Sahilde olta balıkçılarına özel düzenleme...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında denizbilimci tarafından paylaşıldı.

1. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Sahilde olta balıkçılarına özel düzenleme...

İstanbul’daki olta balıkçılığının yoğun olduğu sahilleri genişletme çalışmaları da yapacaklarını açıklayan Başkan Kadir Topbaş, şunları kaydetti; “Olta balıkçılarına daha rahat balık tutabilecek yerler hazırlıyoruz. Olta atarken savurma mesafesini ayarlayamıyorlar. Arkadan geçen rahatsız oluyor. Balıkçıların da keyifle balık tutabilmeleri için olta balıkçılığının yoğun yapıldığı sahilleri denizi doğru daha da genişleteceğiz. Bu konuyla ilgili durum tespitler yapılıyor. Hangi noktalarda daha çok gereklilik arz ediliyorsa oralarda rıhtımı daha çok genişletmek suretiyle balıkçıları oralara alacağız. Vatandaşların da sahil yürüyüşleri daha rahat hale gelecek. Olta balıkçılığını seven bir insan olarak ve bundan keyif alan biri olarak olta balıkçılığın İstanbul bir güzelliği ve nostaljisi olduğunu düşünüyorum. Hem olta balıkçıları rahat edecek hem de sahilde yürüyen vatandaşlar rahat edecek. Yakın tarihte bunların yapımına başlayacağız.” Kadir TOPBAŞ

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Demek ki endişeler yersizmiş.. inşallah herkes için iyi olur..

3. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Özel olarak olta yerleri yapılacak bunu biliyorduk. Ama muhtemelen iskele tarzı ve girişi ücretli yerler olacak bu konuşuluyor. İdo envanterinde bulunan eski şehir hatları vapurları var. Onlarla balık turları düzenlensin diye başvuracağız .Koca gemiler jilet fabrikalarına satılmasın. Destek olun arkadaşlar.

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Giriş ücreti ile ilgili birşey yok.. bunlar şimdilik endişe ürünü tahminlerden öte gitmiyor..

5. king_barracuda

king_barracuda

endişeler olması gereken düzeyde ve hep öle olmalı .demeçler böyle tatlı dille verilir sewgili arkadaşım .. oraya balıkçının emdiğini sütü burnundan getircez gitsinler nerde tutuyolarsa tutsunlar yazmıcak heralde..

balıkçıların kaldırılmasıdnan yana değilim ancak temizlik konusunda ve denetimde köprülede çok büyük açık var.

daha bugun ordaydım galatadan geçerken insanın kusması geliyor .atık yemler balıklar iç organlar...

b.çekmece sahilinde kullanılan ufak temizleme araçları var atom karıncalar.. onlardan iki tane koysalar en azından ..

kesin kokuyu çözmez ancak en azından katlanılabilir seviyeye çeker.

6. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Bence meraklı vatandaş yine oltanın dibine kadar sokulacak denizi doldurmakla bu iş çözümlenmez eğitim şart :)

7. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Var dostum malesef var. İşletecek kurumda belli ispark....Ha nereler ücretli olur kaç para olur bilemem .

8. murat_a

murat_a Murat

En İyi Avı:
    İspari
    İnanırım, alıştık malesef, vatandaşa parasız hizmet vermek gibi bir alışkanlıkları yok onların. Yol kenarından "otopark" ücreti alan zihniyet bundan da alabilir normaldir.

9. superalli

superalli Ali DİNÇ

Bence paralı değilde ufak bir eğitim verip sertifika vermeliler ve sertifikası olmayanları bu alanlara almamaları gerekir. Çünkü bilende bilmeyende balık tutuyor, tutmasın mı tabiki tutsun fakat ufakta olsa bu hobinin inceliklerini ve olmazsa olmazlarını öğrenip tutsun. Seni beni rahatsız etmesin. Ben 6 ayda bir boğaza giden biriyim teknem var pek gitmiyorum boğaza fakat ne zaman gitsem bir maganda balıkçı ile karşılaşıyorum mutlaka. Bu nedenle eğitim şart

10. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Biraz tuhaf gelebilir ama
    Bence kalabalık kıyı kesimlerinde amatör balık avcılığı yapmak için
    -Sertifika zorunluluğu getirilmeli.
    -Avlaklar paralı olmalı.

Sertifika eğitimi, balıkların avlanma boylarından, avlanma prensiplerinden, avlanma limitlerine kadar gerekli disiplinleri içermeli.
    Bu sayede sertifikasını alanlar, aldıkları bölgelerde cüzi bir ücret mukabilinde avlanmalıdır.

Bu durum yer kargaşasına girmeden avlak alanlarını oldukça rahatlatacaktır.

11. YEKTA

YEKTA YEKTA

En İyi Avı:
    2,5 kırlangıç
    gözünü sevdimi parası nelere KADİR sin yapacaklar iskelelri kafeler çaylar yandaşlara yeni rant kapısı istanbulda doğdum 25 sene yaşadım zamanında kaçmışım yoksa asab bozukluğuna bire bir gelen bir şehir haline geldi iyice

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Paralı olması sorun değil. Tabi, boğazı satın aldığımız gibi bir tarife olmadıktan sonra.

