Tekrar merhaba, Ağırlıkça 40-50 mtre derinlikte mercan balık avında kullandığım Ryobi ecuisma 8000 ve Ryobi oasys 8000 makinalarda problem yaşamaktayım.Şöyleki elimde yine jig için kullandığım penn 650 ssm makina ile 3 tane balığı çok rahat çekerken ryobi makinalarda 300 gramlık tek balık beni öldürüyor. Makinanın kalitesine diyeceğim yok ama acaba bendeki makinalarda bir problem mi var diye düşünüyorum. İnanın yanımdaki arkadaşın kullandığı kumyang marka makina bile yağ gibi hiç zorlanmadan balık çekiyor. Kendi adıma bu güne kadar makina içini açıp bir bakıma girmedim ama ipin merkezlendiği rulman yatağının bakımlarını ihmal etmem. Bu problemle karşılaşıp çözüme ulaşan veya konu ile ilgili görüşleri olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. İzmir den selamlar.
Aynı problemi bende relix destroyer makinada yaşamaktayım. http://www.avdeposu.com.tr/pinfo.asp?pid=29498 Acaba makina daha önce zorlandıda öylemi sattılar diye düşünüyorum.Aldığım yerde uzak olduğu için ve tlf bende olmadığı için sorgulayamadımda.İçinide açtım ama dişlilerinde bir sorunda göremedim tabi usta birisi bir şeyler söyleyebilir. Yani aynı konudan bende muzdaribim.
Bahsettiğiniz ryobi ler jig makinesi değil. Avlanma şeklinize göre bence jig makinesi kullanmanız gerekir. Ryobinin ap-power 8000 modeli jig makinesidir. Kullandığınız penn makinede jig makinesi değil (bildiğim kadarıyla) Fakat çok kaliteli ve sağlam bir makine inceleme fırsatım olmuştu. Elinize alınca gücü hissediyorsunuz. Aralarındaki fark kaliteden kaynaklanıyordur.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Kesinlikle penn markası ile ryobi kıyaslanmaz. Ancak ryobi makinaların bir balıkta bu kadar da zorlama yapacağını zannetmezdim. Kiloluk bir balık gelse yukarı çıkaramıyacağız demek ki.
Forum konularındaki paylaşım yetersizliği nedeniyle özel mesaj atamıyorum. Bana özel mesaj ile dönen arkadaşlara teşekkür eder mesajlarını mümkünse konu içeriğine taşımalarını rica ederim. Gürel bey,sizden bilgi bekliyorum. Saygılarımla
bende el kadar izmariti çekerken zorlanmış ve acaba makine mi sorunlu diye hayıflanmıştım. Gördüm ki bu ryobilerin genel hastalığı herhalde ya da biz mi yanlış kullanıyoruz bilemiyorum. O yüzden gözüm hafiften hafiften okuma raw2 ve okuma salina 2 türü makinelere kaymayada başladı.Tamda şimdi okumalarda indirim zamanı alsak mı ne yapsak
Öncelikle, Kumyang kötü bir makine değildir ki... Şimanovu beğenmeyip eve sokmayın diyen ben, kaç kişiye kumyang tavsiye etmişimdir, saymadım. Bu nedenle, kumyang ile ryobi'yi karşılaştırırsanız zaten baştan kaybeder, adaletsiz bir kıyas olur. Ryobi ile, remixon, oskar, alba star vs. gibi mamüleri karşılaştırmak lazım, klasmanı onlar zira. Gelelim sizin meselenize. Sizin de açıkca gördüğünüz gibi Ryobi öyle matah bir alet değil, eti budu o kadar. Çözüm, biraz daha kalite, bu işlere gelecek bir makine almaktan geçiyor. Ama bu biraz bütçeyi zorlayabilir tabi. Makinenin şaftını alıştırmak, bilyalarını vs. değiştirmek, yataklarını vs. elden geçirmekle belki bir iyileşme sağlanabilir. Fakat bunu denemeden bilmek zor. İlk yapılabilecek şey, makineyi iyice söküp dağıtmak, benzinle metal aksamı, gazyağı veya WD40 ile diğer aksamı iyice temizlemek, kurutup daha kalite bir yağla güzelce yağlamak olabilir. Bu işlemin bariz şekilde katkı sağlaması mümkün. Tavsiyem, bu işlemi yapmadan, önce makineyi aynı şekilde iyice bir temizleyin, hiç yağ vs. kalmasın. Sonra hafif yük, kurşun vs. ile bir gün kullanın. Ama hızlı hızlı atın, çekin, sarın vs. çok çalışsın makine. Bilhassa son sürat sarın, balık tutmak değil mesele bunda. Sonra akşam dönüşte tekrar temizleyip güzelce yağlayın ve sonra kullanın. Bu işlem sürtünen parçaların birbirini törpülemesini sağlar. Basitçe alıştırmış olursunuz mekaniği, fayda etmesi çok büyük ihtimaldir. Ama bunu yapıp hemen, süratle temizlik ve yağlama yapmanız lazım.