Değerli balıkavı dostlarım; İşlerimin yoğun olmasından dolayı 22.11.2009 tarihinde gerçekleştirdiğimiz balıkavımızı şimdi yazıyor bulunmaktayım. Diğer balık dostlarının da dediği gibi buraya av raporu yazmak, balık çekmekten daha zormuş, bunu şimdi yaşıyarak anlıyorum. 21.11.2009 akşamı saat 11 suları herzaman yem aldığımız yere gittik. İlk dikkatimizi çeken yemlerin taze oluşuydu. Bunun balık avında önemli olduğunu biliyorduk. Çok canlı olan boru kurdu aldık ve sahilevlerindeki, kıyıdan oltalarımızı atacağımız avlağımıza doğru yola koyulduk. Saat 00.00 gibi oltalarımızı salladık ve beklemeye başladık. Arada bir vuruşlar alsakta, saatler ilerledikçe uyku ve soğuk iyice etkili olmaya başlamıştı. Saat 1,30 civarı çok sağlam bir vuruş aldım ve oltamı bir hamleyle çektim , başladım makarayı sarmaya. Bir süre sonra olta boşaldı. Tam balığın gittiğini düşündüğüm anda tekrar çekmeye başladı, anladımki balık kıyıya doğru yüzerek belkide beni şaşırtmaya çalışıyor. Artık denizin üzerinde parlaklığı görebiliyordum. Dikkatli bir şekilde balığı çektim ve kıyıya aldım. Çok güzel bir mırmır balığıydı. Mırmır balığının toplu olarak gezdiğini bildiğimiz için kardeşim ve babamda aynı bölgeye oltalarını salladılar. Bir süre sonra kardeşim aynı boyutlarda bir mırmır çekti ardından babam bir mırmır çekti. Günün bütün yorgunluk ve stresini o anlarda üzerimizden atmıştık ve yorulmuştukda. Yorgunluk ağır bastığından oltalarımızı sardık ve güzel İzmir' imizi seyre daldık. Ama babam azimliydi ve bitane daha balık almak istiyordu. Fotoğraflarınıda birazdan ekleyeceğim mırmırların en küçüğünü de sabah saat 4 gibi çekti. Günü 4 adet mırmırla tamamlamış olduk. O gün bizle bulunan eniştem ve kuzenim balık çekemediler ama en az bizim kadar mutlu oldular. Bu güzel anımızı siz değerli dostlarımızla paylaşmak istedik. Fotoğrafları elimden geldiği kadarıyla buraya eklemeye çalışacağım. Sevgiyle kalın...
Tebrikler.Gündüz kıyıdan bu kadar irilerini tutmak mümkün oluyormu o taraflarda,yoksa genelde gece daha irileri çıkar diyebilirmiyiz?
teşekkür ederim. Sevgili balıkavı dostları iyi dileklerinizi bilmukabele ben de sizler için hissediyorum. Bahadır arkadaşım; mırmır gece toplu halde geziyor ve epey irilerine rastlamak mümkün. Bir yerden mırmır geliyorsa o bölgeye yoğunlaşmak gerekebilir. Sevgiyle kalın...
tbr fyodor güzel av olmuş bende çok sayıda böyle güzel mırmır alıyom narlıdere pina civarında ama resmen bıktım mırmırdan dolap mırmır doldu amacım çipura çekmek ama bi türlü alamadım herhalde bu mevsimde olmuyor umutla bekliyom çipuranın yolunu