Ryobi makinalar gerçekten iyi makinalar mı ?

Konu, 'Makineler' kısmında Okawango tarafından paylaşıldı.

1. Okawango

Okawango Ahmet

Favori Kamış:
    Banax Hercule 360
    Favori Makine:
    Spro Passion 740M,Shimano Exage 2500,Tubertini Vertigo 2500
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum
    Ryobi makinaları herkes çok methediyor.Bilhassa Ecusima serisini.Gerçekten iyi makinalar mı ?
    Kullananlar bilgi verebilirler mi ?

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Agir, saglam makinalar. Eski kalitesinden çok uzak tabi. Ecuismalarin klape rulmani hastaligi var. Onun haricinde fena makina degil

3. fuat33

fuat33 fuat

Klape rulmanı dediğiniz nedir abi? Bende ecusima 4000 kullanıyorum. Yeni sayılır o yüzden yorum yapamayacağım.

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Açma kapama telinin üzerindeki misina ile temas eden rulman.

5. fuat33

fuat33 fuat

Anladım. Çok güvendiğim malzemecim de demişti zamanla orası ses yapıyo, catana al demişti. Ben bunu almıştım yinede. Hayırlısı bakalım. Teşekkürler.

6. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    incik boncuguna deyinmeden.. Ryobi yemLi yani bekLemeLeri avLarda oLdukça randumanLı bir aLet, kesinLikLe pişman oLmayacaksın tepe tepe kuLLan :)

7. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Bende canatada ecusima da var kesinlikle ve kesinlikle ecusima diyorum. canata onun yanında malina değil

8. fuat33

fuat33 fuat

Diyosunn:cool: :D Sevindim bunu duyduğumahihi çok düşünmüştüm alırken. Ne yönden üstünlük kuruyor sence abi ?

9. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Ecusima 8000 var. O sesi İp misina kullanmaya başlayınca yapmaya başladı. Ama tam bir canavar.

10. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

ecusima8000 & ecusima4000 & oasys4000 modellerini kullanıyorum yillardir çok memnunun. özellikle oasys4000 hayran oldugum bi seri 2 adet mevcut bu yüzden yemli dip avında cipura ve karakulak ( minekop ) ta kullanıyorum genelde... :)

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Ben de ecusima 8000 kullanıyorum yemli, beklemeli avlarda. Çok fazla zaman olmadı henüz ama kesinlikle çok memnunum.

Catana da kullanıyoruz. Ama ecusima'nın kısa geçmişi nedeniyle karşılaştırabileceğim tek özellik kalama sesleri. :D Ecusima'nınkine hayranım. :rolleyes:

12. furunotr

furunotr Haluk

İp misinalarda tüm makinaların orası ses yapar; ipin yapısından kaynaklanıyor; dikkat ederseniz düz değil örgü biçiminde ipler; elbet nanofil hariç...:)

13. furunotr

furunotr Haluk

Makinaya gelince tasarımları ve fiyatları oldukça iyi; ancak malzeme kalitesi olarak Shimano veya Daiwa kalitesini beklememek gerek...

14. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Bende Ryobi KOBE 4500 aldım ama daha kullanmak nasip olmadı.Bir abimin tavsiyesi üzerine aldım ama hayırlsı bakalım.

15. ssozkan

ssozkan Serkan Özkan

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 4.25, Ryobi Kaiyoku 4.20, Okuma V System 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Surf Z5000, Ryobi Proskyer Nose Power, Ryobi Exucima 8000VI, Daiwa Crossfire 4000X
    En İyi Avı:
    Boşver karıştırma orasını.
    Geçen sene Ecusima 8000 Vİ aldım 1 sene kullandım banamısın demedi güçlü güzel bir makina. En son teknede kullanmak için kalın örgü sardım tekrar sökmedim ve surf için yeni bir makina aldım. Onuda Ryobiden seçtim Proskyer Nose Power aldım. Çok güçlü süper bir makina, 700 gr civarında daha hafif olsa daha güzel olurdu tabii. Fiyat kalite orantısında hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim bir makina markası. Özelden yazarsan daha detaylı bilgi veririm.

16. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Shımano, daıwa, banax, ryobı dıye sıralarım bana gore. Gerı kalanı pek tutuldugunu sanmıyorum. Okumada olabılır sıralaamada.

17. furunotr

furunotr Haluk

Sizin bölgenizde belki öyle tercih edilir; ancak Boğaz'da en sık rastlanan markalar Shimano ve Okuma'dır; elbet Daiwa'da tercih edilebilir ancak pek fazla bulunmadığından durum bu şekilde; Ryobi'de fiyat performans olarak iyidir ama Banax'ın pek de tercih edileceğini sanmıyorum...

18. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    3 Adet ecusima sahiyibim. Fiyatına göre kıyaslarsanız bende o fiyat aralığındaki makinların en iyisi bile denilebilir. Aslında ilk çıktıklarında fiyatları gerçekten komik rakamlardı ama maharetleri ve referansları sayesinde hayli satmaya devam ettikçe de fiyatları yükseldi. Halen daha bu fiyatlara tercih edilebilirler...