Merhaba böyle bir olta sistemi düşündüm bilmiyorum hiç yapan varmı ama bence kullanılabilir bi yöntem sizin kararınızı istiyorum
parekete şamandıra yerine ağırlık kullanılan değilmi ? Birde yemi sübye veya madya seçerseniz iyi merada karagöz,çipura veya sargoz alabilirsiniz ..
Parakete, paragadi kullanılabilir bir sistemdir. Kurşunlu oltadaki olta sayısındaki sınır da olabilir. On iğne diyende var. Ama 6 iğne amatör alta sınırıdır. Bu sistemi kullandım. kıyıdan yüzerek canlı yemle bırakmıştım. Bir uçta babam bir uçta ben. Babam kıyıdan salıyor, ben denizden çekiyorum. Bir ara babamla bağrışmaya başladık. Diyorum ki, boğmaya mı niyetin var beni, bırak şu misinayı Oda ben bırakıyorum oğlum da sen sert çekiyorsun diye karşılık veriyor Bir ara çok sinirlendim, sanıyorumki salmayı beceremedi. Kafayı kıracağım. Delirdim. Bıraktım şamandırayı kurşunu çıktım kıyıya. banghead Misina da bitmiş zaten, babamda bırakmış boşa. O gün sabahladık. Ertesi gün toplamaya başladım. Epey ağır geliyor. İlk balığın kafası, ikinci balığın yarısı, üçüncü balık yok v.s. sonunda balıklar göründü. Bir metre civarı bir iki kayış, turna, ve hatırlamadığım bir iki balık daha.Oniki onüç iğneden 5-6 balık alıyoruz. Sevinç ve merakla dönüyoruz eve. O balıkları kesen neyse (en küçüğü 20 cm kefaller) gece beni çekende onlarmış meğer hooked :laughing: Sonuç olarak. Kullanılabilir bir sistem. Sadece o sağdaki sarı şamandıranın altındaki misina yazan yerden dibe iki uca da kurşun eklemelisin.Sabah yerinde bulabilesin diye takımları Ve olta aralıkları en az 2 metre, köstekler 1 metre :thumb: