Herkese Merhabalar Hava raporları denizin yatık ve havanın güneşli olacağını gösteriyordu. Açıkçası bugün balık tutabileceğimi zannetmiyordum. Amacım sahilde temiz deniz havası eşliğinde sabah kahvaltısı yapıp dönmekti. saat 6 ya doğru kalktım.Termosa çay koyup hanımın akşamdan yaptığı poğçaları da yanıma alarak açığı derin olan avlaklarımın birine doğru yollandım. Oltaları suya attığımda saat 7 ye geliyordu. Uzun zamandır yağmur ve fırtınadan dolayı yanımda götüremediğim sandalyemi açtım. İncedende radyonun sesini açıp çayımı yudumlamaya başladım. Kısa kamışı hiç açmayıp, geçen hafta kırılan sörf kamışın yerine 2. sörf kamış olarak yedek kamışım Ac Castingi kullandım. Yem : sardalya Kurşun :çapalı 125gr İğneler her 2 takımdada birer mustad 505-1 ve owner 5114-2 Aslında Ownerın çember iğnesi mırmır, çupra ve levreğe kadar hertürlü balığı yakalayabilecek çok kaliteli iğne.Balık iğneyi ağzına aldıktan sonra kurtuluşu olmuyor.İğnenin tek dezavantajı jilet gibi keskin olması.. Zaman içinde bedeni veya kösteğe sürtünerek kesme/zedeleme gibi sıkıntılar çıkarmasa sardalyayla kullanacağım tek iğne olurdu. Bu iğneyi genelde balık vuruşunun nadir olduğu zamanlarda avcılığının fazla olmasına güvendiğimden kullanıyorum. Bu günde öyle oldu toplamda 3 vuruş oldu ikisini yakaladı.Arada birde iri kupa aldı. Balıklar denizin mavi-yeşil çizgisinden yakalandı, Saat 11 gibi avımı sonlandırıp eve döndüm. Herkese rastgelsin
Tebrikler Önder, sabah kahvaltısı niyetiyle gittiğin avda balıkları yakalamanda keyfini artırmıştır, daha nice bereketli ve keyifli avlar dilerim.
Önder abi keyfine diyecek yok inanki imrendim Bir kaç balığın süslemeside neşeni arttırmıştır bereketli olsun her daim sevgilre abim
İğne Çok önemli. Hatta bir avda kullanılan malzemelerin en önemlisi iğne. Bu çember iğneden de en kısa zamanda almam gerek. Keyifli kahvaltın için tebrikler.
Teşekkür ederim İsa Abi, balığınızda keyifinizde eksik olmasın Teşekkür ederim , sanada keyifli avlar dilerim. Saygı ve sevgilerimle kardeşim Aynen dediğiniz gibi Ama bilginiz olsun bu iğneden ençok sardalyada belki azda olsa sülünezde randıman alırsınız, diğer yemleri yırtar. İğnenin rahat dönmesi için köstek boyuda diğer iğnelerle yaptığınız kösteklere göre 4-5 cm daha uzun olması gerekiyor arkadaşım Gönlünüzdeki balıkları yakalamanızı dilerim
Teşekkür ederim Mahmut Abi sizede rastgelsin Teşekkür ederim Şaban Abi , Maşallah çok güzel balıklar yakalamışsınız tebrik ederim, devamını dilerim
Tebrikler hemşerim bende aynı gün oralardaydım , dediğin gibi deniz çok yatık ve sakindi ben yem olarak madya kullandım toplam 3 vuruş aldım ama ne yazık ki balıkları alamadım... Daha iyileri rastgelsin
Teşekkür ederim hemşerim madya kasım-aralık gibi güzel av veriyor. Bu sıralar yanınızda sardalyada olsun hemşerim, daha güzelleri size gelsin Teşekkür ederim ekim sonundan beri yayıla yayıla olta atamadıydım iyi oldu, sizinde huzurlu-keyifli avlarınız olsun arkadaşım
Önder bey, iğne bilgisi ve mavi-yeşil çizgi bilgisi özellikle harika, ayrıntılı ve mükemmel bir rapor olmuş. Keşke ben dahil çoğumuz bu kadar faydalı şekilde rapor yazabilsek. Tebrik ederim..
Tavsiyene uyacağım hemşerim kaç haftadır pas geçtim artık özledim çipuraları İnşallah bu hafta hava iyi gider... Ayrıca iğne tercihini de değerlendireceğim... Selamlar... Avların hep böyle bereketli olsun...
Teşekkür ederim Kıyıdan balık tutmaktan-tutmaya çalışmaktan büyük keyif alıyorum. Bu hobimi ezbere değilde biraz daha bilinçli yapmaya gayret edip,fırsat buldukçada farklı sistemleride denemeye çalışıyorum. Kendimcede yaşadığım iyi/kötü küçük deneyimleride kendime saklamayıp rapora eklemeye çalışıyorum. Beğendiğinize sevindim, teşekkür ederim. Rastgelsin arkadaşım Hemşerim bu haftasonuda hava/deniz yatık olacak gibi duruyor. İnşallah gönlünüzdekileri yakalayabilirsiniz, Rastgelsin