Ryobi nin su gosterisli ve fiyat bakimindan gayet uygun olan makinesi hakkinda ne dusunuoysunuz , gectigimiz cuma gunu 3 tane ayni makineden aldim . ilk avimda 8 balik tuttum 5 mirmir orta boy 250-300 gram 3 cipura 150 -180 grm .ilk bakista gayet rahat ve kolay makine. Yunanistan daki fiyati 90 euro .
Tabi 3 yeni makine alica 3 yeni kamis ta aldim ( evden kovacaklar ) Tieffe Pen Tournament 60-120 grm 290 euro Bad Bass Orion2 60-120 grm 160 euro Camor Ibiza 60-120 grm 75 euro
aynı makinayı 3-4 yıl dır kullanıyorum makinaanın birkaç çeşidi var.kimi makinalar 4+1 rulmanlı kimler,4 BB olarak satılmakta,bu okadar sorun değil ama acemi kullanıcılar için oltayı attıktan sonra misinayı gerdirmesini ayarlamakta sıkıntı çekebilirler. Örgü dynema misinlarda 0,17mm Berkley Whiplash Pro kullandım makinaya 270 m nin tamamaı nı sardım Ne fazla sardım neden eksik sardım ama bu makinanın sarım sisitemi dynema için uygund değil. Neden diye sorarasanız atışlar esnasında kafadan boşalan dynema misina karışıyor bazen topluca kusa biliyor. Bu olayı zargana takımında yaşadım. Kurşunlu dip takımlarında sorun yaratmıyor. Benim tavsiyem dynema sarıcaksanız 0,17mm den düşük çaplarda yada 0,17mmde altına dolgu yapmadan makaranın içindeki pirinçten misina bağlama noktasından bağlıyarak misina sarımını yap ve ağır şamandıralı zargan toplarında yada zargan avlarıdna kullanma, kullanıcaksan da yedek kafaya 0,20-0,25mm monoflement misina sar sonunda 0,35 lik başka bir monoyla şokla yada illa örgü dynema misinayala kullanırım dersen 0,06-0,08yada 0,10mm dynema örgüler kullan spidwire ( örgü şekli daha yuvarlak) yada berkley whiplash Pro (çekeri diğerlerinden daha yüksek) bunlardan birini tercih etmeni tavsiye ederim. Makinanaın tutma topuzu oldukca iyi ele oturuyor, çevirme kolu metal, katlanıyor ve birde yedek kafa veriyorlar güçlü drag sayesinde kokfana ve büyük levrekler çuprlar için oldukca iyi bir makina Makinanın misina sararken misinaın gam yapmasını önlemek ve düzgün sarım yapmasını sağlamak için konulan rulman nekadar kaliteli ve kapalı bir rulman olsada 2-3 yıl sonra paslanıyor. Av dönüşlerinde makinayı temizlerken o rulmana özen göstermenizi ve spray temizleme yağlarıyla temziledikten sonra kağıt havlu yada peçete ile iyice kurulayıp kaliteli bir gresle yağlamanızı tavsiye derim (ben bunu yapsamda bu kışa lüfer sezonunda makinaın oradaki bilyası paslanma başlangıcı oldu.WD40 sayesinde dönme işlevini tekrara kzandırdım fakat sesi sinir bozucu) Öğrendiğim kadarıyla piyasada rulman cılarda sanayide eşi muadili bulunuyormuş. Bukadar bilgiyi ve yaşadığım sorunları kış boyu buradaki diğer kullanıcılar ve tecrübeli ustalr tarafından konuşarak bilgi paylaşımı yaparak öğrendim Şimdi yaz geldi yazlığa gittiğimde Bu öğrendiklerimi uygulama zamanı gelicek bizlerde yaşıya yaşıya bunları tecrübe edicez Bu makinaın ufak tefek kusurları olsada demekki çözüm süz değilmiş öğrendiğim bu.Herşeye rağmen Kafa tasarımı olsun makinaın gücü olsun kalitesi olsun oldukca güzel Verilen paranın hakkını veriyor. Bu makinadan birtane daha alıp odamın bir köşesine koymayı düşünüyorum. Tasarım bakamından beğendiğim birkaç makinadan birisi ve diğerlerinden oldukca makul fiyatta bir makina
evet tasarim bakimindan gercekten hos bi goruntusu var, ben 0,25 ip kullaniom awa shima ion power , ve dynema ile shok yapiom , dedigim gibi ilk avimda gercekten etkiledi beni