Sadece Tutmasak .!

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında sedatyagci tarafından paylaşıldı.

  1. sedatyagci

    sedatyagci Sedat

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    254
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Selamlar ben ve arkadaşlarımın yaptığı araştırmalara göre istanbulumuzdaki çoğu göllerde balıklar türlerinin azaldığını görüyoruz. Aklımıza bazı göllere turna daha farklı Tatlısu balıkları bırakmak var. Bu türlerin yavrularını nereden temin edebiliriz araştırması içindeyiz. Bu konuda siz değerli abi ve kardeşlerimizden fikir alışverişi yapmak istedik. Saygılarımızla ..
     
  2. werus59

    werus59 Murat

    Mesajlar:
    683
    Şehir:
    Tekirdağ-Edirne
    Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Merhaba Sedat abi...
    Yanılmıyorsam tatlı sular arasında canlı balık transferi yasak.Çünkü balığı getireceğiniz gölün yapısını bilmiyorsunuz.Göldeki dengeler bozulabilir yapacağiniz bu hareket sonucu.Ayrıca daha öncelerde de forumlarda benzer konular paylaşılmıştı.İsterseniz sizde bır araştırın derim .
    Saygılarımla
     
  3. befalcon

    befalcon Sinan

    Mesajlar:
    1.694
    Şehir:
    Manisa
    Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Her türlü canlı balık nakli yasak. Ama üretim izni aldığınız bir gölde kazara! çiftliğiniz patlar ve balıklarınız kaçarsa sigorta şirketinizden paranızı alır ve o gölü balıklandırmış olursunuz:D
     
  4. koate

    koate Baybora TUĞRUL

    Mesajlar:
    573
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Bence o göldeki herkesin limitlere uymasını sağlamak, o göle çeşme ve tuvalet yapmak, etrafı da ağaçlandırmak, herkesi muutlu edecek en güzel hayaldir;)
     
  5. aystar

    aystar Ali Yalçın

    Yaş:
    55
    Mesajlar:
    2
    Şehir:
    Isparta
    İç Sular

    Sedat Bey,
    Türkiye'deki iç sulara bakan kurum, (Isparta) Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü. Yaptıkları araştırmalardan sonra Eğirdir Gölü'ne ve diğer göllerimize belirli dönemlerde kendi yetiştirdikleri balık yavrularını bıraktıklarını biliyorum. Arama motorlarından sitesine ve telefon numaralarına ulaşabilirsiniz. Saygılarımla.
     
  6. ugur35

    ugur35 uğur

    Yaş:
    51
    Mesajlar:
    185
    Şehir:
    ödemiş/İzmir
    Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    Balıklandırma için düşündüğünüz mera eğer baraj gölü ise ilk başvuru yapacağınız kurum DSİ oluyor.Onlar sizi yönlendiriyor.
    Son yıllardaki yeni kanunlara göre bütün devlet kurumlarının internet sitelerinde Bilgi Edinme diye bir bölüm var,oradan mail yoluyla resmi olarak fikir,görüş,soru ve istek göndere biliyorsun,er geç illaki size geri dönüyorlar.
    Ben 5 yıl önce Beydağ sulama barajını balıklandırma hakkında DSİ 2.Bölge müdürlüğü ile yazışmıştım.Gayet ilgili ve bilgilendirici cevap almıştım.
    Bahsi geçen yerin toprak,arazi ve su yapısı,içerisindeki canlılar incelenerek en uygun balık tür veya türleri suya bırakılıyor.
    Yeni kurulan barajlarda ise sanırım 4 yıl hiç bir şey yapılmıyor,suyun ve habitat arazinin dengesi sağlanması için beklenmesi gerekiyormuş.

    Araştırmayı yapanda @aystar (Ali Yalçın) 'nın da dediği gibi Isparta Eğirdir Su ürünleri Fakültesi.Bende vakt-i zamanında Akdeniz Üniversitesine bağlıyken Isparta M.Y.O. Elektronik bölümünü bitirmiştim.Eğirdiri gayet iyi bilirim.Çok muntazam büyük bir göl,Altınkum plajı da pudra gibi kumu olan güzel bir sahildir.
     
  7. sedatyagci

    sedatyagci Sedat

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    254
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar
     
  8. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Amannnn....

    Yapacağınız şey, büyük ihitmalle olan bir kaç balığın da yok olmasından başka pek işe yaramaz. En azından o göldeki yerleşik türler yok olup gidebilir.

    Canlı balık, yem vs. naklinin yasak olması bu yüzden. Göl veya nehir gibi kapalı bir ekosisteme farklı bir canlı getirirseniz, o ekosistemi harap edersiniz.
     
  9. batuhanfb

    batuhanfb batuhan

    Yaş:
    51
    Mesajlar:
    11
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Ver....
    Favori Makine:
    Sh.....
    En İyi Avı:
    Babamla bebek açıklarında Orkinos yaklaşık 100 kg üstü :D
    Sizin düşündüğünüz gibi bir arkadaşım iyilik olsun diye trofe sazanlarıyla bilinen bir göle yayın bıraktı; inanın bu yıllar sonra öyle etkisini gösterdi ki sazan yavru popilasyonu azaldığı gibi balıklarında huyu suyu değişti gözle görülür sazazlarda azalma söz konusu bir buraya tatlısu levreği bıraksalardı sazan diye bir şey kalmazdı; şunuda belirteyim bu göldeki sazanlar 20 kg.üstü tutabiliyorduk. Aman deyim en güzeli limit dahilinde ve aşırıya kaçmadan av yasak kurallarına uyarsak zaten kendiliğinden çözüme kavuşabilir ama bu genel bir kapsam gırgırından, trolüne, senden benden'e kadar gidecek bir konudur, yıllarca tartışılır durur ülkemizde...