CENEVRE - İsviçreli dalgıçların, 6 yüzücüyü yaralayan 70 santimetre uzunluğunda, sekiz kilo ağırlığında bir levrek yakaladıkları bildirildi. Bir yetkili, basına yaptığı açıklamada, cumartesi günü İsviçre’nin güneyinde İtalyan sınırında bulunan Majör adlı gölde 6 yüzücüyü balığın ısırdığını ve yüzücülerin vücutlarında 10 santimetre uzunluğunda yaralar açıldığını belirti. Yetkili, balıkçıların ağlarla yakalayamadığı uzun levreği dalgıçların zıpkınla avladığını, daha sonra balığı pişirip parçalarını turistlere dağıtıklarını söyledi. İsviçreli yetkili, "Uzun levreklerin insanları ısırması nadiren görülen bir olaydır, yakalanan balık herhalde hormonal dengesizlik kurbanıydı" dedi.
. Olur olmasına da bu kadarı olmaz herhalde. Bildiğim kadarıyla levrekte ısırmaya göre değil yemi tutup emmeye yönelik dişler var. - 10 cm lik yara izini nasıl oluşturmuş? - Yara olması için korkmadan yüzücünün yanına gelmesi lazım - duran adamı ısırmaya çalışması ve emmeye başlaması lazım. - dişleri köpekbalığı gibi değilki, içeri dönük, nasıl tutacakta nasıl dişleyip yara açacak. - yüzücülerin eli armut mu toplamış bu sırada...
Galsamından yakaladığı gibi çarpacak karaya Şaka bir yana, ilginç haber... Acaba, klasik ilgi çekme haberlerinden biri olabilir mi diyorum?
Konun sonuna doğru "Uzun Levrek" demişler.Ufak bir arama sonucu Sudak balığına uzun levrek denildiğini gördüm.Yani bu saldırı gerçekmidir bilemem ama sudak balığı oldukça keskin dişli bir balık olsa gerek.Yani ıssırma ihtimali var.
. Selamlar Burak. Haklısın olay Denizde değilde Göl'de geçiyormuş. Levrek denilince hep aklıma Tuzlu Su levreği geliyor. Dikkatin için teşekkürler. "cumartesi günü İsviçre’nin güneyinde İtalyan sınırında bulunan Majör adlı gölde "
Tabi doğrudur. Deniz avcısına deniz levreği , Bana ise tatlı su levreği gibi geldi algıda değişkenlik.
Bu arada bir çok form sitesinde şu yazıya rastladım.Bu habere biraz daha inanasım geldi. İstanbul kalmadı diye sevinsem mi üzülsemmi. Tabiki üzülürüm. Keşke olsaydıda ufak bir ıssırık alsaydı bendende