arkadaşlar bulunduğum yer sinopta akşam9 dan sonra hamsi gümüş ve istavrit çekiyorum ama bazı günler 20 tane çekerken bazı günler 1-2 tane çıkıyo rüzgar yağmur vb durumlar balığı nasıl etkiler bilgi istiyorum birde sadece akşam mı balık oluyo ya öğlen gibi falan olmaz mı?banghead
Yiğitcan öncelikle hoşgeldin demek isterim. İkincisi elbet arkadaşız fakat bu forumda baban yada deden yaşında insanlar var ve bu hitap şekli çok ta uygun olmayabilir. Gelelim senin soruna. Bu forumda konuyu aratırarak bulabilirsin.Yine ben bildiğimi anlatayım; Balığın en verimli olduğu zaman güneş doğarken ve güneş batarken olur. Birçok yerse akşam suyu veya sabah suyu olarak nitelendirilir. Bunun dışında diğer saatler istatik olarak daha verimsizdir. Ama bu balık gelmeyeceği anlamına gelmez. Öğle vaktinde de trofe balıkların alındığı görülmüştür. Rüzgar, alçak basınç , yüksek basınç gibi hava durumları da balığa göre değişebiliyor. Ayrıca ay'ın gelgit durumu var ki bu da deneysel olarak kanıtlanmış takvim. En iyi ilk ve son hilal de balık alınır mesela...
biraz zor bir soru. herzaman sabah suyunu tercih ederim. hem de erkenden. sabah işi akşam işinden hayırlıdır, balıkta işler biraz değişir ama benim benim felsefem değişmez Kırıkolta dediği gibi bir çok etmen var. önce yörendeki balığı seç, onu tutmaya çalış, onun saatlerini öğren daha iyi sonuç alırsın. çok fazla detay var ...
sinoplu bir arkadaş olacaktı o daha iyi cevaplar verebilir, hangi saatte hangi balığa olta atabileceğini öğrenebilirsin. örneğin sizin orada istavrit çıkıyormuş onlar mersin de pek olmaz