sahilden balık

Konu, 'Kamışlar' kısmında m_cumur tarafından paylaşıldı.

1. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    selamunaleyküm arkadaşlar.

siteye geçen hafta üye oldum ve kurcalamaya başladım. balık merakım var fakat balık tutmayı seven arkadaşım yok. bu yüzden artık yanlız başlamaya karar verdim. ve ilk işim akvaryum almak oldu. 3 tane quin 2 kedi balığı 2 vatos 2 japon 1 melek var :) (japon ve melekleri yer dediler ama halen yaşıyorlar :) ) neyse pendikte oturuyorum. ve geçen gün bimde satılan oltadan alıp balık tutmaya başlamaya karar verdim. gittiğimde bimde olta kalmamıştı :( bimdeki olta http://www.bim.com.tr/urundetay.asp?pid=1509&utip=1 )
    derken instant fisher mıdır nedir ondan almaya karar verdim gene sitemize baktım ki üstatlar uzak dur yazmışlar. ondan da vazgeçtim. pendikte yeni başlayan kıyıdan balık tutmaya çalışan birisi için ne tür bir olta tavsiye edersiniz. yada bir dükkan tarif edermisiniz gidip ordan alayım ? ayrıca pendik yunus arasında balık tutan varsa ne tür balıklar çıkar ve oltanın ucuna ne tür tüylü kancalardan takmalıyım.

ayrıca aynı oltayı ömerli barajındada ara ara kullanabilirim orada da oltanın ucuna ne tür iğne ve tüğ yada yem olarak neler koymalıyım?

balık tutmaya hangi saatlerde gidebilirim ?

son olarak benimle balık tutmaya kim gelebilir :D

saygılar. kolay gelsin...

Son düzenleme: 7 Temmuz 2009
  2. LapinCash

LapinCash

3. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    uyardığın iyi oldu. önce tanışmak lazım dı dime direk sazanlık yapmamak gerek :)

konuyu açtım sizide tanımak güzel olur.

saygılar. rastgele :)

4. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    hoş geldın...
    kardeşım acemı ısen hiç masraf etmene gerek yok ılk once fış. ardından balık tutmayı ıstedıgın yerde kı balık cılardan yardım al.şunu rahat lıkla soyleye bılırım kı her ner de olursan ol.bir balık cıya RASGELE selamını verdıkden son ra her şekıl de aşagı yokarı yardımcı olcaktır. yeterkı samımıyetını gorsun. (bu arada yardım ıster ıken ; ben şu bolgede şunu tutmak ıstıyorum dıye sorar san . burda her uye elınden gelenı yapar. lakın ılk o sevıyeye bı gel.)
    birde balık tutmaya başladık ca . ıhtıyaclarını kendın gorecek sın.
    tekrar hoşgeldın....
    saygılarım la.

5. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    :D :D :D :D

6. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Aleyküm selam. Bu iş için ayıracağınız bütçeyi seçin. Ona göre tavsiyede bulunalım. Sonuçta binlerce ürün çeşitliliği ve kalitesi var. 10 liradan 2000.TL ye kadar makine var. Yalnız bimdeki oltanın biraz üstünde bir bütçe ayarlarsanız daha randmanlı olacaktır. Bimdeki takım hevesli minik kardeşlerimize hitap ediyordu zaten Kaçırdığınız bir şey yok.

7. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik

bu iş için bütçe 40-50 lira civarı ama iğnesi falan her şey dahil. yani bi kere alıcam bi daha oltacıya gitmicem :) yem lazımsa evde hazır etçem. iğne lazımsa takım sandığından alıcam falan...

bütçe konusunda az ise siz biraz daha bilgilendirirseniz sevinirim...

sonuçta tutulacak balıklar belli ömerli barajından sazan. pendikte sahilde ne gelirse artık :)

8. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

İşin aslı Pendik bölgesi kıyıdan av için çeşitliliği az olan bir bölgedir.İstanbul'da mümkün olduğunca boğazda çapariyle istavrit avılarını tavsiye ederim. Pendik tarafında kıyıdan kefal sarması ile kefal tutabilirsiniz.

