Sabah levreği ve iade ispendek...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Merhabalar. Sabah uyuyakalmama rağmen rötarlı olarak avlağın yolunu tuttum. İki saatlik avda 35 cm bi levreği kandırmayı başarabildim. 40 cm altını almak istemiyorum ama son günlerde hep ufaklıklar geldiği için ve artık babamın beni balık tutma özürlü zannetmesi nedeniyle alıkoydum. Aynı boyutlarda birtanesi de güzel bir saldırı yapmasına rağmen iğne oturmadı. Su üstü sahteyi takip eden bir çinekop da beni görünce topukladı hemen:D

Uploaded with ImageShack.us

Buda son günlerde saldığım ispendeklerden bir tanesi:). Atılırmı o filan diyenler olsada Allah'tan atacaksan bana ver diyen olmuyor. Bunada razıyım çünkü atacaksan bana ver diyince birisi şeytan diyo onuda balıkla birlikte at:D.

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

Balık temizleme işlerini babam yapardı hep. Bu sefer evde olmadığından iş başa düştü ve ilk defa balık temizledim. Balığın karnından çıkanlar nedir? Havyar zamanı geçeli epey oldu ama yinede bir sorayım dedim. Eğer havyarlıysa alıkoymayalım.

[​IMG][/URL][/IMG]
    Sağlıcakla kalın:).

2. rko

rko mustafa

Onur tebrikler afiyetler olsun:)

3. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Onur kardeş rapor için teşekkürler,alıkonulmasanda o vuruşu hissetmek bile insana müthiş zevk veriyor.Kullandığın silikon ragot raglou mu yoksa adana işimi,bir de kaç cm'lik(sanırım 5,5luk) öğrenebilirmiyim?

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Onur, güzel balıklar. :) Ayrıca seni kutlarım iyi niyetli, tok gözlü avcılığın için. :)

Balığın içinden çıkanların havyar olduğunu sanmıyorum. Dişi levrekten daha konik gri ve kavuniçi renkte oluşumlar çıkıyor. Senin tuttuğun levrek sanırım erkek. O parçalar da süt denilen parçalar muhtemelen.

Bildiğim kadarıyla kışın yumurta oluyor levrekte.

Hangi şehirde av yaptın merak ettim?

5. Ali Serdar Ozcan

Ali Serdar Ozcan Ali Serdar

Favori Kamış:
    Lineaeffe SORRENTO 430 - Shimano AeroTechnium Tele Surf Kamış 430
    Favori Makine:
    Okuma BlueHawk - SHIMANO Aero Technium 10000 XSB 7S-ARB+1 BB
    En İyi Avı:
    Arayışlar devam ediyor..
    tebrikler, güzel av.

6. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    kardeniz olduğuna eminim ama, hangi şehir yorum yok.

7. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Şehir olarak Mersin biliyorum...

8. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Teşekkürler abi:).

Ben teşekkür ederim abi. Orijinal 5.5 raglou. Çakmasınada vuruyor ama bende marka takıntısı var biraz:). 3 gün önce 40cm üzeri bir tanesi çakmasına yapışmıştı 3 dk kadar bi sağa bi sola gezdirdim. Elimde 2.40 v system vardı dalgadan da yanaşamadığım için kenara yaklaştırmaya çalıştım ama kurtuldu bende el salladım arkasından:D.

Teşekkür ederim Volkan abi. Forumlar olmasaydı tutulan balık geri atılırmıymış derdik... Sevindim havyar olmadığına. Bende düşük bir ihtimal diyordum ama işte ne olur ne olmaz bi sorayım dedim. Şehir Mersin bu arada.

Teşekkür ederim abi daha güzelleri sizlerin olsun:).

Olurmu abi hiç koskoca Akdeniz olimpiyatlarını yapıyorlar şehrimizde sen Karadeniz diyorsunhihi . Kısmette varsa bu sıcakta Akdeniz'de bile gelip sizi buluyor:).

9. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Onur kardeşim son bir soru daha soruyorum :)
    Sanırım 5.5 luk raglouları 3'lü köstekle kullanıyorsun,kösteklerin önünde şeffaf silikonmu kullanıyorsun yoksa Mersinde kullandıkları şu turuncu renkli çekerken ıslık sesi çıkartan (şıkşık diyorlardı sanırım ismine) aparatttan mı kullanıyorsun? :confused:

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bende şimdi merak ettim? Şıkşık nasıl bişey, bir fotografı varmı?

11. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Volkan Hocam silindirik yapıda oluyor,üzeri vernikli turuncu,sarımsı renklerde oluyor,elinizde sallayınca içinde kum yada küçük boncuklar varmış gibi şıkırtılar yapıyor,ancak suyun üzerinde poppper çeker gibi çektirince resmen ıslık sesi çıkartıyor.Balık avı malzemesi satan eleman Mersinde 3'lü slikonların önüne bunlardan bağladıklarını söylemişdi.Çantamda olacakdı sanırım akşam resimleyebilirim,belki de bilindik bişeydir de ben ilk defa gördüm ve tabiki dayanamayarak aldım :) hihi mrsparkle

12. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    [​IMG][/URL][/IMG]

Bunları kullanıyorum. Genel olarak şeffaf olanını bazende diğerlerini kullanıyorum. Şıkşık dediğin metal olanmı Ali İhsan abi? Zilli şamandra diyoruz buna belki şıkşıkda deniyordur.

Birde şunu almıştım Ankara'dan bugün denemeyi düşünüyorum.

