası,ben ağırlıklı olarak shimano kullanmaktayım ama bu bir tercih meselesi kolay kolay başka makina almam elime :)

15. onat

onat turhan onat

Penn Battle II 6000 istersen bende sıfır kondisyon bir adet var.
    Tel: 05425917269

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Hakan, senin yaşının iki misli zamandan beri balık tutuyor, bin çeşit makine, şu bu deniyoruz.

Bütçen belli, 150 - 200 Arası. Bu fiyata sana dert çıkarmayacak makineleri söyledik. Ha, biraz yukarı çıksan, 300 TL filan gibi, bir sürü güzel seçenek mevcut.

Ama bu fiyata yeni model bir şeyler alırsan, elinde patlar. Bilyası vs. az, biraz ağır vs. ama iş gören, bilhassa eski model ürünlere bakman lazım. İkinci el içinde aynısı geçerli.

Sen hayatta yokken, evvel zamanda, bir şey yapılırken sağlam olsun, evladiyelik olsun mantalitesi vardı. Şimdi, iş görsün, ucuza çıksın, bozulunca bir daha alsın mantığı var. Zira, ucuz torna, ucuz freze çok, kolay bulunuyor. Alıyorsun, pat küt yapıyorsun, kalite çıkaramıyor ama iş görüyor ve çok ucuz oluyor. Eskiden bir torna tezgahı almak kolay iş değildi. Başına bir usta isterdi sağlam, işi bilen. Bu maliyeti artırır, herkes kolayca alamazdı ürünleri. Alacak parası olanda, aldımmı iyisini alırım, sağlamına bakarım derdi.

Şimdi CNC var, herkes usta. Makineler ucuz. Şimdi artık kalitelisini yapmak değil, ucuzunu yapmak önemli.

Eğer sağlam makine vs. arıyorsan, eski modellere bakman lazım. Yada fiyatı değil kalitesi ile güreşen üst segment ürünlere.

17. Pandeon

Pandeon Burak