Sahil güvenlik açıklama için geri döndü

Konu, 'Tebliğler' kısmında yavsan tarafından paylaşıldı.

1. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Çalıştığım otelin sahilinde kıyıya ağ bırakan teknelerle ilgili şikayetim için sahil güvenlik bana geri döndü. Dedilerki eğer ticari ruhsatı varsa avcılar germe ağları istedikleri yere atabilirlermiş. Sadece dubalarla yüzmek için ayrılmış yerlere atamazlarmış. Ruhsatları yoksa işlem yapabilirlermiş.
    Bence kıyılara yakın yerlere ağ atılması hem etik değil hemde balık popülasyonuna zarar veren bir uygulama. Yavru balıkların sığındıkları sahiller ve kıyılar en çok zararı yavru balıklara veriyor. İşlerine yarayanları alıyor yaramayanları denize atıyorlar.Bazan gözlükle daldığımda dipte bir sürü ölü yavru balık görüyorum. Yazıktır günahtır. Yok mu buna bir çözüm...

2. balikoltasi

balikoltasi Birol

Ağ atan teknenin 07 ... ile başlayan plakası yoksa veya yine plakasız fiber kayıkla gelip ağ atıyorlarsa vatandaşlar, rahatlıkla sahil güvenliği telefondan arayıp şikayet edebilirsiniz.
    İnternetten yapılan şikayetlerle pek ilgilenmiyorlar genelde. Gelen cevaplar hep aynı.

3. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Sanırım devletimizin ilgi alanında değil denizler ve balık avcılığı göstermelik kararlarla güya koruma sağlıyorlar.Hala çatır çatır pazarlarda çinekop ve yavru barbun tekirler bol bol tezgahlarda.Devletin ilgili birimi isterse bir günde bu olayı halleder.Yok efendim seninki kaç cm vs gülünç şeyler..Dikkat edin istavrit boyları bile artık kraça seviyesini aşmıyor.