İyi akşamlar arkadaşlar shimano catana 2500 makine almayı düşünüyordum fakat alacağım yerde kalmamış onun yerine aşağıda linkini vereceğim Ryobi kobe 2500 makineyi almayı düşünüyorum. kullanan arkadaş varmı acaba veya makine hakkında bilgi sahibi olan? bu makinenin olumsuz bir özelliği varmıdır bildiğiniz? veya artıları nelerdir. sağlam dayanıklı uzun ömürlü bir makine olmasını istiyorum o yüzden shimano düşünmüştüm fakat ryobi markasını tam olarak bilmiyorum. görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler. makine bu http://www.avmarketi.com/asp/product/14200/RYOBI-KOBE-2500-MAKINE
yeni bir model. kalite olarak catana'yı aratmaz bence. bende ecusima 4000 var. 2500 lükler daha çok alabalık avı için kullanılıyor.
Shimano catana ile kıyas edilemez. Catana'yı aramanızı tavsiye ederim... Hatta şöyle söyleyeyim, catana shimano'nun nispeten alt seviye makinesidir, Ryobi' nin Türkiye'deki en üstün makinesinden daha iyidir.
Eğer isterseniz arkadaşımda olan ve satmayı düşündüğü shimano stratic 4000 FI makina mevcut. Sadece bir kere kullanılmış.Hiç bir çiziği yok. Not: Daha 2. mesajımda birşeyler satma arzusunda değilim, lütfen yanlış anlaşılmasın. Kaan Bey beni tanır. Selamlar
Böyle bir iddiada bulunmak için anlaşılan 2 firmanında bütün ürünlerini profesyonel seviyede kullanmış birisin. Firmalar bu ürünleri nerede üretir yedek parçaları kimlere yaptırır. Bu tür bilgileri çok iyi bildiğin belli. Bu kadar iddialı konuşmandan bu anlaşılıyor. Öneri isteyen arkadaşıma gelincede şunu söyleyebilirim. Ben ürünleri karşılaştırmayacağım ancak Ryobi Kobe yüzünü kara çıkartmayacak kalitede ve sağlamlıkta bir makinadır. Severek kullanacağından ve pişman olmayacağından emin olabilirsin.
teşekkür ederim teklifiniz için fakat bahsettiğiniz makina bütçemizi aşar gibi geliyor bana. hem biz 3 tane birden almak istiyoruz 3 arkadaş beraber aynı makineyi kullanıcağız yani.
Evet haklısınız Ryobi' ye göre daha pahalı bir makine ayrıca sadece 1 tane vardı. İnşallah gönlünüze göre bir makine bulursunuz. Selamlar
Selamlar, Ryobi Ecusima 6000VI 'yi açık denizde 3000 VI 'yi at-çek avlarımda kullanmaktayım.Hiç yarı yolda bırakmadı.Neler çektiğine şaşırırsınız.Yorumlarıda okursan kimseyi yarı yolda bırakmadığını görürsün.Bence o fiyata alabileceğin en iyi makine.Ben çok memnunum.Kobe modelininde aşağı kalır bir yanı olacağını sanmıyorum.Bu arada sana önerebileceğim bir diğer makine eğer at-çek içinse Okuma-Flame 20 veya 30 gerçekten çok güzel ve hafif bir makine .
RYOBİ tavsiye ederim,sarayburnunda,bende dahil birçok arkadaşım kullanıyor,exsuma modelini kullanım şartlarını ve şekillerini görsen içler acısı ama banamısın demiyor eğer bütcen müsait ise artica modelini öneririm.
bu yorum biraz reklam kokuyor. Her iki markayı çok iyi tanımam ama shimano makineler konusunda bir efsanedir yürüyor. Elbette çok iyi bir marka şüphe yok. Ama alt seviye ürünlerinden daha ucuza başka markalarda daha iyi alternatif bulmak mümkün. Şu veya bu markanın en üstün modelinden iyi olamaz, aynı fiyat aralığında değerlendirmek lazım.
Reklam mı kokuyor? O da iyiymiş Doğruyu söyleyince reklam kokuyorsa o kokuya kurban olayım. Şu veya bu markanın en üst modelinden iyi olup olmadığını böylesine değerlendirebilmek için o markaları epeyce kullanmak gerekiyor. Bu markaları iyi tanımadığınızı kendiniz söylemişsiniz, o zaman sizin bu reklam dediğiniz şey bana bir "itham" değil mi? Kim reklam kokuyor bence bir daha düşünün... "Fikri olmadan zikri olmak" deyimini de bir düşünün isterseniz.
Ragıp Abi tabi ki tanırım seni, sever ve sayarım. Ancak bu sitede alım-satım amatörce de olsa yapılmıyor, görevim gereği bunu belirtmek zorundayım abi sakın yanlış anlama...
ryobi markası piyasada kendini kanıtlamış bir makina sayılır... Shimano sedona 4000 ve ryobi ecusima 4000 kullanmaktayım... 2 makinede güzel ama shimanoyla mukayese edecek olursak tabikide shimano derim... fiyat/performans olarak düşünecek olursak ryobiler düşünülecek makineler derim...
Ryobi iyi markadır, çok emsalini yolda bıkrakır burası doğrudur fakat Catana ile kıyaslanamaz. Kalama gücünde, bir turda sarılan misinada, dişli kalitesinde, tuzlu suya dayanıklıkta ve titreşimin az olması bakımından Catana Ryobi'den çok ileride. Bence Catana fiyat/performans açısından alınacak en iyi makinedir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu işin reklam yapacak tarafı yok, bu görüşe katılmıyorum.
shimano catana yı çoğu yerde bulamadım, bulduğum yerlerde 70-75 tl lik makineyi 95-100 tl ye satmaya çalışıyorlar. Sonuç olarak Ryobi kobe 2500 sipariş verdim. yarın elimde olucak inşallah. merak eden varsa elime geçtiğinde detaylı fotoğraflarını çeker buraya koyarım. ayrıca malzeme kalitesinide belirteceğim. inşallah yarı yolda bırakmaz.
Şimdiden hayırlı olsun. Güle güle kullanın, yarı yolda bırakmaz, av sonrasında tuzlu sudan arındırırsanız uzun süre kullanırsınız. Catana 2500 için 95-100 tl hakkaten yüksek. Yerel pazar fiyatı olduğunu düşünüyorum (3-4 aracı girmiş olmalı o fiyat için). Normalde 4000-6000 alınır o parayla. İsabetli karar olmuş fiyatı düşününce.
Teşekkür ederim Kaan bey, ürün elimde şu an gerçekten kaliteli bir görüntüsü var, 25lik makine olduğu için haliyle biraz küçük ama bana yeteceğini düşünüyorum, detaylı fotoğraflarını çektim fırsat bulunca sizlerle paylaşacağım.
hayırlı uğurlu olsun bol trofeli balıklar tutun ve çekip çekip geri salın makina gayet güzel sizi yolda bırakacak bir makina deyil, ( suya sokmadığınız sürece bütün makinalar için geçerli )