ÖNCELİKLE FORUMDA YENİYİM YENİ FARK ETTİM FORUMU VE ÜYELİK AÇTIM DEDİĞİM GİBİ BİR KARDEŞİM BALIĞA ALIŞTIRDI Bİ HEFESTİR SARDI GİDİYO Bİ TAKIMDA BENİM YAPMAM LAZIM DEDİM KENDİ KENDİME VE İNTERNETTE GEZİNİRKEN ŞUNLARI ÇIKARTTIM BİLMEM DOĞRUMUDUR BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM KAMIŞ OLARAK: http://www.avmarketi.com/asp/product/5001/Lineaeffe-spirit-surf-kamis-3-90m MAKİNE OLARAKTA: http://www.avmarketi.com/asp/product/6208/OKUMA-AVENGER-AV-45-MAKINE BUNLARI SEÇMEMİN SEBEBİ BEN TUZLADA OTURUYORUM VE PENDİKLE TUZLA ARASINDA AVLANMAK İSTİYORUM SAHİLDE DOLAŞIRKEN SORDUM SORUŞTURDUM EN FAZLA 35GR KURŞUN ATTIKLARINI SÖYLEDİLER ADAMLARIN ATTIKLARI MESAFEDE EN FAZLA 30 40 METRE FALAN İSTAVRİT İÇİN BENDE İSTAVRİT TUTMAK İSTİYORUM SİZCE UYGUNMUDUR. BİRDE SORMAK İSTEDİĞİM BİRŞEY VAR GİTTİM SAHİLE BİR TANE BALIK ALAN YOKTU BİR ARKADAŞ GÖZÜME ÇARPTI ADAM 4LÜ 3LÜ SÜREKLİ ÇEKİYODU GİTTİM YANINA 0.18 BEDENDEN FARKLI TÜĞLÜ ELYAPIMI ÇAPARİ KULLANIYODU DİĞERLERİNDE TIK YOKTU SİZCE ŞANSMIDIR YOKSA BENDE ÖYLE BİŞEYMİ YAPMALIYIM BUNUDA MERAK ETTİM MAKALE GİBİ OLDU ÖZÜR DİLERİM UZUN UZUN YAZDIM İLGİNİZ ALAKANIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Birde Söylemeyi Unuttum Bunuda Eklemek Isterim Misine Olarak Kalinlikta Nasil Bir Misina Kullanmaliyim Tekrar Söylüyorum Ilginiz Için Teşekkürler...
Zeki kardeşim , alacagın kamış ve makine sadece gördüğün sahiller için olmasın..istavrit için bogazada gidebilirsin , yada kıyıdan kumsallarda yemli avcılıkta yapabilirsin.. bana göre ucuz surf kamış dersen aynı markanın 100-200 olanlarından al yine aynı markanın hesaplı surf makineleri var büyük kafalı olanlar 80 lik gibi.. atışta menzil avantajın olur , boyun 170 ten kısa ise 3.90 lık kamış kullan..kol kuvetin - boyu vs hepsi etkilidir aslında.. makaraya iyisinden 0.30 da sarabilirsin kıyıdan istavrit avlıyorlar ise, ordaki avcıların 35 gr kurşun kullanma sebepleri muhtemelen , 1- balıklar ufaktır 2- çaparinin geri , hareketi daha yavaş olması için 3- takılan balıkların kurşunu yukarıda tutmaları için dir. bütçen nedir bilmem ama 100 tl nin üzeride bir para harcıyacaksan alacagın takım birden fazla işe yarasın.. çapari konusuna gelince, zaman içinde görsel ve deneysel tecrübe ile renk olayını çözeceksin..
teşekkürler ben sorum neden en fazla 35 gr attıklarını dipe çöküyomuş daha ağır kurşun derinlik ve akıntı yokmuş
evet dogrudur.. o zaman sende aynı kurşun kullanacaksın..ama tabii sahillerden avlanırken..ama olası bir boğaz seferin olursa orda çok daha agıl kurşun kullanman gerekir