Haziran ayından bu yana ryobi ecusima 6000vi sahibiyim.Yani 5 ay oldu alalı , kullanalı. Makinem ilk günkü gibi sessiz değil gerçi öyle abartılacak , sorun edilecek aşırı sesi yok.Ancak olta takımlarımın ileride problem çıkarmaması için elimden geldiğince bakımını yapmam gerekir. Her avdan sonra bazen tatlı suyla silerim makina ve kamışı bazen de direk koruyucu yağlar kullanırım makine ve kamışa. Sorum makinanın içini açıp greslemenin zamanı geldi mi? 6 ayda bir greslesem nasıl olur? Bir de asıl önemli olan konu bu babam alba makinesini greslemesini biliyor.Acaba bu ryobi makine de içini açıp greslemesi kolay mı ? Diğer makinelerden bir farkı var mı greslerken parçaları sökerken vs. ? Ryobi ecusima hakkında bilgisi olanlar cevaplarsa memnun olacağım. Teşekkürler.
slm,aynı makinadan bendede var,aldığım yere sormuştum nasıl yağlayabilirim diye,bana söylediği şey,yağlarsan makinayı bozarsın,makinanın içindeki uzun demiri makina yağlıyormuş,yapman gereken fısfıslı silah yağlarını makina koluna 1-2 kere sıkman ve makinadaki misinanın geçtiği kısmı yağlaman,ve her avdan sonrada tatlı suyla yıkamalısın kumları gitsin diye,satıcı aynen bunları söyledi hadi kolay gelsin....
Kolu çevirirken biraz ses var.Aslında dediğim gibi sorun edilecek gibi çok ses yok.Ancak sesin artmasını ve makinenin bakımsızlıktan zarar görmesini istemediğimden sizlere danışayım dedim.
okan sökerken söktüğün parçalara dikkat et ve içini önce mazotla sil dişlilere çok az gres sür ve içinede biraz pas sökücü sıktınmı kapağını kapat ve seneye makinan ava hazırdır benimde artık makinelerin bakım zamanı geldi 15 makineyi kontrolden geçirmem lazım benimde kamışların yüzüklerini falan değiştirip sezona hazır hale getirmem lazım
selam Arkadaşlar bu makineyi çok övüyorlar ben en kısa zamanda 8000vi serisinden 1 tane edinicem lüfer için felan herhalde iyidir.
Makine buysa aslinda fazla zor degil,resim ikideki kol vidasini cikart,resim ücteki vidayida cikart,daha sonra resim dörtteki kalama vidasini cikart,ve resim besteki rotora sabit olan civata ve kücük vidayi cikart,tabi daha önce resim altida olan aks üzerinde olan pullari cikarmalisin dikkkat et bu pullari cikardigin gibi geri takmalisin,resim yedide bulunan kirmizi yerlerdeki vidalari cikart,resim sekizde rotordaki vidayi cikmis hali,resim dokuzdaki gibi civata cikinca rotoru cikart,rotor cikinca resim ondada görülen kirmizi renkle isaretli yerdeki vidayiyida cikart,ve resim onbirdeki gibi makinanin gövdesinde olan kapagi cikart ve temizle daha sonrada yagla,aslinda onbes dakikani alir ama sen yavasca ve bir dahaki sefere gözün kapali olarak yapabilecegin sekilde ögrene ögrene sök... [URL=http://g.imageshack.us/img211/ecusimaeo3.jpg