herkese selamlar işim gereği tekirdağ malkarada bulunuyordum.2005 yılında hayatımın en büyük balığını yakalamıştım (karım)üç arkadaş eşlerimizide alarak karaidemir barajına pikniğe gitmiştik.tabii olta olmazsa piknikte olmaz,ben 3,4tane küspeli olta kullanırken arkadaşlar solucanlı dip oltası kullanıyordu.arkadaşların oltalarına ara ara boyları 25,30 cm.civarında sazan gelirken benim oltalarda tık yok ,hanım söyleniyor hani sen çok balık yakalardın diye,1,2tanede ben yakaladım ama beni tatmin etmiyordu,çünkü memlekette biz 1kg.lıkları bile geri salıyorduk.hanım boş ver onlar küçük felan ama hanımın surat bi karış,eeee oda haklı arkadaşlar balık yakaladıkça eşleri kocam tuttu felan neyse yakalanan balıkları temizledim ateşi yaktık o ara mısır vardı pet şişe içersinde mısırı kaynattım oltaları çekerek iğnelere mısır taktım ve son olarak yeniden atıp başladım balıkları kızartmaya.balıklar kızardıktan sonra biz başladık yemeye o ara benim oltanın zil ufaktan çaldı,takibe başladım,aynı olta zil çın çın çın hoooop suda koştum olta tam suya gitmek üzereydi havada yakaladım.10dk uğraştan sonra 8,5kg.lık aynalı ellerimdeydi.en önemlisi hanım havalarda uçuyorduonun bu mutluluğu herşeye değerdi
Balık işi sabır ve tecrübe işidir. Tebrik ediyorum. Ancak küçük bir hatırlatma yapacağım. 2./2 nolu amatör balıkçılıkta av sınırlarını düzenleyen tebliğimizde tatlı sularda küspeli oltaya av yasaklanmıştır.