Asıl mesele, işte balık tutacak yer burasıdır, başka yerlerde yassah hemşerim olayı olmasıdır. Bu hoş olmaz.

13. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    İmzamı atarım..

14. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Rumelihisarını unutun o zaman , eğer belli yerler gösterilecekse. Kalender de riske girer , baltalimanıda . Bence o zaman avrupa yakasının kıyı şeritlerinde balık tutmak hayal olabilir. Çünki en çok rağbet gören yerler aynı zamanda yürüyüş parkuru olan yerler. Vatandaş rahat yüreyemediği için şikayetçi zaten .

En güzeli denizin üzerinde yüzen platformlardır. Girişte turnikeden ücretini ödersin , aynı zamanda malzeme tedarik yerleride olur. Tutulan balıkların ayıklanabileceği su tesisatı olan yerlerde olur. Çay kahve satışıda yaparsın. Yapılabilir birşey aslında. Ücretli olması daha derli toplu , temiz yerler olmasını da sağlayacaksa kabulümdür şahsen. Bedava olan alanları görüyoruz zaten. Heryerde balık pislikleri , misana çileleri ve iğneler . Bazen pisliğinden dolayı takım açmadan ayrıldığım meralar oluyor.

15. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Caddebostan-tuzla sahili gibi denize 3-4m genişliğinde kaya döksünler en güzeli.. olta atanlar kayalardan atar yürüyen de kaldırımdan yürür gider..

16. murat_a

murat_a Murat

En İyi Avı:
    İspari
    Sertifika fikrine katılıyorum. Ama paralı avlanma yerine hayır. Devlet ticari kurum degildir ve kapitalist degil sosyal anlayisla hizmet etmelidir. Devlet verdiği her hizmetten para isteyecekse ödediğimiz vergilerin ne anlamı var? Paralı yol, paralı köprü, paralı otopark vb. yakında yürüyüş yapılacak yerler için de para isterlerse şaşırmam. Paralı olan bir yere de maganda diye tabir ettiginiz insanlar "kroyum ama para bende" diyerek giremez mi sanıyorsunuz? Bence bu problemin çözümü "eğitim"dir.

17. king_barracuda

king_barracuda

avlaklar paralı olmamalı ..
    sertifika düşüncesi gayet mantıklı. ve vermemiz gereken harcı sertifikaya verelim.

yıllık ücreti olsun. ancak işi ticarete cevirdikleri için bi kere para almak yerine her gidişte para almak onlara kazançdır.

18. popeye1907

popeye1907 Gökhan

Favori Kamış:
    shimano Super Aero Technium 425, Lineaeffe Prestige 7000 450-200, Okuma Salina 3 parça Surf
    Favori Makine:
    Shimano Bull's Eye 9050 XT, Shimano Saros 4000 F
    En İyi Avı:
    2 kg. vatoz ve 420 gr zargana
    Kaya dökme işi olmaz, o zaman rapala atışları hayal olur bizim için..

19. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Paralı avlak, yoğun nüfusun olduğu bölgelerde önemlidir. Yoksa avlak bölgesine sertifika alan da gelecek almayan da gelecek.
    Paralı avlak olmazsa, kimsenin sertifikası var mı yok mu diye kontrol etmezler. Sadece sertifika alınmış olur. Başka bir işe yaramaz.
    Sertifika, avcılıkla ilgili disiplini kazandırmak amacıyladır.
    Paralı avlağa sertifikası olmayan sokulmamalı.
    Avlak bölgesinde huzursuzluk çıkaran genel kural ve kaidelere aykırı davrananlara 3 kez ihtar sonrasında sertifikası süresiz iptal edilebilir.

20. rapala34

rapala34 Fuat

Arkadaşın yazdığına katılıyorum.
    Yapılması gereken kesinlikle yoğun olta balıkçılığı yapılan bölgelerde genişletilme yapılmasıdır. Zaten çoğumuzun da istediği buydu. Bu doğru bir adım. Fakat, geliştirme çalışmaları neticesinde olta balıkçılığına müsait yerler paralı olacaksa günlük 1 TL bile olsa vermek istemem. Mecburiyetten alet olduğumuz düzen halkalarına bir yenisi daha eklenmiş olur. Zaten yapılacak projeler için kullanılması muhtemel ödeneği ben her kazandığım kuruştan, her harcadığım kuruşa kadar fazlasıyla veriyorum. Bizde maalesef alışkanlık haline geldiği için "ne olacak 1 TL, 5 TL vereceksin temiz temiz gününü geçireceksin" mantığı devlet tarafından bize diretilmiş, insanları yanlış bir zihin yapısına büründürmüştür.

Neden para vereyim arkadaş? Yapacaksın tabi, hizmet edeceksin, verdiğim oyun, vergilerin karşılığını göstereceksin, senin işin bu zaten.