Yeni başlayanlar için makine olarak albastarın makinelerini tavsiye ederim. Hem ekonomik hemde kullanımlı makinelerdir. model olarak 50 lik ya da 60 lık modellere bakınız.

http://www.balikmarketim.com/catinfo.asp?cid=25

Yukarıdaki sayfada veya devamında uygun seçenekler bulabilirsiniz.

http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=13727

Ancak yukarıdaki makinayı özellikle tavsiye ederim.

İnternetten alamazsanız Üsküdar'daki ya da Eminönü'ndeki balıkçılara gelerek hem çeşitleri inceler hem de nakit olarak internetten biraz daha uygun rakamlara aynı makineleri alabilirsiniz.

http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=7205

Kamış olarak yukarıdaki surf (ileri atma) kamış alınabilir. Ancak kurşun atarken 130 gr dan fazla atmamakta fayda var. bu kamışla istanbul boğazında istavrit avı hem daha kolay hem de zevkli olacaktır.

En azından başlangıç için iyi bir takım olabilir. Misina ve iğneleri aldığınız yerden hediye verebilirler.

Dediğim gibi en doğrusu Üsküdar'daki ya da Eminönü'ndeki bayilere giderek birebir görerek almaktır. Binlerce üründen oluşan bir dünya bu. Ancak rakamlar biraz yüksek. Piyasada 20 TL ye de kamışla makine misina vs takımlar var ama çoğunlukla ikinci defa ava gidemezsiniz.

9. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    anlaşıldı mekan eminönü :)

eminönü tarafını az çok bilirim. genelde galata köprüsüydü sanırım oradan çok balık tutanlar oluyor. bu olta malzemeleri satan dükkanlar karaköy tarafındaki yokuştamı ? yoksa karaköy iskelesinden indikten sonra az ilerdeki tüneldemi? yoksa mısır çarşısı tarafındamıdır.

fazla soru sordum hakkkını helal et :)

10. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Madem Pendiktesiniz Önce Üsküdara gelin. Albanın Shimanonun Okumanın bayileri var. Bunların yanında başka bir kaç dükkan da var. Burada aradığınızı bulamazsanız Eminönüne geçersiniz. Ama sanırım Üsküdarda bulursunuz. Eminönü için belirli bir adres veremiyorum. Karaköyde de var Eminönünde de balat sahil yolunda da . Biraz dağınık bir bölge. O nedenle Üsküdar dedim.

11. LapinCash

LapinCash

Bende size albastar öneririm..

12. SteN

SteN Öner

Favori Kamış:
    Erma Tide 390
    Favori Makine:
    Banax ST7000C
    En İyi Avı:
    Daha olmadı :)
    Biz 3 Yıl Önce Ömerliden Tutmaya çalışıyoduk olmuyordu... Hiç Balık tutamamıştık (2 Ay falan denedik)
    ...
    Uzun süredir çıkmıyordum bende yeni yeni çıkmaya başladım tekrar...
    Pendikte Merkez Camiinin oralarda. Teknosanın bulunduğu sokağın ortasından bir sokak geçiyor orda balıkçı var. istersen uğruyabilirsin... Arkadaşımıza 20TL ye olta aldık...
    Sanırım Çınar Sokak Oluyor... Haritadaki Linki:
    http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=40.8772,29.235628&spn=0.001712,0.003449&z=18
    ...
    Şuan Pendik Burunda Tutmaya çıkıyoruz...

13. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    bence ılk ıs olarak fazla masraf etme

hafta ıcı bı gun gec karakoye balık av malz. cılerını nerde bulacagını ordakı esnafa sor gosterırler zaten ıskeleye yakın oraya gıdıp en az 2.70 en fazla 3.60 olacak sekılde ucuzlarından bır olta temın edıp 25-35 mılyonluk bı makınayla herseyı halledersın malzemıclerden de kursun ve ıstavrıt caparılerını 5 mılyona bol mıktarda temın edebılırsın butcene bı 15-20 mılyon daha eklersen bu ısın ıncelıklerını ogrenene kadar senı ıdare edebılecek malzemelerını hazırlamıs olacagına ınanıyorum ben hemen hemen her cuma cumartesı aksamı sema hastanesının onundeyım gelırsen yardımcı olmaya calısırım.rast gelsın