Merhaba, Boğazlardaki AV yasaklarına rağmen umursamaz ve HAİNce davranan (Avlanan yada balık tutan diyemiyorum) kişileri şikayet ettiğimiz SAHİL GüVENLİK web sitesine yaptığım başvuru cevaplanmayınca ikincikez başvuruda bulunmuştum. Geçtiğimiz günlerde gelen "1. Bilgi edinme talebinizi içerir 20 ve 22 Eylül 2010 tarihli başvurunuz tarafımızdan alınmıştır. 2. 4982 sayılı “Bilgi Edinme Kanunu” gereğince yapılan başvurulara cevap verme süresi 15 iş günü olup, 20 Eylül 2010 tarihinde yapmış olduğunuz başvuru işleme alınmış olup 15 iş günü içerisinde tarafınıza cevap verilecektir. " 23/09/2010 da gelen bu cevapla ben bu hafta içinde bir cevap bekliyorum. Tüm gelişmeleri buradan bildireceğim. Aynı siteden başvuruda bulunan arkadaşlar var ise buradan hep beraber takip edelim.
30 gün içinde ilgili maddelere dayanan düzgün bir açıklamayla e-posta ile dönüyorlar. Kendi görev sahalarında değilse bile ilgilisine bildiriyorlar...
Herkes bu duyarlılıkta olmalıdır. Anında müdahele beklenmemelidir.Ancak sıkca yapılan ihbarlar bir potansiyel oluşturur ve sonuçta getirebilir. Tebrikler
Sahil güvenlik komutanlığı her ne kadar yarı askeri bir kurum olsada bilindiği gibi İÇİŞLERİ bakanlığına BAĞLIDIR. Özlük hakları bakımından deniz kuvvetleri, görev tanımı bakımından SAVAŞ dönemleri hariç içişleri bakanlığına BAĞLIDIR. bu tanımdan yola çıkarak, siyesetin Türkiye balıkçılığı üzerinde oynadığı rolü düşünmemek elde değildir. Boğazlarda avlanmak gırgırlar açısından teknik olarak yasak olsada fiilen ve eğitim amaçlı olarak GÖRMEZLİKTEN GELİNMESİ kararının nederen kaynaklandığını anlamak için biraz detaya inmekte fayda vardır..SEZON ÖNCESİ, bazı vekillerin yaptıkları görüşme ve çalışmaların gırgırlar ve gırgırcılar açısından faydalı ama balıkçılığımız açısından zararlı olduğu gün gibi aşikardır..
Bende 1 hafta once mail attim, heralde cevap gelmeyecek diyordum artik. Demek ki geri donus yapacaklar.
Bıkmadan usanmadan takipte olur isek olumlu sonuçları alırız. önemli olan yalnız olmadığımızı bilmek. Sadece yalnız değiliz demek bile bir güç oluşturacaktır.
Geçen sene zıpkınla dalış ile lgili bir konuda cevap istemiştim, posta yoluyla cevap yollamışlardı, biraz beklenirse mutlaka cevap ulaşacaktır.
http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/Bogaz_a_girgir_kabusu.htm?ArticleID=44866 İşte yukarıda sözünü ettiğim şey bu..