Sahiplik belgesi

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında serdargoller tarafından paylaşıldı.

1. serdargoller

serdargoller serdar

Favori Kamış:
    olta sırtı
    En İyi Avı:
    baraküda 6.5kg
    Yaklaşık onbeş gün önce sahiplik belgesini çıkarttım.Gerekli evraklar liman başkanlığından teknenin boyu eni derinliği motorun beygir gücü silindir adedi ve deviri ile ilgili bir kağıt alıp doldurup muhtara onaylatıyorsunuz +tekneye isim yazıp önden arkadan sağdan soldan resmini çekip+kimlik önlü arkalı fotokopisi+dilekçe yazıp birde en önemlisi liman başkanlığının verdiği kağıda teknenin beş seneden fazla sizde olduğunu ispatlayacak tarih yazıp liman başkanlığına veriyosunuz bir hafta sonra otuzlira para ödeyip limana kayıtlı sahiplik belgesini alıyosunuz.

2. ozan

ozan Ozan

muhtardan aldığınız sahiplik belgesi, liman başkanlığından aldığınız özel tekne belgesi olması lazım yanılıyormuyum:confused:

3. serdargoller

serdargoller serdar

Favori Kamış:
    olta sırtı
    En İyi Avı:
    baraküda 6.5kg
    Özel tekne sahiplik belgesi.

4. bluestar

bluestar

Muhtarlıktan sahiplik belgesi ile ÖTB çıkartmanın maliyeti ne kadar acaba. Bir de şu 5 seneyi tam anlayamadım.

5. serdargoller

serdargoller serdar

Favori Kamış:
    olta sırtı
    En İyi Avı:
    baraküda 6.5kg
    Sahiplik belgesi muhtarlıktan alınmıyor muhtar sadece bu tekne evet bunundur diye onay veriyor 5seneye gelince.liman başkanlığı size sahiplik belgesi vericek bir nevi fatura yerinede geçiyo yani yarın öbürgün herhangi bir kuruma ispat amacıyla da.istedikleri teknenin beş seneden fazka sizde olması gerekiyor.bilindiği üzere liman başkanlığı başbakanlığa ait resmi bir kurumdur ;)kağıtlarınızı hazırlayıp teslim ettiğinizde sizin ve teknenizin GBT nizi araştırıyor teknenin başka kayıtları varmı diye veya tekne çalıntımı:cool:.

6. ozan

ozan Ozan

ben muhtardan bir sahiplik belgesi doldurtup liman başkanlığına götürdüm. tekneyi ölçüp biçip kayıt altına aldılar. 3 tane fotoğrafını verdim. 15 gün sonra özel tekne belgemi verdiler. ölçüm işlerini liman başkanlığı yapıp kayıt altına alıyor. siz muhtardan sadece sahiplik belgesini 2 şahitle onaylatıyorsunuz. prosedür anlatılmasından daha basit. işlemlere başlayın yeter

7. orkfey

orkfey Orkun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    Serdar Usta ben de muhtardan sahiplik belgesine ya da yazısına takıldım kaldım.
    Bizim tekne için belge çıkartmak istiyoruz. Ama bana ümraniye ye gitmemi oradan tekne için %8 vergi sanırım yatırmamı söylediler.Bir de eski sahibinden aldığımız satış yazısını istediler.Bana tekne hediye gibi birşey oldu.( öyle büyük bişey değil ). Bu konu hakkında bir bilginiz var mıdır?

8. serdargoller

serdargoller serdar

Favori Kamış:
    olta sırtı
    En İyi Avı:
    baraküda 6.5kg
    Arkadaşım herkesin söylediğine bakmayın bugün karaköy liman başkanlığına gidin benim bir teknemvar diyin on senedir kullanıyorum kağıtlarını kaybettim sahiplik belgesi çokartmak istiyorum ağustos ayında sonmuş bu haktan yararlanmak istiyorumdiyin size bir kağıt vericekler ve bundan sonra neleryapılcağınıda size söyliycekler.