Sahil güvenli ekipleri balık avı yasakları için iş başında .. http://video.ntvmsnbc.com/#v093009041158068184160125111181177123001067063198 Videoyu izlediyseniz konu hakkında yorumunuz nedir ?.
Birileri biz sizin faaliyetleriniz konusunda tanıtıcı bir haber yapmak istiyoruz demiş, onlarda bayramlıklarını giymiş yapmışlar bir operasyon, TV kanalıda haberini yapmış, Olay budur, helikopterler , botlar, termal kameralar şu 3-5 dakikalık videodakilerin sadece %10 %20' sini aralıksız ifa etseler, trol falan kalmaz, Neyse görünen oki, başka bahara
İhbarı yapan 'Büyük bir balıkçı teknesi tarafından' ve 'yasa dışı su ürünleri avcılığı yapılmakta' gibi güzel tanımlamalar yapıyor. Ayrıca otomatik tanımlama sistemi adalar bölgesindeki ticari tekne hareketini görebiliyor. Termal kamera (Gündüz kullanılmaz) görüntüleri ile normal görüntüler farklı teknelere ait. O tanımlamalarla ihbar yapacak kişi sayısı azdır. Otomatik tanımlama sistemi o gemileri görebiliyorsa, ihbara gerek var mı? vs.vs.vs. Eskiden TSK saatinde bilgilendirme amaçlı yapılan yayınlara benziyor. Gerçek olduğunu sanmıyorum. (Video hakkındaki düşüncelerim bunlar)
halatları da formalite icabı koparttıklarını sanmıyorum. bence çok güzel ve caydırıcı bir video olmuş. En azından ihbar edildiğinde bunun havada kalmayacağını biliyoruz artık. Zaten çok yakın zamanda yine sahil güvenliğin helikopterle olan bir operasyonuna birebir şahit olmuştum akdenizde
Haraketler güzel, senaryo güzel, gerçek bir ihbar olmayabilir ancak sahil güvenlik bu şekilde tüm yasa dışı avlananlara müdahele etsin çok kısa bir sürede kimse bu tarz ava yeltenmez. Devletin gücü ile kimse baş edemez.Devlet denizlerdede gücünü göstermelidir.Karada nasıl radar varsa denizdede kirlenmeye ve yasak ava derhal müdahele edilmeli. Aksi takdirde vatandaşın askere, polise olan güveni hızla azalacaktır.Küçük 10 beygirlik teknelere müdahele eden yetkililer bu deniz katillerini avrupada standartlarında denetlemeli, cezaları kimseyi koruyup kollamadan uygulamalıdır. Her zaman dediğim gibi bu denizler kimsenin malı değildir. Üç beş aç gözlü koskoca ülkenin nasibini kaldırıyor buda yetmiyormuş gibi balık ve diğer deniz canlılarının eko sistemini bozuyor.
reklam kokan isler..sahil guvenlk helikopterle yasak avcilik yapanlara operasyon yapiyor,zaten yillardir gorevlerini cook iyi yptiklari ucun denizlerimiz balik kayniyor,tezgahlrda hic yavru balik satilmiyor..
Buram buram reklam kokan bir video. Ancak reklamda olsa faydası olacağını düşünüyorum. İnsanlar En azından ALO 158 diye bir hat varmış onu öğrenmiş oluyor. Ama Senaryolar güzeldi Kaçak avcılık yapılmış Ağ toplanmış ama kasalar boş Yinede faydalı olacağı kanısındayım. İHBAR ETMEKTEN ÇEKİNMEYELİM DOSTLAR. YILMADAN USANMADAN EDELİMKİ SONUÇ VERSİN.
Arkadaşlar görüntüler reklam gibi geliyor ama gecen yıl ben bizzat gecenin saat ikisinde Esenköy limaında balık avındayken bu tür bir operasyona şahit oldum.Yanımdaki arkadaşlarla şaşırdık.Bir anda esen köy limanına helikopter eşliğinde gelen bir tekne sahil güvenlik botları ve nereden çıktığını anlayamadığımız uzay aracı gibi beyaz bir minibüs.O gecebize çok ilginç gelmişti.Görüntüleri izleyince aklıma geliverdi.
Çocukluğumda mahalle aralarında, oynadığımız kovboyculuk oyunları aklıma geldi nedese, al gülüm ver gülüm, şıracının şahidi bozacı, misali, görüntülerdeki gibi olaylara müdahale edilse, marmara değil, bizim izmit körfezindeki balıklar çoktan geri gelirdi... şarkıda dediği gibi, yalaaaaaaan, yalaaaaaaan, yalaaan... ...sağlıcakla kalın...yinede size ...RASTGELSİN...
Bakın arkadaşlar, Benim bildiğim asker,reklam yapmaz,ben yapanını görmedim, ''ha başka sebepler vardır o ayrı,fakat askerin reklama ihtiyacı yoktur. Bu seyrettiğimiz videodan ''alabilecek şeyleri, olanlar varmıdır? bence çok !! Seyrederken kaba tabiriyle ''üç buçuk atanlar'' varmıdır ? bence vardır. Bırakalım biraz ''reklam vari olsun,önemli değil.!! Asıl bu videoda ''görmemiz gerekenlere gelecek olursak,on numara bir paylaşım yapmış ''Feridun kardeşimiz.!!Niyemi ? Bakın, ''Yasağın uzatılmasına karşı çıktığımız, şu çok önemli ''günlerde konu Türkiye'nin en ciddi tv kanallarından birinde, servis ediliyor !!! hemde tam profesyonelce !!bakın nelere dikkat çekilmiş !!. ''Balığa trol darbesi'' ''Denizin dibini tarayıp,''balık neslini tehlikeye atıyor'' ''Uzmanlar balığa büyük zarar verdiğini söyledi'' Görüntülerde de ,''sadece yasağın ileri bir tarihe alınmasını isteyen ''Gır,gır ve trol tekneleri'' var. Medyada bunlara çok,mu,çok ihtiyacımız var !!! Feridun kardeşimize bu paylaşımı yaptığı için,canı gönülden teşekkür ederim...Sağol feridun..