[​IMG][/URL][/IMG]

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Az çok tahmin ediyorum şeklini ve yapısını. Etkili bir alet olacaktır. Ona benzer şekilde kurşunlu şamandıralar var. (Bende Kadir abi'den öğrendim di, kulakları çınlasın) Lakin o tip şeyler bizim buralarda nedense satılmıyor.
    İzmirde aramıştım ses çıkartan şamandıra bulamadım. :rolleyes:

Fotograf eklersen ilaç kutularından yapmayı deneyeceğim sanırım. Yahut su üstü bilyalı sahtelerin birinin iğnelerini söküp şamandıra gibi kullanacağım :p

Fikir vermesi açısından fotograf eklerseniz kışa hazırlık olarak güzel bir done olur. :) Şimdiden teşekkürler.

Ayrıca bu aralar genelde küçük levrekler çıkmakta. Kilo üzeri çok nadir çıkıyor diye duyuyorum. Geçen hafta sonu palaz ve ispendeklere üzülerek şahit oldum. :( En azından 30 cm'den küçükleri salmak, kışın kilo üzeri balıklar yakalamamıza sebep olabilir. Bu rapordaki gibi dikkat edilmesini temenni ederim. :)

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sağol Onur, nasıl birşey az çok görmüş oldum. İçi tamamen boş, içinde bilyalar mı var. Yoksa belli bir dolgu malzemesi varmı içinde bilyalı şamandıranın.

15. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Abi içi boş yalnızca küçük çakıl taşı veya kurşun olduğunu tahmin ettiğim parçacıklar var. Dışı da metal. Popper gibi aksiyon verince şıkır şıkır ses çıkarıp balığın dikkatini çekmeye yarıyor. Aslında bunlarla uğraşmayıp spin kamışla rapala veya silikon kullanmak en zevklisi ama bazen kullanmak durumunda kalıyoruz. Yoksa sahte ile aranda yalnızca misine olunca aldığın zevk çok daha fazla. Bu şekilde balığın vuruşunu, gücünü emiyor biraz o şamandralar. Şöyle kilo üstü bitane alırsam ondan sonra rafa kaldırıyorum 3lü zargana takımlarını:thumb:

16. Av.AHK

Av.AHK Ali

Arkadaşlar, hazır fotoğraf da paylaşılmışken bir şey soracağım. Atış stilim mi yanlış bilmiyorum ama 3 atışımın ikisinde misina karışması sorunu yaşıyorum. Daha açık anlatayım. Atış sırasında şamandıra önde sahte arkada yol katediyor ve suya da böyle düşüyor. (şok sistemini iki kere denedim ancak baskından sanırım misinam koptu - sufik 0.25 ) Çekerken de sahteden gelen misina şamandıranın fırdöndü tarafına dolanıyor, böylece hem aksiyon sorunu oluşuyor hem de dengesiz bir çekiş oluyor. Bu konuda ne yapabilirim?

17. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Abi sufix çok kullandım çabuk yıpranıyor ve 25 gramlık ağırlığı atarken bile abanınca patlıyor bir süre sonra. Hele 25likse patlaması normaldir. Misineyi değiştir veya şok misinesi bağla 0.35lik. Atış yaptıktan sonra top suya düşmeden 1-2 metre önce makinenin telini kapat ve kamışı hafifçe geriye çek. Sonra sarmaya başlayabilirsin.

18. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Evet Onur o sağ başta ki,yalnız seninkinde vernik ve boyası gitmiş.Öğrendiğim kadarıyla bu alet el yapımıymış.Alırken tartmıştım 24 gram gelmişti.Kullanım esanasında hızlı çekerken öyle bir ses çıkarıyor ki,iskelede ki herkes bir ara bana bakıyordu :D Ben de daha sonra misinanın boşluğunu kamış ve makarayla hafifçe alıp misina gergin durumdayken,orta-yavaş hızda sarım yaparken kamışın ucunu aralıklı olarak hafifçe kaldırarak kullanıyordum.1-2 defa deneme şansı bulduğum yöntemle henüz levrek alamsamda 2-3 defa balon takibi yaşadım,meret hayvan da arkada ki silikonlara değil direk şikşik midir nedir ismi,işte o alete saldırıyordu,iskeledekilere eğlence olmuştu olay hihi hihi

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İşin zevk kısmına bakarsam ben sert sahteyle avlanmktan daha fazla zevk alıyorum. Hele sabah suyunda 3-5 metre ileriden yüzüşünü izlemeye bayılıyorum ama oda bi yere kadar. hihi hihi hihi

10 kere ava gidip boş dönünce insanın moral motivasyon ve siniri bozuluyor ve daha etkin yöntemler arıyor. Balığı tutup rahatlıyorsun, sonra gene eski tas eski hamam. :D:D:D

Mesela örnek; göl kamışımı bir avda kullandım, ispendek yakaladım. Bir daha kullanmadım, arabada öylece duruyor. :D Epey bir zaman da durur, ne zaman canıma tak edecek, atçekin işe yaramadığı durumlar olacak, o zaman onu gene devreye sokacağım. Hiç zevk almıyor değilim, göl kamışı da farklı güzel. :D

Neyse, ne dediğim umarım anlaşılmıştır. Bu yöntem de sürekli kullanacağım bir durum değil ama denemek ve etkinliğini ölçmek istediğim birşey.

Zevk kısmına katılıyorum. Şamandıralı levrek avcılığını bende çok sevmiyorum.

20. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Bende kendi adıma söylemiştim zaten abi. Hatta o tak etme durumunu yaşadığım için kullanıyorum:D Aynı hisleri paylaşıyoruz anlayacağın. Yoksa o incecik kamışın iki büklüm olması deli ediyor insanıreeling