Sahibinden.com'da av sirkülerine aykırı ilan hk.

Konu, 'Genel Konular' kısmında ozgurcan tarafından paylaşıldı.

1. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Sahibinden.com sitesinde verilen bu ilan hakkında şikayette bulundum ancak henüz kaldırılmış değil.

İç sularda, tatlı su kaynaklarında ağ ile av yasağı olmasına rağmen bu arkadaş maalesef satış yapılmaktadır. Hemde göstere göstere ve özelllikle alabalık için olduğunu belirterek. Göndermiş olduğum mail ve site içinden yapmış olduğum şikayet mesajında konu hakkında bilgi verdim, av sirküleri ile ilgili link de paylaştım ancak maalesef ne geri dönüş var,ne de ilan kaldırılmış değil.

Bunca insan sürdürülebilir balık avı ve sirküler dışı avlanmayı durdurmak için çaba sarf ederken bu sitenin hala bu ilanı destek verircesine kaldırmamış olması gerçekten üzücü.

Ben bu konunun linkini birazdan sitenin iletişim bölümünden ilgili internet sitesine yazacağım. Sizlerden de bu konuda ilgili ilan hakkında şikayetlerinizi aşağıdaki linkten iletmenizi rica ederim. Madem bu site Türkiye'nin en eski ve en çok üye sahibi sitelerinden biri, haydi arkadaşlar durmayalım ve tepkimizi gösterelim.

Ben ayrıca kişiyi ve internet sitesini Alo 174 İhbar Hattı'na bildireceğim ve http://www.alo174.gov.tr/ sitesinden de takip edeceğim.

Bu ilanı sosyal medyada da paylaşırsanız çok sevinirim.

Kanun dışı av ilan no: 141915199

Kanun dışı av ilanı linki:

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...deSearchFilter=false&showViewPreferences=true

İlan sayfasında "İlan ile İlgili şikayetim var" sekmesinden mesaj gönderebiliyorsunuz.

Sahibinden.com sitesine mail atmak isteyenler bu emaili kullanabilirler;
    destek@sahibinden.com

Sevgiler ile, rast gelsin dostlar.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu ağ olayına en az senin kadar ifrit olsamda, maalesef bu noktada yapabileceğimiz pek bir şey yok.

Sorun şu ki, amatör olarak serpme ağ kullanımı (tatlısuda) yasak olsa da, denizde serbest. Diğer yandan, ticari balıkçılar için, alabalık dahil, serpme ile avcılık hakkında bir yasaklama söz konusu değil.

Bu şu demek oluyor, serpme ağ satışında herhangi bir sorun yok. alabalık için deseniz bile. Maalesef böyle. Tırıvırı da olduğu gibi bir yasak söz konusu değil.

Burada tutulabilecek bir tek dal var. Belki o işe yarayabilir. Eğer ağ monofilament, yani misina ise, bu ağın kullanımı yasak. Öyle de abes bir şey ki, bu ağın satışı değil, gemide, barınakta filan bulundurulması yasak.

Kısaca, bu ağı görmek istediğim tek yer bir geri dönüşüm makinesinin acımasız kesici çarkları olsada, maalesef satışını engelletmek için elimizde bir dayanak yok.

3. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Geçen sene aynı siteye benzer bir durum için şikayette bulunmuştum ama ne geri dönüş yaptılar, ne de ilan yayından kaldırıldı...

Malesef duyarlı davranmıyorlar...

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Anadolumun köy ve kasabalarında kullanılan yegane av aracıdır sepme. Bazı yerlerde adına saçma da denir. Öyle olta ile kamış ile hangi yem,sahte kim uğraşacak? Kim o kadar bütçe ayıracak? Bir tane serpme 3 - 5 ortak ile elden ele dolaşır hergün avlanılır. Bizim buralardaki nehir ve dereler(Gediz Nehri havzası) doğal yaşamını kaybettiği için DSİ tarafından sürekli aşılanır. Vatandaşta o balıkları toplar. Alabalık gibi daha değerli türler ise Umarım dağlık, sarp bölgelerde üremeye devam edip neslini sürdürür. Havzada HES yapılmazsa!

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bir kaç ay önce yurt dışı bir siteden fotoğrafları kopyalayarak, yarı fiyatına makina pazarlamaya çalışan art niyetli biri vardı. Ürünü göndermeden tutarının yarısını kapora falan istiyormuş. :confused: İlgili yurt dışı site linkini de vererek, bunların art niyetli pazarlamacılar olduğunu ve incelenmesi hususunu belirtmiştim. Akabinde yayından kaldırıldı ve daha sonra ilan, '' Onay için beklemede '' mesajı vermeye başladı ve sonra da kökten yok oldu.

Bu vesile, bu tür satıcılara Dikkat !!!!

6. yk71

yk71 Yüksel

Özgürcan Bey, hem Bakanlığa hem de siteye şimdi bende mail/ mesaj gönderdim. Bakalım ne cevap gelecek ve site bu ilanı ne zaman kaldıracak.
    Duyarlılığınız için tebrikler, teşekkürler...

7. yk71

yk71 Yüksel

Skoylu Bey, Bakanlığa mail gönderdikten sonra sizin mesajınızı gördüm. Yazdıklarınıza göre bence en azından mesajın içeriği değişebilir. Ticari balıkçılar için olduğu, amatörlerin kullanımının yasak olduğu v.b. gibi. Çünkü satıcı mesaj içeriğinde buna değinmemiş...
    İlgili İlanın Açıklama Kısmı:
    her türlü suda her türlü balıkta özellikle ( alabalık'ta ) kullanıla
    bılmek için özel yapılmiştır...
    (bir birine dolanma veya takılma kesinlikle olmaz)
    alıcıya şimdiden hayırlı olsun...

8. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Arkadaşlar Sahibinden.com sitesi şimdi ilanı yayından kaldırdı. Hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür ederim. :)

9. yk71

yk71 Yüksel

10. yk71

yk71 Yüksel

alo174@tarim.gov.tr'den cevap geldi. Gelen e-mail şu şekilde;

Sayın İlgili,
    Konu Orman ve Su işleri bakanlığının sorumluluğu altındadır.
    Sağlıklı günler dileriz.

Ben de bunun üzerine ilgili şikayet mailimi ogm@ogm.gov.tr ve bilgiedinme@cevreorman.gov.tr adreslerine gönderdim. Şimdi yine gelecek cevabı bekliyorum...

11. yk71

yk71 Yüksel

Tabi bunu sadece ben değil, 10-20-30... kişi gönderirse daha etkili olur diye düşünmekle birlikte elimden geleni yapmaya da devam edeceğim.

12. yk71

yk71 Yüksel

Kimi İlgilendiriyor???

Kıymetli Arkadaşlar ....@ormansu.gov.tr'den mail geldi. Mail şu şekilde;

Sayın ...... ........

Ekli linklerin incelenmesi ile konu sizinde bahsettiğiniz gibi 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını ilgilendirmektedir.
    Daha fazla bilgi almak için Bakanlığımız DKMP Gen.Müd. Av Yönetimi Daire Başkanlığı Koruma Kontrol Şube Müdürlüğü Sait KARAMAN'ı arayabilirsiniz
    Tlf: 312 2076092
    Pazartesi ilgili telefonu arayacağım...

13. yk71

yk71 Yüksel

Halbuki tarım.gov.tr topu Orman ve Su İşleri Bakanlığına atmıştı