Evet, biraz reklamvari ama reklam değil. Her ne kadar kanal tarafından operasyon olarak lanse edilmiş olsa da, bu, ya bir "operasyon tatbikatı" ya da önceden görüşülmüş ve olası bir ihbarda çekim yapmak için bekleyen tv ekipleri için, daha ayrıntılı olarak yapılmış bir operasyon. (Tv ekipleri bu tip ihbarları kaçırmamak ve sırf böyle bir yayını yapabilmek için bazen günlerce o merkezde beklerler. Herhangi bir ihbar durumunda merkezin nasıl çalıştığının da insanlara gösterilebilmesi için bu tip ayrıntıları oradaki insanlara önceden anlatırlar ki, çekim sırasında konuşmalar buna göre yapılsın ve herkes öğrensin diye) Bence güzel bir paylaşım. Alp beyin söylediklerinin yanında, ihbar sırasında nasıl bir görüşme yapmaları gerektiği konusunda da insanlara bilgi veriyor. Farkındaysanız hepiniz diyorsunuz ki, "bu şekilde bir ihbarı çok az kişi yapar." İşte bu tarz videolarla, insanlara neyi nasıl yapmaları gerektiği de anlatılıyor. Bunun dışında şunu da eklemeden geçemeyeceğim; şayet ne yapmanız gerektiğini biliyorsanız, ihbarınızda mevkiyi tam belirtiyor, sorunun ne olduğunu net olarak anlatabiliyor ve ihbarınızdan sonra "ihbar numarasını" da alıyorsanız (Ki bu çok önemli. İhbar numarasını aldığınız hiçbir ihbarın değerlendirilmeme ihtimali yoktur.) ihbar mutlaka değerlendirilir. Ben bunu bizzat yaşayıp, kör karanlıkta gece 2,5'tan sabah 5'e kadar sahil güvenlikle irtibat halinde kalarak öğrendim. Üstelik o kadar ilgililerdi ki, bulunduğumuz yerde telefon çekmediğinden, hepimizin telefonlarını alıp (3 kişiydik) sürekli bizi bilgiledirdiler. Bu nedenle lütfen, bu ve bunun gibi paylaşımlara "reklam", "yalan" v.s. gibi yakıştırmalar yapmayalım. Alp beyin de dediği gibi, herşeyden önce böyle bir şeye zerre kadar ihtiyacı olmayan tek kurumdan bahsediyoruz.
Her seyi gecip bir hesap yaparsak 1.174 adet yasak avciliga toplam 2.600.000.- TL ceza, Yani ceza bedeli 2.200 TL , sizce caydirici mi? Sık sık adalar bölgesinde baliga cikiyorum , daha gecen Ctsi 3-4 tane buyuk tekne donup duruyordu , trol denilen avlanma seklini uzaktan anlamanin bir yolu var mi? Yoksa Marmara'da ağ atan buyuk balikci teknesi goruru gormez ihbar mi etmek gerekir?
Okay bey, ister ağ atan gırgır olsun, ister trol teknesi, yasak zamanda avlananları ihbar edebilirsiniz. Bunun dışında 2/1 nolu ticari tebliğe uymayan her durumu da, yasak zamanda olmasa dahi ihbar edebilirsiniz (zaman, mekan, tür v.b.)... Ayrıca tüm denizler için de yer yasakları belirtilmiştir. Bu alanlarda gördüğünüz tekneleri de ihbar edebilirsiniz. Bunlara göz atmak için bkz. 2/1 nolu ticari tebliğ Ayrıca size, trol teknesi ile gırgır teknesi hakkında bilgi edinmeniz için aşağıya da konuyla ilgili bir link ekliyorum. Uzun uzadıya anlatmaktansa, görsel eklentilerle desteklenmiş bu sayfaya göz atabilirsiniz. http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=1196739 Not: Ticari tebliğe uyan durumları yanlışlıkla ihbar etmemek ve sahil güvenliği de asılsız ihbarlarla meşgul etmemek için, lütfen ihbar etmemiz gereken durumlar konusunda bilgi sahibi olalım arkadaşlar. Aksi halde ihbarların ciddiye alınmaması gibi durumları öncelikle kendimiz yaratmış oluruz. Bu nedenle de lütfen amatörler için düzenlenmiş olan tebliğ kadar, ticari tebliğ hakkında da bilgi sahibi olmaya bakalım.
inşallah bu tür uygulamaların devamı gelir.ayrıca cezaların cok büyük olması lazımki caydırıcılığı olsun.eğer kacak balıkcı(lafın gelişi) o işten 10 lira kazanacaksa 2 liralık cezayı seve seve verir.koysunlar tekneye 1 yıl el,,bakalım 1 kişi kacak avcıklık yapabilirmi..