Sahil şeridindeki kaldıraçlar...

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Balikci34 tarafından paylaşıldı.

1. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Arkadaşlar öncelikle merhaba!
    Bizim buralarda(Kumburgaz Kamiloba Celaliye...) liman olmadığı için teknelerimizi denizin içindeki kaldıraçlara kaldırıyoruz...Ancak en son sezon biterken (2007 kasım) Silivri Liman başkanlığı ve belediyeden gelen yazıya göre kaldıraçların kaldırılacağını ve sahile hiçbir teknenin çekilemeyeceği yönündeydi... Şimdi yeni bir sezon geliyor ve biz tüm balıkçılar karakara düşünüyoruz.. Bize en yakın Selimpaşa ve Mimarsinan limanlarında zaten yerde yok... Herhangi bir çözüm önerisi de yok.. Ne yapalım şimdi ogüzelim teknelerimizi satalım mı? Sizlerin de bu konuda görüş ve hukuki olarak yardımlarınızı bekliyorum...
    Saygılarımla ... Herkese bol balıklı günler...

2. yasal yönden bakınca bu konu 2*2=4 gibi bir konu..fakat burada anlatılmaya kalkılsa çığ gibi büyüyen bir soru yumağı...

en yakın hukuk bürosuna uğrayın....;)

eğer tüm belgeleriniz tam ise..

3. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Herkese Görüş ve önerileri icin teşekkürler...

4. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Kaldıracların kaldırılması hakkında ki yazı yaklasık 5-6 senedır geliyor fakat uygulama henuz yok bu sene ne olur bilemem ama en kotu ıhtımal kaldıracları kaldırırlar.Tekneyi denize baglamaya falan karışamazlar zaten gelen yazı sadece kaldıracların kaldırılması hakkında teknelerle ılgılı bı sorun yok.Tek sorun denıze baglı agır ahsap teknelerde kumburgazın lodosu ıyıdır.lodosta tekne sahıplerıne allah kolaylık versın demekten baska yapacak bısı kalmaz :)

5. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Arkadaşlar, tekrar merhaba,
    En sonunda kaldıraçlar toplandı,onlara göre iş bitti, ya bundan sonrası...?
    O kadar tekne şimdi nereye konucak, bir fırtınada tekne battığında zararı kim karşılıyacak...? Çözüm yok, yapılan bir şey yok... Çevre marinalarda yıllık 1500 euro kira istiyorlar. Bir amatör balıkçılık yapan bunu nasıl karşılayaçak...?
    Şimdi herkes bir fiber alıp denize kumsala koyucak o zaman da kumsalda oturacak yer kalmıyacak... Ya ağaç teknesi olanlar onlar ne yapacak...?
    Bu arada bende söyleyeyim 5,5 metre satılık ağaç tekne var..:mad:

6. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    selam arkadaşım kaldıraçların kaldırıldıgı gun tanısma fırsatımız oldu.Dediklerin cok dogru ama gene suana sukretmek lazım.Neden dersen bu sene kum ve denıze de yasak gelıyordu ama kaldıraclardan sonra bunun bıraz agır olacagını dusunduler.Onumuzdekı sezonlarda sandalların ıstılasından dogacak sıkayetler dogrultusunda kuma cekmekte yasaklanacak haberın olsun bunu bızzat arastırdım.Bence bır an once cevre yerlerde balıkcı barınaklarında bır yer bulmak...

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tekrardan merhaba,
    Cevre balıkcı barınakların da yer bulmak cok zor... Ya marinaya yıllık 1500 euro verip tekneyi bırakabileceğiz yada tekneyi satacağız...
    Ne yapacağımı bende şaşırdım. Tabi sadece ben değil burda ki herkes şimdi kara kara düşünüyor. Hadi biz işi zevkine yapıyoruz... Ya bu işi ailesini gecindirmek için yapanlar ne yapacak...???:confused:
    Bu arada aklında olsun bende tekneyi satmayı düşünüyorum..
    Senle tekrar görüşmek isterim.. Bilirsin balıkçı muhabbetleri iyi olur...

Görüşmek üzere... İyi avlar...

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Onder arkadaşım,
    bana ulaşmak istersen msn adr: yasin_rocky@hotmail.com
    Görüşmek üzere..