Bence orta boy içinde 3-5 tane ufak var ama napalım artık olmuşla ölmüşe çare yok bir dahakine bırakı verir olur biter.
bende forumdan çok şey öğrendim,limit altı-limit üstü gibi. bu paylaşımlar sayesinde bilinçli ve çevreci bir balık sever oldum.
evren kardeşim, tuttuğun balıklar limite sanırım zorlukla giriyor (15 cm)... bu gibi küçük balıkları, hele de çipura gibi çift cinsiyetli sparidae familyası balıkları biraz bırakılmalı ki büyüsün cinsiyet değiştirip çiftleşebilsin, yoksa tek cinsiyet sayısı artmakta, denizdeki fert sayısı fazla olsa da döllenme düşmekte... sonraki avlarında 5-6 kg boya kadar büyüyen bu çipuraların bu kadar ufaklarını alıkoymamanı dilerim, bir doğasever olarak da rica ederim, avlandığın yer daha büyük balık yapmıyorsa bil ki orası bebek balıkların düşmanlarından saklanmaya uygun gördükleri, büyüyebilecekleri bir yerdir, av yerini değiştirmen hem daha zevkli avlar yapmanı hem de sürdürülebilir avcılığa katkı yapmanı sağlayacaktır. sevgiler...
Hermoafrodit baliklara biraz daha dikkatli yaklasmak lazim, ciftlesmeyi birakin daha cinsiyet degistirmeden avlanmasi hic dogru degil. Evren bu lafim sana degil ortaya, artik ogrendin nasil olsa bundan sonra 15cm den kucukleri avlayip avlamamak senin vicdanina kalmis.
Abiler ve arkadaşlar.Resimde görünen fayansların boyu 15 cm dir.Buna göre balıklar boy ve kg olarak limitler içindedir. Ve emin olunki küçük olanları zaten denize iade ettim.Bu konudaki tebliği çok iyi biliyorum.Kimsenin beni uyarmasına gerek yok.Keşke herkes benim kadar duyarlı olabilse.
Bu gün bana bir şey oldu geriden geliyorum diyeceğim ama hakikaten resimler açılmadı. Sadece kurbağlar görünüyordu. İmageshack de bağlantı sorunu olmalı katiyen. Çünkü kurbağ resimleri çıkar bağlantıda sorun olduğunda. Yoksa gerçekten günahım yok yaw Öyle hemen fayans atmayın insanın kafasına. Teknik bir sorun işte yaw