merhaba forum ahalisi bayadır işten güçten balığa fırsat bulup gidemiyodum pazar izninde bi indim sahile seyrek istavrit var lakin atıp çekerken bişey fark ettim makinem misineyi altta toplamaya başlamış sorunun çözümü varmıdır? bilenler varsa lütfen yardımcı olsun (SS var ) fotoğrafta makinedeki misinanın bi kısmını çıkardım ip misina takıcam power pro aldım 120 tl ye 0.19 iyi mi yaptım bilemiyorum 0.28 almıştım memnnun kalmadım kalın olduğu için makineden birden boşalıyodu atarken ama şok yapacak ip misina yok elimde ne yapıcam bilmiyorum
O 0.28 misina kalın olduğu için değil, makinen uygun olmadığı için birden boşanıyordu. Resme bakılırsa, gene birden boşalacakmış ve kördüğüm olup balık keyfine muazzam keder katacakmış gibi görünüyor. İp misina ile kullanılacak makinenin sarımı çok düzgün, makarası bariz şekilde konik olması lazım. Bilhassa ters konik olursa daha iyi netice veriyor. Umarım bir şekilde sorun yaşamazsın. Ama yaşarsan, çare misina da değilde, makineyi değiştirmekte olacaktır.
Bende de ryobi naxo mevcut yedek kafasina ip sarili hatta msina alta girmesini onleyen parcayi cikardim ses yapiyor diye ben sikinti pek yasamadim hem ip hemde misinada
Ryobi vs. neyse onu bilmiyorum. Ama fotoğraftaki sarım bir şeyleri anlatıyor açıkca. Misinanın altta toplanması bir sorun, ama tek sorun değil. Bakarsan, misinanın bazı noktalarda tepe oluşturduğunu görürsün. Bu tepelerden, ip misinanın boşalıp çıkıp gitmesi an meselesi olacaktır. Bir çözüm olarak, elbette tali bir çözüm, her daim sıkı, sımsıkı sarmayı dene. Gevşek sararsan misinayı, sorun yaşama ihtimalin daha yükselir.
kafanın oturduğu milin üzerinde dişlinin olduğu bi disk var. oraya aynı çepta plastik ekle bi dene bu sefer yine aynı şekilde topluyorsa sorun mil üzerindeki diskin fazlalığındandır sayısını azalt. ya da arttır.bu şekilde düzelte bilirsin.
sorun bulundu üstadlar telin sonundaki yayda sıkıntı varmış ayarsızlık tel bıraktığım da tam kapanmıyo biraz yukarda kalıyo elle dokunmam gerekiyo tam oturması için söksem kendim yapabilirmiyim taa spot balık'a götürüp getirmeye üşeniyorum tarif eden olursa da yapabilirim
makinenin teli düşme sonucu eğilmiş aldığım yere spot balığa götürdüm eliyle düzeltti usta %90 oranın da 0.19 power pro 8 kat olandan aldım 120 tlye hiçbir sıkıntı olmadan kullanıyorum ne boşalma ne de düğüm sorunu var bu zamana kadar ip kullanmadığım için pişmanım tek istavrit bile gelse acayip hissediyosun herkkese yardımları için teşekkürler lakin tek bi sorunum kaldı kulakltaki rulman ya paslandı ya da dağıldı yükle beraber sardığımda ses çıkarıyor sökemiyorum da nasıl yapıcam bilmiyorum
makinenin teli düzeldikten sonra sarımı eski haline geldi power pro 8 katlı ipte makineye çok yakıştı hani
güzel olmuş. fakat çok para vermişsiniz misinaya. orta kalitede bir örgü tavsiyem size Berkley Solutions braid 30-40 tl araası satılıyor 125 metresi. 0.18 kullanıyorum 18.1kg çekeri var ve çekerinin hakkını veriyor. pürüssüzlüğü çok iyi. daha iyisi su tutmuyor ve rengi çok geç gidiyor (3 ay, haftada 2-3 kez kullanıldı).