Ryobi makinaları herkes çok methediyor.Bilhassa Ecusima serisini.Gerçekten iyi makinalar mı ? Kullananlar bilgi verebilirler mi ?
Agir, saglam makinalar. Eski kalitesinden çok uzak tabi. Ecuismalarin klape rulmani hastaligi var. Onun haricinde fena makina degil
Klape rulmanı dediğiniz nedir abi? Bende ecusima 4000 kullanıyorum. Yeni sayılır o yüzden yorum yapamayacağım.
Anladım. Çok güvendiğim malzemecim de demişti zamanla orası ses yapıyo, catana al demişti. Ben bunu almıştım yinede. Hayırlısı bakalım. Teşekkürler.
incik boncuguna deyinmeden.. Ryobi yemLi yani bekLemeLeri avLarda oLdukça randumanLı bir aLet, kesinLikLe pişman oLmayacaksın tepe tepe kuLLan
Bende canatada ecusima da var kesinlikle ve kesinlikle ecusima diyorum. canata onun yanında malina değil
ecusima8000 & ecusima4000 & oasys4000 modellerini kullanıyorum yillardir çok memnunun. özellikle oasys4000 hayran oldugum bi seri 2 adet mevcut bu yüzden yemli dip avında cipura ve karakulak ( minekop ) ta kullanıyorum genelde...
Ben de ecusima 8000 kullanıyorum yemli, beklemeli avlarda. Çok fazla zaman olmadı henüz ama kesinlikle çok memnunum. Catana da kullanıyoruz. Ama ecusima'nın kısa geçmişi nedeniyle karşılaştırabileceğim tek özellik kalama sesleri. Ecusima'nınkine hayranım.
İp misinalarda tüm makinaların orası ses yapar; ipin yapısından kaynaklanıyor; dikkat ederseniz düz değil örgü biçiminde ipler; elbet nanofil hariç...
Makinaya gelince tasarımları ve fiyatları oldukça iyi; ancak malzeme kalitesi olarak Shimano veya Daiwa kalitesini beklememek gerek...
Bende Ryobi KOBE 4500 aldım ama daha kullanmak nasip olmadı.Bir abimin tavsiyesi üzerine aldım ama hayırlsı bakalım.
Geçen sene Ecusima 8000 Vİ aldım 1 sene kullandım banamısın demedi güçlü güzel bir makina. En son teknede kullanmak için kalın örgü sardım tekrar sökmedim ve surf için yeni bir makina aldım. Onuda Ryobiden seçtim Proskyer Nose Power aldım. Çok güçlü süper bir makina, 700 gr civarında daha hafif olsa daha güzel olurdu tabii. Fiyat kalite orantısında hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim bir makina markası. Özelden yazarsan daha detaylı bilgi veririm.
Shımano, daıwa, banax, ryobı dıye sıralarım bana gore. Gerı kalanı pek tutuldugunu sanmıyorum. Okumada olabılır sıralaamada.
Sizin bölgenizde belki öyle tercih edilir; ancak Boğaz'da en sık rastlanan markalar Shimano ve Okuma'dır; elbet Daiwa'da tercih edilebilir ancak pek fazla bulunmadığından durum bu şekilde; Ryobi'de fiyat performans olarak iyidir ama Banax'ın pek de tercih edileceğini sanmıyorum...
3 Adet ecusima sahiyibim. Fiyatına göre kıyaslarsanız bende o fiyat aralığındaki makinların en iyisi bile denilebilir. Aslında ilk çıktıklarında fiyatları gerçekten komik rakamlardı ama maharetleri ve referansları sayesinde hayli satmaya devam ettikçe de fiyatları yükseldi. Halen daha bu fiyatlara tercih edilebilirler...