Ryobi Safari 5000A

Konu, 'Makineler' kısmında Erhan KURHAN tarafından paylaşıldı.

1. Erhan KURHAN

Erhan KURHAN Mehmet Erhan KURHAN

Favori Kamış:
    Shimano Technium Boat 2030
    Favori Makine:
    Ryobi Safari 5000A
    En İyi Avı:
    Akya 6 kg
    Arkadaşlar merhaba.Geçenlerde birkaç kişinin önerisiyle Ryobi Safari 5000A aldım.Ancak net de jigging konusunda daha ziyade Okuma'nın salina II 16000,Raw ve Cedros modelleri ön planda.Makineyi daha hiç kullanmadım.Kullanan arkadaşlar varsa makina hakkındaki görüşlerini paylaşmalarını rica ediyorum. Jigging için Okuma'lar daha mı uygundur? değiştirmemi önerirmisiniz?Herkeze şimdiden teşekkür ederim.

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Erhan Abi Makinayı ben de kullanmadım ama gördüğüm kadarıyla kral bir makina almışsın. Bence hiç arkana bakma derim. Hayırlı olsun.

Okumaların bir artısı yedek parça ve garanti konusundadır. Ryobide yedek parça sıkıntısı yaşandığı duyumları var. Ne derece doğru bilmiyorum. Ama dediğim gibi ben olsam değiştirmeyi düşünmezdim.

3. Erhan KURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Safari 5000A
    En İyi Avı:
    Akya 6 kg
    Alperen kardeş sağolasın içimi rahatlattın.Her konuda olduğu gibi bu konuda da biraz müşkülpesentim.Aldığım makina Okumalardan daha pahalı.Bu paraya daha iyi bir makina alabilirmiydim diye düşünmüştüm.Bakıyorum da jig konusunda bu makinanın adı pek geçmiyor.Sizden başka da yorum yapan olmamış.Pek kullanan yok sanırım.

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Abi bunlar orta üstü pahalı makinalar. Herkes alamaz. O yüzden fazla yorum bekleme. Ama sana şunu söyleyeyim. Makinanı okumalarla değil de Daiwa Saltigalarla kıyaslamalısın. Daiwa Saltigalar 6000 Zyada GT serisinde 2000-3000TL lerde. Bence senin makinayı o seriyle kıyaslamak lazım. Fiyatı çok farklı ama kalite farkı çok yok. Güle güle kullan:)

Ama avdan sonra olumlu ve olumsuz yorumlarını da yazmayı unutma lütfen;)

5. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    abi bende geçen hafta aldım bu metaroyalden (350tl),çok gittim geldim okuma salina 16000 ile arasında, okumanın iki katı fiyatı da olsa kolundan bile belli ediyo salinaya 10 bastığı,doğru tercih yapmışın iyi günlerde kullan ;)

6. erhanomer

erhanomer Erhan

Favori Kamış:
    Ryobi Fuji 2.95 - Shimano Catana BX Telespin 2.10 M
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vİ - Okuma Trio 40
    Adaş (Erhan Abi) herşeyden önce hayırlı olsun. Benim fikrime göre Ryobi Safari 5000A Okuma makinalardan çok daha fazla memnun kalacağın bir makinadır. Bende bu makina mevcut ve ağır işlerde inanamayacağın kadar güçlü ve kaliteli bir makine. Sırf kolunu elinle kavradığında bu kaliteyi rahatlıkla anlayabilirsin.

7. Erhan KURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Safari 5000A
    En İyi Avı:
    Akya 6 kg
    Sevgilşi Alperen,Bilal ve Erhan yorumlarınız için teşekkür ederim.Makineyi tavsiye edenlerden biri bu makine Shimano olsa 1000-1500 Tl.gibi rakamlara satılırdı demişti.Alperen kardeşim de Daiwa Saltigalara yakın bir makine deyince kafamdaki acabalardan kurtuldum.Şimdi sıra bu makineye uygun iyi bir kamış almaya geldi.Okuma Cedros,Penn Overseas ve Accurate Xnergy arasında seçim yapacağım.

8. bülent07

bülent07 BÜLENT ÇABUK

Favori Makine:
    shimano twinpower
    En İyi Avı:
    18 KG lagos
    Okuma salina 2 makineden ve safari 5000A makinelerin her ikisinide kullanıyorum.Aralarındaki kalite tartışılmaz Ryobi safari bu fiyatlara alabileceğin en kaliteli makine içini rahat tut en doğru kararı vermişsin.

9. Erhan KURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Safari 5000A
    En İyi Avı:
    Akya 6 kg
    Teşekkürler Bülent bey.Henüz makineyi deneme fırsatım olmadı ancak sizin gibi deneyimli arkadaşların olumlu yorumları sayesinde makineye güvenim iyice arttı.İlginiz ve yorumunuz için tekrar teşekkür ederim.Rastgele...

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bülent'in profilinde mesaj sayısı "0" mış. İlginç? Numaratör mü bozuk acip?:confused: :)

11. ilkdefa

ilkdefa Halil Yucel CANAN

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 16000-CEDROS KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    47 KG AKYA
    Okuma salina 16000 ile safari arasında tabiki farklılıklar Mevcut - salinaın eksileri olduğu gibi safarininde eksileri var.. 2 side farklı amaçlar taşır onemli olan yapacağınız derinlik ve av tarzı 2 side gerçekten geçerli malzemeler. sadece safarinin eksiği yani 2 eksiği kol kısa ve 200 mt 0.40 pe line dan fazla almaması buda tabiki jig için olumsuz bu salinada yok .
    devri sarımda salina geri onun tek suçuda bu :)