Saatine göre sahte önerileri. .

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında UzuNHoca tarafından paylaşıldı.

1. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Arkadaşlar abiler kardeşler. Başlıktada belirttiğim gibi saatlere göre hangi marka hangi renk hangi model sahteler kullanabiliriz. . Ben bazı ana saatleri söyleyeyim.
    04:00-08:00 (sabah)
    08:00-14:00 (öğle)
    14:00-19:00 (aksam)
    19:00-04:00 (gece)
    verilen saat veya saat aralıklarında hangi marka hangi model hangi renk sahteri kullanabiliriz. Balık alan trofe balık alan Herkes verilen saat aralıklarında nasıl bi sahteyle balık aldıysa yazarsa forumdaki acemi arkadaşlara yanlış gereksiz ve gereğinden fazla sahte alma konusunda yeterince yardımcı olacaktır. Sahte seçiminde önemli faydalar sağlayacaktır. Şimdiden teşekkürler herkese. .

2. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Lütfen gereksiz yorumlar yapmayalım ve sadece faydalı bilgiler paylaşalım. Balık tutan arkadaşlar tam saat olmasada tahmini saat belirtirse iyi olur. Mesela saat 11:00 civarında şu marka şu model sahteyle şu cins balığı tuttum ve balık şu kilodaydi. Şimdiden hayırlı paylaşımlar. Inşallah faydalı olur.

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    04:00-08:00 (sabah) Bana göre en bereketli saattir maxrap fb ezanın hemen arkası bir levrek almıştım.
    08:00-14:00 (öğle)Bu saat aralığında nedense daha balık tutamadım o saatlerde avı genelde bitirdiğimden yada ava gitmediğimden olabilir. ;)
    14:00-19:00 (aksam) 16:00 civarı 60 cm levrek rover 98 gr12 50 cm lüfer roder agresive mavi olan saat 7 gibi yazın hava 8 den sonra kararıyordu güneş batmaya yakınken diyelim
    19:00-04:00 (gece) Bir çok lüfer seaspin serisi ve shimano spindirit serisi ile mutelif saatlerde

İsmail hocam öncelikle merhabalar bu şekilde saat sınıflandırması hiç yapmamıştım kendimce aydınlık karanlık olması yeterli. Bunun dışında avı etkileyen diğer faktörlerde var . Av yaptığınız kısımdaki suni ışıklar(çevre aydınlatma ışıkları) Ay'ın durumu(ışık açısından) dalga durumu ve suyun bulanıklığı gibi etkenler olabilir.

Görünürlük azaldıkça simli hologramlı beyaz,gri,pembe renkleri tercih etmekte yarar var.

Bunlar dışında çok farklı etkenler olduğundan yukarıda ki listene göre istediğin için kendi görüşlerimi ve aldığım balıkları belirteceğim sadece.

4. shartz

shartz murat kara

Favori Kamış:
    okuma v sistem
    Favori Makine:
    okuma 40 trio
    En İyi Avı:
    kofana 5kg, levrek 3 kg, baraküda 2 kg,akya 4kg
    Benim avım akşam 18:00 gibi başlar sabah 5-6 da son bulur. beyaz renk sahteler
    beni hiç yanıltmadı. raporladığım avlardan da beyaz sahtelerin ne kadar verimli olduğunu anlayabilirsiniz. özellikle rapala marka.husky,clackin modelleri.gündüzleri verim alamıyorum.

5. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Vaktinizi ayırıp yorum kattığınız için ayrıca teşekkür ederim. Bu önerileri dikkate alacağım. İnşallah en yakın zamanda rapor hazırlamak nasip olur trofe balıklarla :)