Boğazda kullanmak için makina arıyorum ama bir türlü karar veremedim.Bir abimden Applause tavsiyesi geldi.Benimde gözüm naxo surfe takılıyor.Naxo surf hakkında yorumlarınız nedir?Başka tavsiyelerede açığım 400 tl ye kadar.
Ryobi Applause makarayı deneme şansım oldu çok hoşuma gitti açıkçası bir turda 99 cm sarıyordu 5,1 devri olmasına rağmen 220 gr kurşunu yokmuşçasına çektim, fiyatını sorduğumdada şaşırdım kaldım, bence bu fiyat aralığında çok güzel bir ürün.
Ryobi Applause makarayı güvendiğim bir arkadaşımın önerisiyle kullanmaya başladım, sevdim. Raw II 80'le dönüşümlü kullanıyorum ve sanki Ryobi daha hafif daha yumuşak gibi. Servisi de iyiyse alınır.
Sanki boğazın zorluğuna applause daha iyi cevap verirmiş gibi duruyor ama seçim tabiki sizin 2 adet 6000 liği mevcut kullanıyorum gerçi birini daha kullanmak kısmet olmadı kemikli makina..
Naxo'yu kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim; ama Applause oldukça iyi; 600 gr.ağırlığa sahip ve emin değilim ama sanırım 5,0 devir ile 1 metre civarı sarımı ile gayet rahat ve stabil bir makina; bir de Ap diye bir üst modeli var 2 bilya daha fazlası mevcut; ama yedek kafa yok; tabii bir parça daha fiyatlı... En önemlisi atış yaparken misinayı tutmuyor; misina çok rahat çıkış yapıyor ve tabii atış erimi için olumlu bir durum... (Elbet uygun misina kullanmak gerek; ben Sufix Tritanium sarmıştım...)
Sağolun cevaplarınız için apllause bu kadar kişiden duyduktan sonra bir incelemekte fayda var ama şu naxo surf hala aklımda kalıyor bir kullanıcısı yokmu bu makaranın
ryobi naxo bende var,valla çok memnunum,boğazda rapala ile balık çekerken hiç zorlamadı,sessiz çalışıyor,misina salmasıda iyi,toplaması da,tek olumsuzluk,arkasında geri ayarı gerginken açılınca ters sarıp misinayı içine kaçırması,artıları ise eksilerine fark atıyor,ryobiden şaşma
İnşaat vinci lazımsa naxo yu tek geçerim. 10 üzerinden 9 sadece biraz ağır. ama yedek kafasını kullanırsan hafifliyor. Diğeri onun yanında oyuncak gibi kalır.
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=1095284&posted=1#post1095284 Arkadaşlar Ryobi'yi nerden alacağınıza karar vermeden önce yukarıdaki linke bakmanızı tavsiye ederim.
Yıldız balıkçılığa bu yazdıklarınızı anlamakta zorlanıyorum gayet net ve iyi niyetli arkadaşlardır. O makinayıda o hale getirmek herkese nasip olmaz kutlarım .
Ryobi Applause yanımda kullananlar var iyi ve güçlü makine ama Ryobi Naxo surf sakın ağırlığından korkmayın çünkü makine avucunuzun içinde kaldığından dolayı ağır yükü hissetmiyorsunuz, kendim bu makineyi akıntı burnunda boğazın en zorlu test platformudur bahsettiğim yer. 220 grm kurşun ve kaşık (rapala) sarı kanat yada lüfer çok rahat kıyıya alıyorum hiç zorlanmıyorum bu parayı hak ediyor Yıldız balıkçılıktan tedarik edebilirsiniz ayrıca diğer arkadaşlarım bu makineyi kullandığında çok şaşırdılar olağan üstü makine hiç korkma. akıntı burnuna Arnavut köye yolunuz düşerse adım Adem Hakan Şahin ve Erol un tezgahını sorun sürekli oradayım makineyi test edin.