sahiplik belgesi

Konu, 'Motorlar' kısmında yaban-cı tarafından paylaşıldı.

1. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    arkadaşlar bir arkadaştan motor satın alacağım ama o arkadaşta faturası yok. bende muhtara gittim bana sahiplik belgesi lazım dedim yardımcı oluruz dedi karşılıklı satış sözleşmesi lazım dedi. bugün yine gittim yanına bende sahiplik belgesinin matbu hali yok bul getir onaylıyayım dedi. şimdi araştırınca 2009 ağustosta bu sahiplik belgesi işi bitti diye okudum durum nedir? ben motora sahiplik belgesi alamazsam sahil güvenliğe derdimi nasıl anlatacağım? karşılıklı yapılan satış sözleşmesi sahil güvenlik için bağlayıcı olur mu?

Son düzenleme: 6 Mayıs 2010
  2. 56562

56562 xxx xxxxx

Malesef sahiplik belgesi ile Bağlama Kütüğü Ruhsatnamesi çıkartma süresi 31.12.2009 tarihinde sona erdi.

Tek alternatifiniz faturalı bir motor almak.

3. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Sizin kendi aranızda yapacağınız ''satış sözleşmesi ile muhtarın vereceği , ''sahiplik belgesinin'' hukuken hiç bir geçerliliği yok, SGK'nı bunu bir belge gibi kabul etmez.

Sahiplik belgesi ile deniz araçlarının kayıt altına alınmasına ilişkin kanun da dediğiniz gibi süresini tamamladı.

Fakat sahiplik belgesini , dava açılması halinde mahkemeler verebilir diye biliyorum.

Kısacası faturasız hiç bir malı almayalım.

4. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    kafama taklidi, diyelimki motoru faturasi ile beraber bayisinden aldik; aradan yillar geçti biz faturayi kaybettik bu arada bayide kapandi....bu durumda ne yapilabilir? sonuçta elimizdeki bir kagit parçasi hersey olabilir, bayinin yaptigida ticaret onunda ne olacagi belli olmaz...aslinda en minik motor-elektriklilerde dahil kayit altina alinmali kanimca

5. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Geçen yıl (2009 yılında) Teknemin belgelerini çıkarırken tekne ve motor satışlarının artık Liman Başkanlıklarında yapılması söylenmişti. Bence belgeleri de Liman Başkanlığı vereceğine göre siz önce Liman Başkanlığı ile bir konuşmanızda fayda var. Yinede konu çözüme kavuşamıyorssa faturasız motor almamanızı tavsiye ederim.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

6. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    konu çözülmüştür arkadaşlar teşekkür ederim.

7. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    AYRICA : tırıvırı ile mücadelede bana ne onla mı uğraşacaz diyen trolle yasak ve kaçak avlanmanın önüne geçmekte acze düşen güvenilik kuvvetlerimizi amatör olta balıkçısından bu kadar belge istemesi özellikle de akdenizde oltayı suya indiremez hale getirmesinden dolayı tebriklerimi sunuyorum. bizim üstümüze gittikleri kadar trollerin kaçak avlananlarında üstüne gitsinlerde bizde çifte standart olmadığını anlayalım. ben bizi serbest bıraksınlar isteyen istediği gibi hareket etsin demiyorum ama bu kadar belge bu kadar teferruat ne bileyim sanki güzel ülkem Türkiyemde herşey normal bir tek olta balıkçısı göze batıyor. botun belgesi motorun belgesi amatör denizcilik belgesi amatör balıkçılık belgesi (sarı olan) sahiplik belgesi liman kaydı vergisi ve belgesi (9.9 hp nin üzeri) bağ kütüğü bu ne ya geçen yaz belgemiz sarı değil beyaz diye bizi sudan çıkaran sahil güvenlik aynı teferruatı yasak avlananlara trolcülere dinamitle avlananlara insan kaçıranlara uyuşturucu tüccarlarına vs..... uygulasa da bizim ülkemiz kaçağın esrarın yolsuzlukların geçiş noktası olmasın. eminim benim giibi düşünmeyenler vardır ama bence olta balıkçısının üzerine fazla gidiliyor.

Son düzenleme: 6 Mayıs 2010
  8. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Çözümü de paylaşırsanız bilgi sahibi oluruz Koray Bey.
    Sevgi ve selamlarımla...