ryobi kamışlar hakkında

Konu, 'Kamışlar' kısmında safaklarda tarafından paylaşıldı.

1. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    tüm foruma selamlar....

geçenlerde ryobi nin komatsu modeli 3.75 m 50 -155 gr atarlı 7 parçalı kamışını satın aldım... Dükkanda Görünce aşık oldum adeta:D
    kamış karbon üretimi mükemmel işçilikte çok güzel bir görünümü var...
    halkaların kaplaması özenle yapılmış... Kamış kalite kokuyor...
    Kıyı avcılığı için kullanımı nasıldır... Uç aksiyonu çokta yumuşak sayılmaz... Mesela bu kamışla 125 gr ağırlık güvenle atılabilir mi?

Bu kamış hakkındaki yorumlarınız merak ediyorum...

2. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Kullandım ve pek memnun kalmadığımı belirteyim.... Bu mesaj karalamak gibi algılanmasın.. Gerçek riyobi kalitesinde bir malzeme olmadığı için beklentilerimi karşılamadı.... size hayırlı olsun...

3. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Kesinlikle öyle bişey algılanmadı...

Hangi yönü ya da yönleri sizin hoşunuza gitmedi ve benim kullandığım modelimi kullanmıştınız...

sevgiler...

4. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    3.00 uzunluk ve kıyıdan at-çek yapmak için almıştım... kamış ortadan esnediği için ve uçtan esnemye izin vermediği için beni çok üzdü.... model yazmayayım.... :)

5. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Evet aslında at çek için uygun değil... Keşke bunu bilerek alsaydınız...

Model yazmamanız için hiçbir neden yok ki neden yazmıyosunuz:)

6. 50-155gr atar bir kamışın esnek yapısına işaret eder..Evet belki 125gr atılabilir ancak mesafe tatminkar olmayacaktır

7. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Peki 100 metre zorlanırmı bu kamışla erdal abi...

Bu kamışı hiç gördün mü ya da kullandın mı?
    Uç kısmı çok esnek değil gibi... Uçtan tutulduğu zaman nerdeyse bütün gövde esniyor...

8. Ryobinin bu modelini görmedim..Sadece verilerden yola çıkarak yorum yaptım.;)

9. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    ok teşekkürler abi;)

10. azdiha

azdiha MEHMET BİLGİN

Favori Kamış:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    dağ alası 35 cm
    bizzat gördüm ve hiç beğenmedim. Çin malı.Japon diye satılıyor. Bir aldatmaca . Özellikle barkoduna baktım. Ben de kamış aradığımdan inceledim.

Designed in Japon. Doğruysa tabi. Made in Japon değil dikkat. Bkz. avmarketi şaşırttı beni? Japon üretimi diye yazmış.

Ecusima da aynı durumda. Eğer hem çin hem Japonu yoksa tabi.

11. murad

murad Murat

Ryobi'nin 325 40-125 gr atarını aldım. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum memnunum. Genelde 100 g kurşunla kullandım. Bahsedilen ortadan esneme gibi bir sorun göremedim açıkçası. Yemli ve çapari için çok hassas,sağlam ve hafif bir kamış diye düşünüyorum. Ancak kalitesini çok beğendiğim excuisma 8000 makina bu kamışa sanırım biraz ağır kaçtı.

12. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    ryobi ecusimaların kendisi ağır zaten... İstediğiniz kadar hafif kamış kullanın farketmez...... Ama gerçekten çok kaliteli makineler... 4+1 bilyalı ama sanki 10 bilyalı gibi hiç hissettirmiyor...

13. pinarli1964

pinarli1964 ismail

ryobi

Güzel kardeşim her kamışın ayrı bir özelliği var keşke bunu aldığın zaman ordaki arkadaşlara sorsaydın nerede avlanacağını, nerede kullanacağını.. Ama ben şu konuda arkadaşlara katılmıyorum japonyada yapılan mallar ile japonya adına Çin'de yapılan mal arasındaki farka eğer firma köklü bir firma is hiç bir fark yoktur.
    Bu şuna benziyor,Atıyorum, Mc donald hangi ülkeye gidersen git tadı aynıdır değşmez ve hazırlanışı aynen Mc donald firmasının formülü doğrultusunda hazırlanır ve bu şirketler sık sık denetlenir. Bu olayda aynı şekildedir :) bu illada Ryobi için geçerli değil Tüm köklü firmalar için böyledir. Eğer sen aynı kamışı japonya'dan direk alsan atıyorum $40 yerine $60 verirdin, bu size bir alternatif veriyor kalite farkedilmeyecek şekilde aynıdır.:) Sevgilerle